POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

USAs militærbaser i Norge er ikke bare en trussel mot freden.

De er en trussel mot Norge.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Motstanden mot å avgi suverenitet til USA markeres i Bergen sentrum. Det vil nok måtte trappes opp i årene som kommer for disse basene er en trussel mot Russland og dermed mot vårt land.

Knut Lindtner
Redaktør

Appell på markering mot de amerikanske militærbasene, Bergen 1. juni.  

Stortinget ga 30. mai sin tilslutning til en avtale om å opprette åtte nye «omforente områder» på norsk territorium. Disse kommer i tillegg til de fire som USA fikk tilgang til i 2022. I alt snakker vi nå om 12 områder på norsk jord, der USAs militære styrker får etablere seg med personell og militært utstyr.

Innlegget er hentet fra Spartakus

Regjeringen kaller basene for «omforente områder». Dette er en benevnelse konstruert for å avdramatisere og skjule hva det egentlig dreier seg om; nemlig amerikanske militærbaser.

En av basene er Haakonsvern orlogsstasjon her i Bergen. Hva betyr dette? Jo, det betyr at Stortingsflertallet har avgitt nasjonal suverenitet, og at deler av Haakonsvern blir å anse som et amerikansk område, som amerikansk territorium.

Haakonsvern er en av to havner i Norge der amerikanske atomubåter kan legge til. Nå får disse atomubåtene en egen base her i Bergen hvor norske myndigheter ikke har adgang til å kontrollere hva som foregår, hva USA har med seg inn og lagrer på basene.

I desember inngikk Sverige, Finland og Danmark også avtaler om forsvarssamarbeid med USA. De tre avtalene betyr opprettelse av 17 «omforente områder» i Sverige, 15 i Finland og tre i Danmark. I alt får USA dermed 47 militærbaser i de nordiske landene.

16 av disse 47 amerikanske militærbasene er plassert nord for polarsirkelen i Norge, Sverige og Finland. Nordkalotten er rett og slett blitt militarisert. Dette må sees i sammenheng med den pågående militariseringen av hele Arktis.

Norsk forsvarspolitikk har historisk hatt som mål å dempe den militære spenningen i nordområdene. Nå er alt dette kastet over bord. Da vi ble NATO-medlemmer sa regjeringen at det ikke skulle være utenlandske militærbaser på norsk jord i fredstid. Senere garanterte den for at det aldri skulle lagres atomvåpen på norsk jord.

Nå har Stortingsflertallet forkastet en politikk som har bidratt til fred i 75 år. Vi får amerikanske militærbaser plassert på alle de viktigste norske forsvarsanlegg, og vi har ingen garantier for at USA ikke vil lagre atomvåpen i Norge. Disse basene er opplagte bombemål og en stor fare for alle som bor i nærheten.

Å tro at Norge har felles interesser med en supermakt som USA er en feilslutning. Vi har en servil og underdanig politisk elite, som er marinert i det amerikanske verdensbildet. Disse basene kommer ikke fordi USA skal forsvare oss mot et tenkt russisk angrep, men fordi USA forsøker å forsvare sin posisjon som supermakt med militære muskler, og om nødvendig med militære konfrontasjoner.

Dette gjør USA av egeninteresse, ikke av norske eller nordiske interesser. Disse basene er rett og slett en trussel mot freden i Norge og i Norden.

Vi må fortsette å kjempe mot amerikanske baser i Norge, det kan nemlig komme enda flere!

De er en trussel mot norsk sikkerhet!
USAs militære må ut av Norge!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  4 juni 2024 8:44

  Flott arbeid av Antikrigsinitiativet og Spartakus. Bergensarane skulle hatt vit til å ta betre imot innsatsen.

  At byfolket finn seg i å ha atomubåtbase på Håkonsvern, få kilometer frå Torgallmenningen, går over min forstand.

