POSTED IN USA

USAs glideflukt mot avgrunnen.

Fallende imperier er irrasjonelle og derfor farlige.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USAs kollektive sjølmord

Av Pål Steigan -15. august 2021

Romas fall

Krigene mot Afghanistan og Irak – Imperiets største tabbe.

Journalisten og kommentatoren Chris Hedges skriver i artikkelen US Collective Suicide om krigene mot Irak og Afghanistan og kaller dem:

USAs største strategiske tabbe

(Utdrag)

Angrepene ga de herskende elitene, med sitt begjær etter kontroll over Midtøsten, spesielt Irak, som ikke hadde noe med angrepene å gjøre, unnskyldningen for å utføre den største strategiske tabben i amerikansk historie – invasjonen av Afghanistan og Irak.
_______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
_______________________________________________________________________________

Arkitektene bak krigen, inkludert daværende senator Joe Biden, visste lite om landene som ble invadert, fattet ikke grensene for industriell og teknokratisk krig eller det uunngåelige tilbakeslaget som USA ville få i hele den muslimske verden. De trodde de kunne implantere klientregimer med makt i hele regionen, bruke oljeinntektene i Irak, siden krigen i Afghanistan ville være over i løpet av uker, for å dekke kostnadene til gjenoppbygging og magisk gjenopprette amerikansk globalt hegemoni. Det gjorde det motsatte.

Invasjonene av Irak og Afghanistan, der man har sluppet klasebomber over landsbyer og byer, kidnappet, torturert og fengslet titusenvis av mennesker, brukt droner til å så terror fra himmelen, har gjenopplivet de diskrediterte radikale jihadistene. Alt dette ble et kraftig rekrutteringsverktøy i deres kamp mot USA og NATO-styrker. USA var det beste som noen gang har skjedd for Taliban og al-Qaida.

Det var få innvendinger innen maktelitene mot disse invasjonene. Kongressavstemninga var 518-mot-en for å gi president George W. Bush fullmakt til å starte en krig, mens representanten Barbara Lee var den eneste dissenteren. De av oss som talte imot idiotien i denne blodtørsten ble baktalt, nektet medieplattformer og kastet ut i ødemarka, der de fleste av oss fortsatt befinner oss.

De som solgte oss krigen beholdt megafonene sine, en belønning for deres tjenester for imperiet og det militærindustrielle komplekset. Det spilte ingen rolle hvor kyniske eller dumme de var.

Historikere kaller den sjøldestruktive militære eventyrlysten til seine imperier for «mikro-militarisme.» Under den Peloponnesiske krigen (431-404 f.Kr.) invaderte athenerne Sicilia og led tap av 200 skip og tusenvis av soldater og utløste opprør i hele imperiet. Storbritannia angrep Egypt i 1956 i en tvist om nasjonaliseringa av Suez-kanalen og ble ydmyket da det måtte trekke tilbake styrkene, noe som styrket statusen til arabiske nasjonalister som Egypts Gamal Abdel Nasser.

«Mens om stigende imperier ofte er fornuftige, til og med rasjonelle i sin anvendelse av væpnet makt for erobring og kontroll over utenlandske herredømme, er falmende imperier tilbøyelige til uoverveide maktdemonstrasjoner, og drømmer om dristige militære mesterslag som på en eller annen måte ville kunne gjenopprette tapt prestisje og makt,» skriver historikeren Alfred McCoy i In the Shadows of the American Century: The Rise and Decline of US Global Power. «De er ofte irrasjonelle, selv fra et keiserlig synspunkt, og disse mikromilitære operasjonene kan gi en blodtapping eller ydmykende nederlag som bare akselererer prosessen som allerede er i gang.»

time lapse photography of several burning US dollar banknotes

Paukeslaget som varsler døden for det amerikanske imperiet vil, som McCoy skriver, være tapet av dollaren som verdens reservevaluta. Dette tapet vil kaste USA ut i en forkrøplende og langvarig depresjon. Det vil tvinge fram en massiv sammentrekning av det globale militære fotavtrykket.

