POSTED IN Norge

USAs gir våpenstøtte til Israel.

Kan føre til en global eksplosiv utvikling.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USA avleverer avanserte våpen

Jan Hårstad 

Det som har skjedd det siste døgnet er at et transportfly fra USA har landet på Nevatim airbase i SørIsrael med avanserte våpen til Israel.

Som vi av erfaring kjenner USA skulle det ikke forundre oss det aller minste om at dette er begynnelsen på et tyngre amerikansk nærvær I Hamas- Israel krigen.

Om dette har militser i Jemen og Irak meldt at skulle USA være så stupide at de blander seg som aktiv partner for Israel, vil enhver amerikansk Base/ambassade i gulf-regionen bli utslettet. Det er slett ikke sikkert at Pentagon tar dette alvorlig engang.

Siden Israel nå er iferd med å skaffe seg en rekke nye frontavsnitt i Libanon, Syria, VestBredden,er det en fraksjon av israelske strateger som ser det slik at det mest intelligente er å knuse regimet i Iran. Det betraktes som selve pådriveren og leder av The Resistance Front.

Men ved ødeleggelsen av Gaza og starten på bakkeinvasjon har Israel selv ingen kapasitet og muskler til å krige mot Iran.

Da gjenstår det bare en taktisk vei. Å forsøke å dra USA inn i den  pågående krigen og håpe på at en slik utvikling organisk fører til et Amerikansk angrep på Iran. Og særlig deres atomanlegg i Natanz og andre steder.

Nå er da Iran allerede inne i både SCO (Shanghai Cooperation Organization) og BRICS og har en rekke avtaler med Kina og Russland av strategisk art.

Vi kan ikke se bort fra at den israelske taktikken nå består i å lage en Amerikansk-Iransk krig som endevender ikke bare Midtøsten, men verden.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  12 oktober 2023 9:28

  Slapp av , Hårstad. Jens Stoltenberg er glad for at USA-hangarskip utanfor Gaza syter for å hindra militær opptrapping.

  Svar
 • wasan Totland
  12 oktober 2023 11:41

  Hva skjer i verden hvis Irans olje blir borte fra markedet? Det kommer til å gi ringvirkninger.

  Svar
 • Regis Tremblay
  12 oktober 2023 16:38

  Yes, the imbeciles in the USA, drunk on their power and exceptionalism, continue to make serious mistakes that hold the rest of the world as nuclear hostages. If this doesn’t cause the Arab and Muslim world to join their brothers and sisters in this fight against the Zionist, illegal state, it will be a terrible stain on their faith.

  Svar
 • ‘Advarer land som er fiendtlig innstilt mot Israel.
  Ingen nasjon eller organisasjon som er fiendtlig innstilt mot Israel bør forsøke å dra nytte av situasjonen eller eskalere konflikten, sier Jens Stoltenberg i ettermiddag.

  SAMTIDIG melder syriske medier at Israel har angrepet flyplassen i Damaskus og Aleppo med luftangrep. Begge flyplassene skal være ute av drift etter angrepet, melder nyhetsbyrået AFP.
  USA hjelper til.
  USA har uttrykt støtte til Israel i konflikten, og har sendt verdens største krigsskip, det amerikanske hangarskipet USS «Gerald R. Ford», til regionen.
  Om bord i skipet skal det være et mannskap på 5000 personer. USA støtter også Israel med luftvern og ammunisjon. ‘
  nrk.no/urix/angrep-i-israel-og-gaza-1.16592517

  Svar
  • Kommer Stoltenberg med en advarsel nå også ? ;-)

   ‘Bruken av hvitt fosfor i Gaza, som i tillegg er et av de tettest befolkede områdene i verden, øker risikoen for sivile. Det bryter også med internasjonal rett, skriver Human Rights Watch i en pressemelding.
   Hver gang hvitt fosfor brukes i overfylte sivile områder, utgjør det en høy risiko for uutholdelige brannskader og livslang lidelse, sier Lama Fakih, Midtøsten og Nord-Afrika-direktør i Human Rights Watch. ‘
   nrk.no/urix/menneskerettighetsorganisasjon_-israel-bruker-hvitt-fosfor-i-bombingen-av-gaza-1.16594320

   Skjønt, når Stoltenberg ikke advarte mot våpen med utarmet Uran som USA har sendt til Ukraina, så kan vi nok se langt etter balanse.

   ‘ – Ikke bare som institusjon og organisasjon, men som idé, ideen om at Nord-Amerika og Europa står sammen for å hindre krig, for å trygge freden for å være det sikre i en usikker verden. Han (Biden) har en helt ufattelig evne til å formidle det og til å stå for det. ‘
   nrk.no/urix/nato-toppmotet_-kinesisk-vapenteknologi-gjor-jens-stoltenberg-bekymret-1.15534934

   ‘ Kina deler ikke våre verdier. De tror ikke på demokrati, ytringsfrihet og mediefrihet. De tvinger naboer og truer Taiwan’, – sier Stoltenberg. ‘
   vg.no/nyheter/utenriks/i/7KWAP9/jens-avviser-erna-kritikk-har-bred-stoette-for-nato-opptrapping

   ‘ Man ville normalt ikke engasjere seg i spissfindigheter om hvem som lider mest i krig. Tross alt, det overveldende flertallet lider alltid i krig. Derfor må alle som bekjenner seg til humanitære og demokratiske impulser gjøre sitt ytterste for å forhindre krig. Men hverken Stoltenberg og Jolie besitter et fnugg av slike følelser.
   Anslagsvis 31.000 sivile har blitt drept i Afghanistan bare siden 2001 og mer enn 30.000 i Libya siden invasjonen i 2011, for å ta bare to eksempler. ‘
   midtifleisen.wordpress.com/2017/12/18/jens-stoltenberg-og-angelina-jolie-onsker-nato-intervensjoner-for-a-fremme-likestilling/

   Svar
 • Northern Light.
  12 oktober 2023 17:53

  Revital Gotliv, Israelsk parlamentariker: «Bruk atombomber mot Gaza.

