POSTED IN Israel

USAs president Biden:

Vi støtter Israel.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Svært mange forholder seg til palestinakonflikten som om det er to likeverdig parter det dreier seg om. Som overgriper og voldsoffer er likeverdige. Når vi hører uttalelsene fra EU-ansvarlige og norske regjeringsmedlemmer gies det inntrykk av at det er Hamas som er ansvarlig for at svært mange palestinere i Gaza blir drept. Israel bare forsvarer seg og er det egentlige offeret i konflikten.

Når en presterer å snu virkeligheten på hodet i denne saken vil det sikkert gå fint å gjøre det i andre politiske spørsmål. Og slik er det blitt med god hjelp fra mediene.

At USAs president gjør det samme er ikke noen overraskelse. Men det motsatte ville ha vært det. Men hvis USAs president kritiserer Israel, da er staten Israel ferdig – eller USAs president er det. Hvem vet hvem som sitter med hånden på det politiske rattet i dag.

Knut Lindtner

Biden: Israels Gaza-bombardement er ingen «betydelig overreaksjon»

Siden Israel startet bombingen av Gaza på mandag har mer enn 100 palestinere blitt drept, inkludert dusinvis av barn.

Av Dave DeCamp.

Mens israelske bomber stadig treffer Gaza, står USA fast bak sin allierte.

På torsdag sa president Biden at Israels bombe-kampanje, som har drept mer enn 100 palestinere, ikke er noen «betydelig overreaksjon».

man in black v neck shirt holding black microphone
Å besvare en ørefik med et nakkeskudd er altså ingen overreaksjon

«Jeg har min etterretning i forsvarsdepartementet og også i Utenriksdepartementet. De er i kontakt med alle sine motstykker, ikke bare i Israel, men i hele regionen. Og en av tingene jeg har sett så langt er at det ikke har vært noe betydelig overreaksjon», sa Biden.

Israels bombe-kampanje begynte på mandag etter at det var blitt sendt ut raketter fra Gaza. Dette var svar på de pågående voldshandlingene mot palestinere i Øst-Jerusalem.

De første rakettene fra Gaza gjorde minimale skader, Israel  fikk bare «lette skader».

Israel svarte med en serie luftangrep mot Gaza som drepte 20 palestinere, inkludert 10 barn.

Når vi kommer så langt som til fredag morgen i Gaza har 113 palestinere blitt drept av israelske luftangrep. 13 av disse var barn.

I Israel har syv personer så langt blitt drept av rakett-ilden fra Gaza, en av disse var et barn.

Det offisielle USA har bedt om en «reduksjon» av konflikten, men Israel viser ingen tegn til å trappe ned.

«Spørsmålet er hvordan vi skal komme til det punktet – å komme til et punkt der det bli en betydelig reduksjon av angrepene – spesielt rakettangrepene fra Gaza, som helt vilkårlig blir avfyrt mot befolkede områder. Men jeg venter at det vil bli flere diskusjoner», sa Biden på torsdag.

På onsdag kveld avslo Israel et tilbud om våpenhvile fra Hamas. I stedet vedtok de en plan om å øke luftangrepene på ubestemt tid.

Sent torsdag kveld startet Israel det de israelske medier beskriver som «de verste angrepene hittil». Både luftstyrker og bakkestyrker bombarderte det nordlige Gaza.

blue and white flag on pole
Som vanlig står USA 100% bak Israel

Så langt ser det ikke ut til at noe israelske bakkestyrker har gått inn i Gaza. De angriper bare fra den israelske siden av grensen.

Men det er rapportert om at en invasjon med bakkestyrker er planlagt.

Det offisielle Israel advarer om at den brutale beleiringen er langt fra over. Mens den israelske hæren forberedte sine planer på torsdag, sa den israelske forsvarsministeren Benny Gantz «Gaza vil brenne». dersom Hamas-rakettene fortsatte å bli avfyrt.

Som andre i det offisielle Israel slår Gantz fast at den pågående volden er et resultat av at Hamas nekter å slutte å fyre av raketter.

Men våpenhvilen som Israel avslo på onsdag var et tilbud fra Hamas til Israel om å stanse angrepene «på gjensidig basis». 

Dette var et forslag som fikk liten oppmerksomhet i vestlige medier.

Det er klart at Israel bruker disse siste oppblussingene som en mulighet til å starte en fullstendig offensiv mot Gaza.

Og skal vi forstå Bidens kommentarer, så står USA hundre prosent bak dette.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Tor Larsen
  17 mai 2021 10:48

  «Hver gang vi gjør noe så forteller du meg at amerikanerne kommer til å gjøre noe mot oss. Jeg skal fortelle deg noe ganske klart: Ikke bekymre deg om amerikansk press på Israel. Vi, det jødiske folket kontrollerer Amerika og amerikanerne vet det.»

  Så rapporterte den israelske statseide radiokanalen Kol Israel («hele Israel») at daværende statsminister Ariel Sharon brølte til utenriksminister Shimon Peres sist i september 2001. Peres hadde bekymret seg over et amerikansk press på Israel om å inngå våpenhvile med palestinerne under den pågående intifadaen.

  Den enkle sannheten er at selvoppnevnte representanter for en etnisk gruppe som utgjør litt mer enn to prosent av USAs befolkning kontrollerer den demensrammede supermakten og dens demente president. Det er fullt dokumenterbart. De kontrollerer pengesystemet gjennom å kontrollere sentralbanken. De kontrollerer opinionen gjennom å kontrollere mer enn 90 prosent av USAs medier og de eier de seks store mediekonsernene som sammen har delt alt fra nyhetsframstilling til underholdning mellom seg. Hva mer behøves? Med Israelsk og Amerikansk dobbelt statsborgerskap dominerer de senatet og representantenes hus og det sitter 11 utvalgte med slikt dobbelt statsborgerskap nær den nåværende presidenten. Slik har det vært siden før president John F. Kennedy ble likvidert fordi han ville nekte Israel atomvåpen og ville gjøre den privateide sentralbanken om til en statsbank kontrollert, ikke av åtte jødiske familier og deres 12 storbanker, men av staten USA.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Konflikten i Israel:

Sterke religiøse undertoner.

Forrige innlegg

Spartakus:

Kinesiske anti-kommunister med norsk nettavis

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.