POSTED IN Krig-fred, USA

USA vil tydeligvis ha konflikt

USAs bevæpning av Taiwan er en vanvittig provokasjon mot Kina!

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av John V. Walsh

Øya Taiwan har blitt forvandlet til en krutt-tønne ved å motta amerikanske våpen, som har presset det taiwanske folket inn i «katastrofens avgrunn». Dette er ordene fra det kinesiske forsvarsdepartementet som reaksjon på det nylige salget av amerikanske våpen for 440 millioner dollar til øya. Nå gir USA også, og ikke selger, våpen til Taiwan, takket være amerikanske skattebetalere.

«Den første kjeden av øyer»-strategien til USA

Taiwan er bare én i rekken av øyer langs den kinesiske kysten, ofte kalt «The First Island Chain», som nå er full av avanserte amerikanske våpen. Dette kom med av titusenvis av amerikansk militærpersonell og kamptropper. «First Island Chain» strekker seg fra Japan i nord sørover gjennom Japans Ryukyu-øyer som inkluderer Okinawa, til Taiwan og videre til de nordlige Filippinene. USAs allierte, Sør-Korea, med 500 000 soldater og 3 millioner reservister er en kraftig forsterkning til dette. I amerikansk militær doktrine er First Island Chain en base for å «vise makt», og begrense tilgangen til havområdene rundt øyene for Kina.

Taiwan er i sentrum av disse øyene og regnes som fokuspunktet i strategien The First Island Chain. Da hauken, utenriksminister John Foster Dulles pønsket ut strategien i 1951, kalte han Taiwan for USAs «hangarskip som ikke kan senkes».

Hvordan ville USA reagert i en lignende situasjon? Cuba er omtrent samme avstand fra USA som bredden av Taiwanstredet som skiller Taiwan fra fastlandet. Tenk på den nylige amerikanske reaksjonen på rykter om at Kina opprettet en lyttepost på Cuba. Hva ville reaksjonen vært hvis Kina bevæpnet Cuba til tennene eller sendte hundrevis av soldater dit slik USA har gjort til Taiwan?

Løsrivelses-bevegelsen i Taiwan

I følge One China Policy, den offisielle politikken til USA, er Taiwan en del av Kina. FN inntok samme posisjon i 1971 med vedtak av resolusjon 2758, også kjent som resolusjonen om innrømmelsen av Peking, som anerkjente Folkerepublikken Kina (PRC) som den legitime regjeringen i hele Kina og dens eneste representant i FN.

I løpet av de siste tiårene har det utviklet seg en løsrivelsesbevegelse på øya Taiwan, representert av DPP (Democratic Progressive Party). For tiden er Tsai Ing-wen fra DPP president. Men i lokalvalget i 2022 tapte DPP for KMT (Kuomintang) som er vennligsinnet mot fastlandet, og ønsker å bevare status quo eller «strategisk tvetydighet», som det kalles. Tsai bygde DPPs 2022-kampanje på fiendtlighet mot Beijing. Meningsmålinger i 2022 viste at et overveldende flertall av taiwaneserne nå ønsker å bevare status quo.

Den uttalte politikken til Folkerepublikken Kina er å søke fredelig gjenforening med Taiwan. Bare hvis løsrivelsesbevegelsen formelt erklærer uavhengighet, truer Beijing med å bruke makt. Det er klart at taiwaneserne ikke ønsker å finne seg selv i posisjonen som ukrainere, som kanonfôr i en amerikansk proxy-krig.

Det er vanskelig å unngå konklusjonen om at USA prøver å starte en proxy-krig som vil oppsluke Øst-Asia, og skade ikke bare Kina, men andre amerikanske økonomiske konkurrenter som Japan og Sør-Korea. USA vill komme vinnende ut. Det er den ny-konservative Wolfowitz-doktrinen satt i spill. Men i kjernefysisk tidsalder er slike strategier total galskap.

Hvis noen taiwanere håper at USA vil hjelpe dem, bør de tenke nøye over tragedien i Ukraina. Et sted mellom 150 000 og 200 000 ukrainske soldater har mistet livet så langt, og flere millioner har blitt til flyktninger. En lignende amerikansk proxy-krig i Taiwan kan lett bli en fullskala konflikt mellom verdens to største økonomier, og utløse en global depresjon og kanskje en kjernefysisk krig. Og USAs president Joe Biden har forpliktet seg til å sende tropper for å kjempe mot Folkets Frigjøringshær dersom fiendtligheter bryter ut. Så situasjonen er enda mer farlig enn den i Ukraina!

Ingen våpen til Taiwan

La oss få troppene, ubåtene, bombeflyene, rakettene og krigsskipene ut av Øst-Asia før de snubler inn i en konflikt eller blir brukt i en falsk flagg-operasjon. Vi bør huske på Tonkinbukta-hendelsen, en falsk rapport om et vietnamesisk angrep på et amerikansk skip. Til slutt mistet millioner livet i Sørøst-Asia i den brutale, forferdelige krigen. Selv det vil se ut som skolegårdskrangling sammenlignet med en krig mellom USA og Kina.