  Store motsetninger i det israelske parlamentet, Revital Gotliv ønsker å bruke atomvåpen mot Gaza, mens Ofer Cassif mener at den eneste måten å stoppe blodbadet på, er å stoppe okkupasjonen.

  Av Jan Sundstedt.
  Som svar på Hamas-motangrep denne helgen, har Israel satt i gang massive bombeangrep mot Gaza og plassert hele området under beleiring.

  Dette er imidlertid ikke nok ifølge statsminister Benjamin Netanyahus partikollega, parlamentsmedlem Revital Gotliv, som krever at Israel bruker atombomber og jevner hele Gaza med jorden. «Jerikommissiler! En strategisk advarsel, før vi vurderer å bruke våre styrker. Et dommedagsvåpen! Dette er min mening. Må Gud bevare all vår styrke», skriver hun på X, tidligere Twitter.

  «Bare en eksplosjon som ryster Midtøsten kan gjenopprette dette landets verdighet, styrke og sikkerhet! Det er på tide å kysse dommedag. Bruke kraftige missiler uten grenser. Ikke bare ett nabolag bør flatbombes. Knus og flatbombe hele Gaza. Ellers har vi ikke gjort noe. Ikke med slagord, men med fullstendig ødeleggende bomber. Uten nåde! Uten nåde!», fortsetter hun.

  Hyller Biden.
  «Jeriko» er et samlenavn for en type ballistisk missil som Israel først begynte å produsere på 1960-tallet, og de tidlige modellene var allerede konstruert for å kunne bære atomstridshoder. Israel har så langt offisielt verken bekreftet eller avkreftet at de har atomvåpen, men ifølge utenforstående observatører er Jericho III missilet, som ble tatt i bruk i 2011, bestykket med et atomstridshode og antas å ha en rekkevidde på mellom 4.800 og 6.500 kilometer. Andre estimater hevder at maksimal rekkevidde er hele 11 500 kilometer.

  Gotliv takker også USAs president Joe Biden for hans uttrykte støtte og mener at det er viktig at Israel «ikke er alene i sin intensjon om å utslette Hamas fra jordens overflate».

  ******

  Israelsk venstrepolitiker: «Den eneste måten å stoppe blodbadet på er å stoppe okkupasjonen».

  Av Markus Andersson.
  Ofer Cassif fra Israels venstreparti Hadash beklager angrepene på Israel, men kritiserer samtidig okkupasjonspolitikken i Gaza, som han mener forbereder seg på en katastrofe.

  – Vi har advart om dette gang på gang, alt kommer til å eksplodere og alle må betale en pris – fremfor alt sivile på begge sider, og det var dessverre akkurat det som skjedde, sier han.

  Lørdag ble tusenvis av raketter skutt mot Israel av den palestinske gruppen Hamas, og drepte rundt 600 israelere. Angrepet kommer på bakgrunn av blant annet et israelsk angrep på en palestinsk flyktningleir i Jenin i sommer, og også et angrep på Al-Aqsa-moskeen i april.

  Ofer Cassif fra det venstreorienterte partiet Hadash advarer nå om at situasjonen vil forverres med mindre Israel endrer sin linje overfor palestinere, og anklager den israelske regjeringen for å være «ytre høyre», og presse på for en etnisk rensing i Gaza.

  – Vi fordømmer og motsetter oss alle angrep på uskyldige sivile. Men i motsetning til den israelske regjeringen betyr dette at vi også motsetter oss ethvert angrep på palestinske sivile. Vi må analysere disse forferdelige hendelsene i riktig sammenheng – og det er den pågående okkupasjonen, sier Cassif, ifølge den qatar-arabiske nyhetskanalen Al Jazeera.

  Cassifs parti har fire av de 120 setene i Israels Knesset, sier at den eneste måten å få slutt på konflikten på er å avslutte okkupasjonen av Gaza. Det eneste Netanyahu bryr seg om er ikke de israelske borgernes ve og vel, enn si palestinerne i de okkuperte områdene. Han er interessert i å overleve. Han vil bare unngå fengsel, sier Cassif. Den eneste måten å stoppe blodbadet på for begge folkene er å avslutte okkupasjonen, sier venstrepolitikeren.

  Fra Nya Dagbladet, publisert 9 og 11 oktober 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker og X-meldinger i oorginalartiklene.
  Orginalartikler : Israelisk parlamentariker: ”Atombomba Gaza”, (11.10).
  Israeliske vänsterpartisten: ”Enda sättet att stoppa blodbadet är att stoppa ockupationen”, (09.10).

  Svar
 • Litt merkelig at Gerald R. Ford «tilfeldig viss» var utfor kysten av Gaza.?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er ikke slik vi blir fortalt.

Vi er utsatt for intens krigspropaganda.

Forrige innlegg

Lot Israel det skje?

Er Hamas-angrepet «et falskt flagg»?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.