  Svar
 • Egentlig litt pussig det som skjer. Dersom ungene dine kom i dårlig selskap med voldelige, løgnaktige kjeltringer bare ute etter å stjele og skade andre, da ville du satt ned foten, – eventuelt flyttet til et annet nabolag. Her gjør vi det motsatte på statsnivå. Vi allierer oss med folk som beviselig og dokumentert er løgnere og bedragere og kjeltringer og mordere. Og vi gjør det som om vi gjør oss selv en tjeneste.

  Svar
  • Ikke noe pussig i det hele tatt. Skal det opprettes en nær forestående verdensregjering er det livsnødvendig at alle verdens tidligere folk og kulturer har det tilnærmet likt. Da må Vesten ødelegges og fattigere kulturer løftes opp.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  4 juni 2024 9:02

  Her er endå ein glimrande artikkel frå Spartakus:

  https://spartakus.no/2024/06/03/nar-ukrainas-nederlag-blir-natos-nederlag-er-faren-for-storkrig-overhengende/

  Nato-vener skjelv i buksene. Dei er ikkje redde for å utvida krigen, men for at Nato sitt truverde kan bli redusert.

  Eg kan forsikra Nato-vener om at truverde som ikkje finst, kan heller ikkje reduserast. Nato viser no sitt sanne vesen om angreps-allianse og krigsmaskin for USA sitt verdsherredøme.

  Nato har imponerande budsjett, men kamp for ei elendig sak, fortener å tapa. Russland får meir ut av sine krigsbudsjett enn Vesten. Difor er det for tida vel fortent panikk i Nato-leiren. Alliansen køyrer seg sjølv i grøfta.

  Svar
  • T.S.:
   » Nato viser no sitt sanne vesen om angreps-allianse og krigsmaskin for USA sitt verdsherredøme»

   Ja, det var vel derfor Jens Stoltenberg fikk jobben som generalsekretær-puddel. Han viste dermed at han var skruppelløs.

   Han viste at Nato kunne brukes til å angripe andre nasjoner og røve deres verdier. Nasjoner som ikke angrep Nato-land også.
   Og at Norges forsvarskrefter kunne stilles til disposisjon til slike røverier.

   En prøve overfor den norske befolkningen. (?)
   Ville den norske befolkninge reagere tro? Og stille Grunnlovsbryteren og terroristpartiet hans for retten?
   Eller forlange krigsforbryterdomtol for angrep på en annen nasjon som ikke angrep noen,;- kun truet de som hadde lyst/behov til å beholde valuta- kontrollen i det meste av det afrikanske kontinentet.

   Nei. INGEN REAKSJON .

   Så kunne bakmennene /familien fortsette å spre død og forferdelse med visshet om at få reagerer.

   » Nato viser no sitt sanne vesen om angreps-allianse og krigsmaskin for USA sitt verdsherredøme.»
   Den norske befolkningen sitter med fingern i nesa.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  4 juni 2024 13:55

  Full siger for Trump (2% av BNP), Biden, Blinken, Stoltenberg og andre krigshissarar og russarhatarar på Stortinget i dag:

  «– Alle partiene på Stortinget er enige om en langtidsplan for Forsvaret, får NTB opplyst.

  Enigheten blir presentert på en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget klokka 16.30 med alle partiene som har medlemmer i Stortingets utenriks- og forsvarskomité: Ap, H, SP, Frp, SV, Rødt, Venstre, MDG og KrF.»

  Ingen grunn til å delta i stortings-«val» om ikkje NKP stiller liste.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  4 juni 2024 13:58

  Espen Barth Ormetunge Eide prøvde i går å hykla omsut for det russiske folket.

  To dagar tidlegare tala han varmt for vestleg terrorbombing over alt i Russland.

  Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  4 juni 2024 18:13

  Douglas MacGregor Warning: Russia will NUKE Sweden – Ignorant Faith in NATO
  thetruthseeker.co.uk/?p=288799
  LIKE AKTUELT FOR DE LIKE TEITE NORSKENE – noe oberst MacGregor nevner i intervjuet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Brussel vil ha EU-verneplikt til ukrainakrigen.

Ungarn gir flyktninger fra Ukraina en trygg havn.

Forrige innlegg

Nasjonal norsk kultur.

Alt slikt skal bort og ofres på globalismens alter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.