POSTED IN Norge

USAs ledelse er rasende:

Normaliseringen av Syria er viktigere enn mange tror.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Hvor viktig normaliseringsprosessen for Syria er skjønner vi på disse uttalelsene fra USAs representantene. Men lederne i USA forstår tilsynelatende ikke at sanksjoner er et våpen som svekkes jo mere det brukes. Dette tiltaket (sanksjoner) har forsterket de-dollariseringen og det svekkes også av at andre store land nå bygger opp sine relasjoner uten dollar, men i egen valuta.

Russland som skulle knekkes med sanksjoner opplever stadig lavere inflasjon og økende økonomisk vekst. Situasjonen i Nato/EU-området er den motsatte. I sine voldsomme forsøk på å knekke Russland har de laget et ris til sin egen bak. Og jo mere de bruker dette mere desto treffer de og svekker de seg selv.

Om USA vil våge å sanksjonere Saudi-Arabia, en av verdens viktigste oljenasjoner er mer enn tvilsomt. Tidligere har de bare gått etter de svake, det som ikke har krefter eller muligheter til å forsvare seg selv. Men også den tiden er forbi i og med etableringen av nye samarbeidsorgan som SCO og BRICS.

Knut Lindtner
Redaktør

Hauker i representantenes hus oppfordrer Biden til å bruke sanksjoner for å forhindre normalisering av Syria.

USA er imot Syrias gjenopptakelse i Den arabiske liga

av Dave DeCamp 

Den øverste republikaneren og demokraten i Husets utenrikskomité la ut en uttalelse på mandag som kritiserer Syrias gjenopptakelse i Den arabiske liga og oppfordrer president Biden til å bruke sanksjoner for å forhindre ytterligere normalisering.

Michael McCaul

«Å gjenoppta Assad i Den arabiske liga er en alvorlig strategisk feil som vil oppmuntre Assad, Russland og Iran til å fortsette å slakte sivile og destabilisere Midtøsten,» sa representanten Michael McCaul (R-TX) og Gregory Meeks (D-NY). .

«USA må fullt ut håndheve Caesar Act og andre sanksjoner for å fryse normaliseringsinnsatsen med denne krigsforbryteren,» la lovgiverne til.

Cæsarloven innførte knusende økonomiske sanksjoner mot Syria i 2020 som er spesielt utformet for å forhindre landets gjenoppbygging. Tiltakene har hatt en ødeleggende innvirkning på Syrias sivile. Huset stemte nylig overveldende for å fortsette å håndheve sanksjoner etter et ødeleggende jordskjelv som drepte tusenvis av syrere.

Det som gjør Caesar Act-sanksjonene så omfattende er at de lar USA sanksjonere enhver person eller enhet for å gjøre forretninger med den syriske regjeringen. Dette betyr at amerikanske allierte som Saudi-Arabia og Jordan, som stod i spissen for arbeidet med å bringe Syria tilbake i folden, potensielt kan bli mål. Tirsdag kunngjorde Syria og Saudi-Arabia at de gjenoppretter diplomatiske bånd for første gang på over 10 år.

Utenriksdepartementet har fordømt Syrias gjenopptakelse i Den arabiske liga. – Vi tror ikke at Syria fortjener gjenopptakelse i Den arabiske liga på dette tidspunktet, sa utenriksdepartementets talsmann Vedant Patel mandag. «Vi fortsetter å tro at vi ikke vil normalisere forholdet vårt til Assad-regimet, og vi støtter heller ikke våre allierte og partnere i det.»

På toppen av de lammende sanksjonene har USA rundt 900 soldater i det østlige Syria og støtter den kurdisk-ledede SDF, slik at USA kan kontrollere omtrent en tredjedel av landet, der de fleste av oljeressursene deres er lokalisert. Syrias normalisering med sine naboer kan komplisere USAs planer om å fortsette å okkupere landet.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Lyseblått slips på kvit bakgrunn symboliserer det israelske flagget. Eufrat eller Nilen? Vanleg kleskode i USA og Israel.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Document.no sin ferd:

Inn i den politiske tåkeheimen.

Forrige innlegg

Drag-artister og barn:

Vi får amerikanske tilstander her i Norge

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.