Imperiets stygge, onde ansikt, med tapet av dollaren som reservevaluta, vil bli kjent hjemme. Det dystre økonomiske landskapet, med dets forfall og håpløshet, vil fremskynde en rekke voldelige og sjøldestruktive patologier, inkludert masseskytinger, hatkriminalitet, overdoser av opioider og heroin, sjukelig fedme, sjølmord, gambling og alkoholisme.

Staten vil i stadig større grad avstå fra rettsstatens fiksjon og gå over til utelukkende å stole på militarisert politi, i realiteten interne okkupasjonshærer, og fengsler. Landet har allerede 25 prosent av verdens fanger, sjøl om USA representerer mindre enn 5 prosent av den globale befolkningen.

Vår død kommer sannsynligvis raskere enn vi forestiller oss. Når inntektene krymper eller kollapser, påpeker McCoy at imperier blir «sprø». En økonomi som er sterkt avhengig av massive statlige subsidier for først og fremst å produsere våpen og ammunisjon, i tillegg til å finansiere militære eventyr, vil gå i halespinn med en sterkt svekket dollar og falle til kanskje en tredjedel av sin tidligere verdi. Prisene vil stige dramatisk på grunn av den kraftige økningen i importkostnadene. Lønningene vil falle drastisk.

Knut Lindtner har lagt til bilde.

Forsidebilde: Cindy Tang

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Pål Steigan ja,altmedia uten kommentarfelt,det blir liksom litt diktatorisk sus over det.
  Alle imperier faller,men dypstaten består.

  Svar
 • Pål Steigan glemmer å fortelle at det er dypstaten selv som senker sitt imperium,og som fugl fønix stiger det nye imperiet opp.
  Historien gjentar seg og gjentar seg,men ingen vil se,ingen vil høre og ingen vil tale,så fortrykte er dere.

  Svar
 • Og Norge er med på dansen, og kaller invasjonen en hjelp.

  Svar
  • Selvfølgelig er de norske djevlene med på det Frikar.Kristin Halvorsen,denne SV hunndjevelen er datter av en tidligere Norsk Hydro toppsjef.Norsk Hydro hadde i krigsårene en styreleder eller iallefall medlem som het Wallenberg,nei fanken,der dukka det navnet opp igjen.
   Så til ett spørsmål til Knut Lindtner,jeg vet ikke om du blir glad eller furten,det gjelder sikkerhet.
   Her på DERIMOT kan jo alle debatanter delta under full anonymitet,de er sikret mot at deres navn og nummer kommer i gale hender,ikke sant Knut ?.
   Så da blir spørsmålene,hvem tar seg av sikkerheten,hvem er support,hvem er de teknikerne som rydder opp når Derimot har tekniske problemer,ja når f,eks horeannonser og slikt kupper kommentarfeltene.
   Hvem er det Knut,hva heter sikkerhetsselskapet ?.
   Ja for du vil vel at sannhet og riktie opplysninger skal være tilgjengelig for brukerne,ikke sant Knut ?.
   Det kan jo være en sikkerhetsrisiko for enkelte brukere om persondata kommer i gale hender.

   Svar
  • Tilleggskommentar (igjen!) utsatt for » moderrering» , og blir borte (?).
   ( Kun en lenke )

   Svar
   • Beklager. Det er fortsatt uregelmessigheter på kommentarfeltet etter den tekniske omleggingen av derimot. Vi jobber med det, men vet ikke helt hva det skyldes. Hvis ikke kommentarer slipper gjennom sensuren, la dem stå. Jeg må godkjenne dem av en eller annen grunn. Jeg har godkjent alle til nå, men sitter ikke med maskinen hele tiden. Jeg så det var flere fra deg i går men vet ikke hvorfor.

  • Ja, det er vel ikke så lenge siden dette var vanlig kultur i Norge. Afghanistan gikk ikke til angrep på Norge/norsk kultur av den grunn. (?)
   Men Norge, norske politikere/media, er vel ikke kjent for å reflektere så mye over sin dobbeltmoral .

