POSTED IN Krig-fred, USA

USAs nye forsvarminister:

Vi må stanse krigene nå!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sannhetens øyeblikk nærmer seg. Maskene kastes i USA. Det blir stadig tydeligere hvem som opptrer realistisk i spørsmålet om krig eller fred. Artikkelen under forteller egentlig det meste om hva drakampen i dag dreier seg om.

Naturligvis må enhver enkelt mene sitt, men de som er opptatt av freden på jorden og vil stanse krigene vil måtte gjøre en grunnleggende revurdering av forståelsen av situasjonen verden og USA befinner seg i, under forutsetning av at det som fremgår av artikkelen nedenfor er korrekt.

Dette er signalet fra USAs nyutnevnte forsvarminister

Donald Trump innsetter en forsvarsminister som høyt og tydelig signaliserer at nok er nok. Vi må avslutte de evige krigene nå. Mens Bidens folk (mange fra krigsindustrien) raser.

Personlig får jeg mine antagelser bekreftet, Trump har vært den mest realistiske og Biden er en «tom dress», en pappfigur som rustningsindustrien hat løftet frem gjennom alle de store mediene. Den såkalte «venstresiden» får fortsette å heie på Biden til de blir hese, men kriger vil de få med han som president.

En kan naturligvis spekulere om dette er hevn fra Trump etter valgnederlaget. Uansett signaliserer utspillet en ny politisk vending.

Knut Lindtner

«Alle kriger MÅ TA SLUTT»: Trumps nye midlertidige forsvarsminister signaliserer full tilbaketrekking av USA-troppene fra Afghanistan.

Den nye midlertidige forsvarsministeren Christopher Miller forbereder antakelig tilbaketrekking av USA-troppene fra Afghanistan. Han sier at konflikten »ikke er over», men legger til at «alle kriger må få en slutt».

«Dette er en kritisk fase når vi er inne en overgang fra å bedrive lederskap til å ha en støttende rolle», skrev Miller i et brev  på fredag, sendt til alle ansatte i forsvarsdepartementet-

Christopher Miller

«Vi er ikke et folk som driver med evigvarende kriger. Det står i  motsetning til alt vi står for, og som våre forfedre kjempet for. Alle kriger må ta slutt». 

Nettopp kunngjort fra midlertidig forsvarsminister Chris Miller:

Brevet kom kun fire dager etter at president Trump sparket forsvarsminister Mark Esper og erstattet han med Miller. Han var tidligere direktør for National Counterterrorism Center.

Miller var en av de fire Trumplojalistene som erstattet topp-ansatte i Pentagon på mandag, bare to dager etter at mainstream media hadde erklært Joe Biden som vinner av presidentvalget 3. november.

Trump vil utfordre valgresultatet i retten basert på påstander om juks med stemmesedler og fra valgpersonale. Men han ser også ut til å ha det travelt nå med å gjennomføre valgløftet sitt fra 2016 om å få slutt på krigen i Afghanistan – en krig som nå har vart i 19 år – en av de lengste krigene i USAs historie.

Dr. Mark Esper, forsvarsministeren som Trump sparket

Trump hadde sammenstøt med Esper på flere områder, blant annet om å bruke militære styrker til å roe ned opprør i flere byer i USA,

Det blir også påstått at ansatte i administrasjonen undergravde ordre fra Trump som commander-in-chief  når det gjaldt å trekke ut tropper fra Syria.

Jim Jeffrey, USAs utsending til den globale sammenslutningen mot islamske stater, fortalte forsvarsministeren på torsdag at Trumps egne diplomater spilte «falskt» for å skjule det virkelige antallet amerikanske styrker i Syria.

Miller sa at for å få slutt på kriger behøves det kompromisser og fellesskap.

«Vi møtte utfordringene: Vi ga alt», skrev han i brevet. «Nå er det på tide å komme hjem».

Artikler i mediene, som Sinclair Broadcast Group, antyder at omveltningene i Pentagon kan signalisere Trumps intensjon om å ta «drastiske skritt» i sine siste dager som president, inkludert en «rask og risikofylt» tilbaketrekking av troppene fra Afghanistan. 

De store mediene ønsker mere krig. Hvem eier dem. Hvilke interesser tjener disse?

MSNBSs Barry McCaffrey kaller dette «ekstremt alarmerende» og «livsfarlig oppførsel».

MSNBCs Brian Williams kalte mandag 11. november sparkingen av Mark Esper som ekstremt alarmerende. Med bare uker igjen i embetet er det en helt ulogisk gjerning. Det vil bare føre til ustabilitet som vi true USAs nasjonale sikkerhet. Farlig oppførsel.

Washington Posts reporter Dan Lamothe skrev at mens Trump «agiterte for en fullstendig tilbaketrekking fra Afghanistan», sendte Mark Esper et notat til Det Hvite Hus denne måneden der han anbefaler at USA beholder en tropp på 4500 mann i dette sentralasiatiske landet. 

Mark Esper hadde kommet med flere klassifiserte notater til Det Hvite Hus, der han gikk mot større troppekutt nå,

Dager senere fikk han sparken.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Sarin Ave

https://www.rt.com/usa/506746-miller-afghanistan-withdrawal/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • «Vi må stoppe krigene nå. Mediene raser.»

    Dette sier vel det meste.
    Det ser håpløst ut. – Men vi gir oss ikke.

    Svar
  • ­R­e­g­­­i­­s­t­­­r­­­e­­r d­­e­­­g o­g k­l­­a­s­s­i­­­f­i­­s­­e­­­r m­­­i­­n u­­­n­­­g­e s­e­x­y f­i­­­t­­t­­e ­-­ http://photo0952970.e17.club

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvorfor ikke sjekke påstander om valgjuks?

Da sitter den valgte helt trygt.

Forrige innlegg

WHO snur:

Stopp nedstengningene. Det går mot katastrofe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.