POSTED IN Krig-fred, USA

USA vil bombe Iran fordi landet har produsert missilene som drepte tre USA-borgere i Jordan.

Kan Russland bombe USA når USA-våpen dreper russere i Ukraina?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USAs logikk er under enhver kritikk. Men når en ønsker å angripe andre land finner en alltid grunner til krig. Er det våpenindustrien som styrer USA i dag?

Knut Lindtner
Redaktør

Rapport: USA planlegger ukelang bombekampanje mot iranske mål.

Det Hvite Hus sier dette er USAs svar på droneangrepet i Jordan. Det vil ikke bli noe enkeltangrep.

Av Dave DeCamp.

Tjenestemenn i USA har fortalt NBC News  at USA planlegger å sette i gang en ukelang bombekampanje i Midt-Østen som hevn for droneangrepet i det nordøstlige Jordan som drepte tre amerikanske soldater. De sier at målene de har sett seg ut vil inkludere iranske mål utenfor Iran. Kampanjen vil bestå av vanlige angrep og Cyber-operasjoner.

Andre rapporter har sagt at USA også vurderer å se seg ut mål inne i Iran og Syria, eller den iranske marinen. Potensielle mål er ikke inne i Iran. Direkte angrep på det iranske militæret kan provosere fram en full krig mellom USA og Iran.

Til USAs  planer om å gjennomføre dette innrømmer Pentagon at de ikke har bevis på at Iran var direkte involvert i droneangrepet i Jordan. Pentagon har sagt at Jordan-angrepet bar «kjennetegnene» til Kataib Hizbollah, enn av de viktigste shia-militsene i Irak.

USA sier at Iran er ansvarlig, men kun fordi de forsyner Karaib Hizbollah og andre sjiamilitser med våpen. Tjenestemenn i USA forteller til New York Times at selv om man finner iranske våpen og pengemidler hos shia-militsen, så er det ingen bevis for at Teheran står bak «å ha beordret angrepet».

Det Hvite Hus sin talsmann for det nasjonale sikkerhetsrådet, John Kirby, sa på onsdag at USAs etterretning mener droneangrepet ble gjennomført av Islamic Resistance i Irak, en paraplyorganisasjon av irakiske shia-militser.

Islamic Resistance har tatt på seg ansvaret for mange av de 160 angrepene som er utført mot USA sine styrker i Irak og Syria siden midten av oktober. Angrepene startet som svar på USAs støtte til Israels slakting i Gaza. Kirby antyder en mulig langsiktig bombe-kampanje.

«Det du ser i starten vil ikke bli det siste», sa han, og la til at dette ikke vil bli noe « enkelt-angrep». Iran har sverget på at de vil svare på ethvert USA-angrep på iranere i regionen. «Den Islamske Republikken vil ganske sikkert svare på ethvert angrep mot vårt land, våre interesser og våre innbyggere om vi blir angrepet», sier Amid Saeid Iravani, Irans ambassadør i FN.

https://news.antiwar.com/2024/01/31/report-us-plans-weeks-long-bombing-campaign-against-iranian-targets/

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  3 februar 2024 8:06

  Om Russland tenkjer som USA, har landet full rett til å bomba Noreg og EU.

  Det er sterkt misvisande å snakka om vestleg støtte til og forsvar av Ukraina. No er det offisielt frå Kiev og Oslo at krigen handlar om å vinna over Russland, og mykje av krigen skal føregå i Russland.

  Viseangrepsminister Ivan Havryliuk forsikra Jonas Støre i går om angrep mot militære mål i Russland. Havryliuk gløymde å nemna angrep mot sivile mål. Sjefen for ukrainsk etterretning er open om at sivil infrastruktur i Russland òg skal takast. Støre applauderer.

  Noreg er ein av dei ivrigaste pådrivarane for utviding av krigen. Får ukrainarane meir «sikkerhet» no, er landet ferdig.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 februar 2024 12:01

  Til ei avveksling har Jens Stoltenberg sagt noko som er sant:

  NATO Secretary General Stoltenberg selling the proxy war:
  – “This is a good deal… By using a fraction of the US defence budget we have been able to destroy & degrade the Russian army substantially”
  – «Most of this money is spent in the US… This secures jobs in America» (Frå Steigan.no, Glenn Diesen/George Chabert)

  Krigen i Ukraina er bra for økonomi og arbeidsplassar i USA. Det må verkeleg vera ei Interessant opplysning til ukrainarar i skyttargravene.

  Svar
 • Lindtner: Er det våpenindustrien som styrer USA i dag?
  Svaret er nok et delt ja, man må ta med Big Finance, Big Pharma, Big Tech og Big Media inkl. MIC, men det er jo samme eiere bak all dritten, Den Sataniske Rase.
  Med dollarens verdi snart «gjennom gulvet», med gjeldsspøkelsets «default» hengende foran nesetippen haster det for denne Rasen å redde «pengene» sine fra å endres tilbake til den luften de ble tatt ut av i første omgang.
  WW3 skal «redde» dem fra fallitten tror de, men hva har de lært av Ukraina-proxykrigen sin? De tror fortsatt at Russere er «tilbakestående» goyimer; Umælende kveg/innsekter. De tror (fortsatt) at bare (Satanic) Nort Atlantic Terror Alliance blir satt inn med sine fargelakte, rosahårede hener av noen «soldater» blir satt inn har Russland tapt, og de kan gå videre mot Iran, og til sist Kina som siste skritt på å legge verden flat for Satans regime i deres One World. Vi har mye «moro» i vente, men det viktigste for «Le Resistance» blir å fjerne Satanister i hvert enkelt land, store som små må vekk.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 februar 2024 12:52

  I Dagsnytt 18 for eit par dagar sidan var det «debatt» mellom to ivrige tilhengjarar av krig mot Russland, Melby og Barth Eide.

  Barth Eide vart overivrig og vart brått angrepsminster igjen. Noreg skulle byggja opp ukrainsk marine i Svartehavet, for «der er vi gode».

  Svar
 • Barth Eide har sin egen «handler» i USA, han er USA sin mann.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Blir vi egentlig mer beskyttet?

Tallene viser det åpenbare: Covid-vaksiner beskytter ikke mot alvorlig sykehusinnleggelse og død.

Forrige innlegg

FNs internasjonale domstol:

Frikjenner Russland fra ukrainske anklager.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.