POSTED IN Iran, USA

USAs nye internasjonale moral:

Først dreper vi lederen. Deretter truer vi hvis de vil reagere på drapet!

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Etter snikmordet på en offisiell leder fra Iran på offisielt diplomatisk oppdrag i Irak fortsetter USA med trusler om alt de kan komme til å gjøre hvis Iran reagerer på drapet på en av deres største ledere. Iran er dessuten et land USA ennå ikke er i krig med.

Enhver som nøkternt vurderer situasjonen ser at dette er en kjempe-provokasjon som åpenbart ikke har annen hensikt enn å fremprovosere til krig. Men Iran må ikke svare på provokasjonen, sier Trump, for da vil USA svare med enda sterkere virkemidler. Hvis de ikke svarer godtar de i praksis at USA kan gjøre som de vil. Det er det valget Iran har.

Iran er en regional stormakt men har vært meget fredelig i mange hundre år.

Hvis Iran ikke svarer på dette har de altså tapt i konflikten med USA. Ingen leder kan godta noe slikt uten å reagere. Men i Norge er det taust og skylden legges på begge parter: «de må besinne seg». Og snart begynner omskrivingene i våre store medier som vil ende opp med at det egentlig er Iran (et land som ikke har angrepet andre land de siste 900 år) som er synderen. USA forsvarte seg – i Irak – landet de invaderte for 18 år siden.

Når noen forsvarer seg er det helst på eget territorium. Det har USA i praksis aldri gjort, bare på andre lands territorium som de har invadert når det har passet.

Men når virkeligheten blir for tung å ta innover seg må den omskrives. Det er det vi har de store mediene til.

Knut Lindtner

Trump sier USA vil slå til mot 52 iranske steder «svært raskt og svært hardt» dersom Teheran går til skritt for å hevne generalens død.

USAs president Donald Trump sier at USAs militære har plukket ut 52 steder som har betydning for Iran og deres kultur. Her vil de slå til dersom Teheran vil skade USAs borgere eller eiendommer for å hevne drapet på deres topp-general.

Er det slike steder som dette de truer å bombe. Dette mausoleet står på FNs verdensarvliste.

Når han nå kommer med nok en direkte advarsel overfor Iran, så ser det ut som om Trump har svart på den siste uttalelsen fra en senior-kommandør innen eliten i Den Islamske Revolusjonsgarden (IRGC). De på sin side sa tidligere på lørdag at Iran hadde plukket ut 35 vitale mål mot USA og Israel i regionen «for lenge siden».

«Dersom Iran slår til mot noen amerikanere, eller mot amerikansk eiendom, så har vi plukket ut 52 iranske mål. (Det skal representere de 52 amerikanske gislene som ble tatt av iranerne for masse år siden).

Noen av disse målene ligger på et høyt nivå og har stor betydning for Iran og iransk kultur. Mot disse stedene og Iran selv «KAN VI SLÅ TIL MOT SVÆRT RASKT OG SVÆRT HARDT», twitret Trump.

Trump har ikke spesifisert hvilke mål Pentagon har på sin liste, bare at noen av målene «har stor betydning».

Eller kanskje det er Azadi (Frihetstårnet) i Teheran som står på listen til Trumps bombemål.

Trusselen kommer etter at spenningen som er oppstått mellom Washington og Teheran har nådd kokepunktet. Det har skjedd etter at en USA-drone slo ned nær Baghdad på torsdag og drepte lederen for IRGCs styrker – han ledet en spesiell enhet som hadde oppgaver i utlandet. 

Generalmajor Qassem Soleiman , som Trump kaller «terroristleder» var med da man slo ned den Islamske Staten (IS) i Syria og irak.

Trump-administrasjonens trekk å drepe Soleiman har ført til blandede reaksjoner i USA. Demokratiske kongressmedlemmer, og også noen av dere republikanske kolleger, var ikke forberedt på denne aksjonen. 

Mens det republikanske partiet stort sett jubler over drapet, så har demokratene tatt til tårene. De beskylder Trump for på egen hånd å styre De Forente Stater inn i en potensiell total krig med Iran.

Det Hvite Hus har rent formelt varslet kongressen om angrepet sent lørdag. Dette formildet imidlertid ikke demokratene, da henvendelsen kastet lite lys over omstendighetene rundt drapet på Soleiman.

Netanyahu, Statsministeren i Israel i mange år jubler for snikmordet. Men få stiller spørsmål om Israels rolle i det som har skjedd. I USA er det ingen som tør.

I en uttalelse på lørdag fordømte lederen for Representantenes Hus, Nancy Pelosi, anslaget som «en provoserende militær gjerning uten proporsjoner og som kun kan øke spenningen». Hun legger til at den War Act Powers notisen som ble gitt kongressen «får oss til å stille spørsmål rundt alvoret, og stille spørsmål ved timingen, framgangsmåten og rettferdiggjørelsen» ved angrepet.

Hun kritiserte også det hun kalte «den høyst uvanlige» beslutningen å klassifisere dokumentet«i sin helhet» når hun sier at «Kongressen og det amerikanske folet sitter igjen i mørke når det gjelder vår nasjonale sikkerhet».

Hun fortsatte å innstendig be Trump «komme med en øyeblikkelig omfattende briefing til en samlet kongress rundt det militære engasjementet som gjelder Iran, og hvilke neste skritt som overveies videre».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Bilder m/tekst: Knut Lindtner

Forsidebilde v/Fernando Botero

https://www.rt.com/news/477489-trump-iran-strike-targets/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  7 januar 2020 12:11

  IL Stupido Gigante overgår nå Komiske Ali. Men det er ikke morsomt, det er blodig alvor, og USA fortsetter å utbre sitt imperie med blod og løgn slik de alltid har gjort «while masquerading as a force for universal good. It’s a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis» (fra Harold Pinters Nobel-foredrag)

  Det går en ondskapens akse gjennom Washington.
  http://hvamenerpartiene.com/vedlegg/En_Ondskapens_Akse.pdf

  Svar
  • Wasan Totland
   8 januar 2020 15:50

   Du må oppdatere deg på hva som skjedde da tårnene kollapset. Det var sannsynligvis en kjernefysisk eksplosjon.

   Svar
   • Reidar Kaarbø
    8 januar 2020 17:31

    Svar til WT:
    Det er grunn til å anta at det ble brukt store mengder av en type Thermate (stoff som reagerer eksplosivt med jern) ikke minst på grunn av alt det flytende metall de fant i ruinene etter de tre byggene. Det ble snakket om «elver av lava», hvitdryppende stål som må ha holdt rundt 1400 grader C, mens selve brannene holdt mellom 400 og 700 grader. Analyser fra støv fra New York bekreftet funn av «iron spheres» (små metallkuler tilsvarende det som spruter når du sveiser elektrisk) samt svovelforbindelser (signatur for thermate).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Energispørsmålet:

Her er det mange misforståelser.

Forrige innlegg

Drapet på Qassem Soleimani:

En krigserklæring. Krig vil de få men ikke på egne premisser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.