Fra Asia-Pacific Research, publisert 21. juli 2023.
Walsh var professor i psykologi, og skriver nå for Antiwar com og Consortium News blant andre.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og forkortet. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Arming Taiwan Is an Insane Provocation.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Jødiske straussianer Paul Wolfowitz er satt på Taiwan-saken, og jødiske straussianer fuck-the-eu Victoria Nuland( Nudelman) tar seg av å gjenerobre forfedrenes Khazaria ved å ofre ukrainerne til siste kanonføde og resten er flyktet ut av landet. De vil ha alt, og legger ikke skjul på det. De fornekter seg ikke i sin hellige overbevisning om å ha rett på fullt verdensherredømme. Garantert katastrofe der den sorten setter sine ben. Kryptojødiske Schwab fører den nasjonalsosialistiske faren Eugens verk videre, han som drev tungtvannsfabrikken på Rjukan, vet du, og går papsen en høy gang ved stolt å infiltrere alle verdens regjeringer med smartinger som Trudeau og kronprinsen, og slik innføre INTERNASJONALsosialismen/VERDENSKOMMUNISMEN/den AI-styrte nyføydalismen, eller hva vi skal gi det for en tittel, fritt valg. Totalitær jævelskap verre enn både nazityskland og USSR, med Kina som ideal, slik Trudeau har sagt høyt til «sitt» folk, som hater den lille klatten som pesten. Justin kommer til å grine og hyle foran galgen og kanadierne jubler. Har dere fått med dere det hatet Fidelito møter hvis han viser trynet blant folk, Erna, Jonas, Jens, Ingvild, etc?. Sover dere godt om natten? Håper ikke det.

  Svar
 • Ja, som artikkelen skriver, – Hva hvis Kina hadde gjort noe tilsvarende med Cuba? Eller Mexico?
  Og hva iall verden har USA ( og Norge!) i dette Taiwan-området å gjøre?

  Det har selvfølgelig ikke noe med omsorg for den taiwanske befolkningen å gjøre.
  – Som Ukraina – tullballet ikke har noe med omsorg for den ukrainske befolkningen å gjøre.
  Eller på Balkan. Eller Libya.

  Nato provoserer til krig. Og det har bare blitt værre etter at Stoltenberg ble sekretær.
  Bør Norge, som deler ut Nobels Fredspris, sette inn krefter for å stille Stoltenberg for retten og for å ‘ta han ut’ – som han sjøl sier bør gjøres om sine politiske motstandere. Da ville det bli færre angrepskriger w.w.
  Denne krigshisseren opptrer så lojalt mot ‘Herrene’ at det også burde være på sin plass å kartlegge hans stor-familie.

  Svar
 • Hva i all verden har USA og Norge å gjøre i Ukraina, Libya, Syria, Afganistan osv. Hadde det ikke vært bedre at vi hadde feid for vår egen dør her hjemme? Oppruste det militære med tanke på FORSVAR og ikke angrep. Nei, vi må skifte ut våre globalistpolitikre med noen som er patriotiske. Og, meld Norge ut av NATO og EØS (EU).

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  24 juli 2023 16:44

  Så er det på an igjen. Nå skal det opprustes til Kina har fått nok, deretter blir det krig mellom USA og Kina på Taiwan, og taperne er Taiwan som blir gruslagt og folket drept, – som i Ukraina. Vinneren blir våpenindustrien som får enda en flott krig å tjene penger på, uten hensyn til Taiwan. Og vi i Norge hiver oss med på lasset, denne gangen mot de stygge kineserne, med ytterliglere 100 milliarder kroner til våpen, ammunisjon og gjenoppbyggingen etterpå. Fy faen !

  Svar
  • Ja, og aksjene til Ola B. Moe stiger. Hurra!

   Svar
   • Ja, at en stortingsrepresentant kjøper aksjer burde være en grei sak. Både politikere og innbyggerne burde jo støtte opp om et næringsliv som bygger velstand i nasjonen.
    Men hvilke næringsliv? ;-)

    ‘Krigsindustrien, den nye olja.
    Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
    …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
    dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

 • Torfinn Slettebø
  25 juli 2023 18:02

  Våpen til Kiev-styret kallar me Fridtjof Nansen-programmet. Våpen til Taiwan får me kalla Mor Teresa-programmet. Det må kunna vedtakast samrøystes i stortinget.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Høringen som pågår i USA er full av politisk sprengstoff.

NRK glimrer med fullstendig taushet.

Forrige innlegg

Pliktfølelse eller kunnskap som rettesnor?

C19-vaksinasjon og Dagen-redaktør Selbekks falske, forførende bruk av ordet kristenplikt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.