POSTED IN Iran, Sanksjoner, USA

USA trakk seg fra Iran-avtalen.

Krever at den skal overholdes på deres betingelser.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi befinner oss i irrasjonalitetens  tid. USA trekker seg fra P5+1 avtalen om Iran. Ingen av deres allierte gjør dette, hverken Frankrike, Storbritannia eller Tyskland. Men avtalen er ødelagt fordi USA fortsetter og forsterker  sanksjonspolitikken som avtalen skulle bidra til å oppheve mot at Iran ikke produserte atombomber.

Avtalen som USA har forlatt tillater slike sanksjoner hvis ikke Iran overholder sin del av den. De som bryter hele avtalen, USA, forlanger nå likevel at klausulen som gjaldt for de som inngikk avtalen skal overholdes.

President Obama fra Demokratene i USA førte 7 kriger i sin presidentperiode, noe som er rekord. Særlig var dronekrigen i en rekke land i Midt-Østen avskyelig hvor en henrettet uskyldige uten lov og dom

 

Det er altså laget spilleregler for alle i dette spillet. USA forlater spillet men forlanger at reglene fortsatt skal gjelde for alle, også for USA som ikke lenger deltar. Men de skal kunne blande seg inn fra sidelinjen som en overdommer.

Ser en det som skjer nå i sammenheng med f.eks. North Stream 2 og konfliktene i Middelhavet hvor ulike Nato-land nesten er i krig om verdiene under Middelhavet og i Libya, da blir bildet av en allianse i oppløsning meget tydelig. I forrige uke ble det åpent demonstrert i FNs sikkerhetsråd da USA led et sviende nederlag om denne samme saken.

Men altså, det valg om to måneder og de to store partiene, som er like krigerske, kjemper om velgernes gunst. I Norge støtter vi det verste krigspartiet som illustrerende nok kaller seg demokrater og som definerer seg til venstre for det neste like krigerske krigspartiet og deres president.

Ja, vi lever i irrasjonalitetens tid hvor opp er ned, hvor venstre er høyre og hvor krig er fred. 

Knut Lindtner

Trump forlanger gjeninnføring av sanksjoner mot Iran.

USA vil insisterer på at FN godkjenner dette på torsdag.

Av Jason Ditz

President Trump har forlangt gjeninnføring av tidligere sanksjoner mot Iran, sanksjoner som var del av P5+1 atomavtalen. 

Han sier at USA vil henvende seg til Sikkerhetsrådet på torsdag for å forlange total ileggelse av alle disse sanksjonene, uten innvendinger.

I den berømte atomavtalen var det en klausul som tillater USA å gjeninnføre alle sanksjoner dersom de tror Iran ikke holder seg til avtalen. Klausulen sier også at ingen som var med på avtalen kan legge ned veto mot tiltaket.

Dette er USAs plan nå.

Og dette til tross for at Trump trakk USA fra avtalen i mai 2018, og ikke hadde levd opp til kravene så langt.

I motsetning til USA er Iran meget fredelig. Det er nesten 1000 år siden de starte en krig.

 

Dette reiser alvorlig tvil om USA nå kan komme med krav om gjeninnføring etter en avtale de ikke lenger er med på. De kan derfor ikke ha de fordelene de hadde den gangen, nå lenge etter at de forlot avtalen. 

Tolker man avtalen antydes det tvil om at USA i virkeligheten ikke behøvde å klage på  avtalen fra begynnelsen av. Så snart de hadde navnet sitt i den originale teksten hadde de alle rettigheter, selv om de hadde signert i god tro.  

Så du har kaken og spiser den opp og  du tror du er i en posisjon til å kreve at tingene går din vei. Men de fikk ikke viljen sin med FNs våpenforbud, som mislyktes lenge før kunne lagt ned veto mot den. Så de kan nok oppleve nok et flaut nederlag på torsdag.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: mostafa meraji

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Aftenposten og virkeligheten:

Nå skal Evo Morales demoniseres.

Forrige innlegg

Vestlig ekspansjon

Hviterussland denne gang

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.