   ‘Taliban-krigerne eskorterte kvinnene hjem og ba dem ikke komme tilbake til jobben. De fortalte dem at de mannlige familiemedlemmene kunne ta deres plass. ‘
   https://www.nrk.no/urix/brenner-dokumenter-for-a-beskytte-jenter-i-afghanistan-1.15610656

   Svar
 • ‘ Det må heller ikke undervurderes
  at Taliban kan ha lyktes med sin strategi om å fremstille de internasjonale styrkene som okkupanter og inntrengere. ‘ 😉

  https://www.nrk.no/urix/talibans-lynkrig-i-afghanistan_-hvordan-kunne-det-skje_-1.15609601

  Så får vi nok tegnet grusomme fortellinger om hvordan sivilbefolkningen blir hundset av Taliban.
  – Som kvinner som ble jaget gatelangs i 1945, , fikk håret klippet av, ble voldatt, sendt til interneringsleir før de ble, med småbarna sine, sendt til et utbombet Tyskland der det hverken var mat eller trygghet, med tillatelse fra Ap. (?)
  De som hadde støttet NS før krigen ( et lovlig parti) ble dømt med lover med tilbakevirkende kraft og fratatt pensjon, inntekt og fikk yrkesforbud.

  Et Ap som så brukte det meste av landets resurser på militæroppbygging i stedet for å dekke innbyggernes behov for boliger. – Og senere skrøt på seg en velstandsutvikling, – siden de hadde totalkontroll over media.

  Vinnerne skriver historien.
  I Norge-Afghanistan-fortellingen vil vi nok se at det er taperne som skriver historien, – i Norge

  Svar
 • ‘ – Vi har hentet ut mange som har hjulpet Norge i arbeidet i Afghanistan ‘
  https://www.nrk.no/norge/rodt-krever-at-regjeringen-far-de-tidligere-forsvarsansatte-i-trygghet-1.15610831

  ARBEID ! Hva er arbeid?
  Når vi har en statsminister & politikere som kaller det arbeid å bombe andre nasjoners arbeid, eller å bistå en okkupant. Da er vi langt forbi nytale.
  Da er vi inne i galskapen.

  Er det forskjell på arbeid i Norge og Afghanisan?
  ABB sin bombing av regjeringskvartalet, var det arbeid ; gav det pensjonspoeng`?
  Hva skal styre byggingen av Norge framover, politikere (og dessverre ikke bare fru Solberg på tinget, men de fleste etablerte partier.) – som ikke vet forskjell på arbeid og nedriving.
  ( Eller politikere som ikke vet forskjell på frihet og det å dilte etter USA sin utenrikspolitikk og økonomi)

  Svar
  • Disse folka i afghanistan som norge ikke vil ha med på lasset hjem til monarkiet Norge er som Erna sa,vurdert som en sikkerhetsrisiko og så begynte tåkepraten for alvor og mediene spiller med.Erna ser nedtrykt og sorgfull ut når hun sier at det kan være 10 personer,men det kan være fler,eErna flakker litt med øynene og pressen passer på å ikke stille de rette spørsmålene,her skal alt ned i mørket for aldri å nevnes igjen.
   Så hva var det disse risikofylte personene hadde gjort mens de var i tjeneste for kongedømmet Norge ?.
   Jo de hadde jobbet i tolketjenesten,blant annet når de snille avhørte de slemme.
   Så sikkerhetsrisikoen den er at disse tolkene vet for mye om metoder i avhørsteknikk,hvem og hva som har utført disse avhørene og dessuten en masse kunnskap om hva som har kommet frem under disse avhørene.
   Det ryktes om at det drives klappjakt på disse tolkene i afghanistan nå,så vi hører ikke noe mer fra de,mission accomplished eller hva det nå heter.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vaksineprodusentene:

Raner fattige land.

Forrige innlegg

Føre var-prinsippet.

Gir regjeringen fullmakter den aldri ellers ville fått.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.