POSTED IN Krig-fred

USA står bak

SANNHETEN OM KRIGEN I UKRAINA

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Klara Klok (pseudonym)
Tilsendt leserbrev
Derimot.no kjenner identiteten

Krigspropagandaen er nå overveldende! At Norge og verden nå står overfor en ekstremt farlig situasjon, skyldes først og fremst et totalt fravær av ærlige og uavhengige medier. Det er IKKE riktig, som det hevdes, at krigen i Ukraina ble satt i gang av Russland! Den tragiske borgerkrigen i Ukraina ble fremprovosert av Nato-ekspansjonismen! Og satt i gang ved et ulovlig og blodig statskupp, utført av USA/Vesten i 2014. Dette til tross for mange advarsler. Her følger noen eksempler:

Ray McGovern, en CIA-agent i 27 år som ledet National Intelligence Estimates og utarbeidet tidligere president Reagans «daily briefs», mener Nato-ekspansjonismen fremprovoserte krigen i Ukraina, og at Vesten har blitt «hjernevasket for krig mot Russland».

I 1997 skrev 50 ledende amerikanske politikere, diplomater, militæroffiserer og eksperter under på et brev til daværende president Clinton som fordømte Natos ekspansjonisme som en feiltakelse «av historiske dimensjoner».

William Burns, USAs tidligere ambassadør til Moskva og nå CIA-direktør, advarte i 2008 om at amerikanske forsøk på å dra Ukraina inn i NATO kunne utløse en borgerkrig. Burns la til at Russland ikke ønsket å invadere, men sannsynligvis ville gjøre dette, ettersom trusselen fra NATO i Ukraina var uakseptabel.

Robert Gates, USAs tidligere forsvarsminister og CIA-direktør, skrev i 2014 at USA hadde ignorert russiske sikkerhetsbekymringer, og at forsøket på å trekke Georgia og Ukraina inn i NATO virkelig var et steg for langt.

Etter det vestlig-støttede statskuppet i Kiev i 2014 advarte USA’s tidligere utenriksminister Henry Kissinger vesten mot å bruke Ukraina i en øst-vest konfrontasjon.

William Perry, forsvarsministeren til tidligere president Clinton, erkjente i 2016 at USA bar mye av ansvaret for å ha ødelagt freden med Russland ved å ekspandere NATO.

Den tragiske borgerkrigen i Ukraina, fra 2014, ble fremprovosert av NATO-ekspansjonismen! Og satt i gang ved et ulovlig og blodig statskupp, utført av USA/Vesten i februar 2014. Og for øvrig: Hva med USA/NATO’s mange invasjoner, i strid med folkeretten? Nå sist invasjonen i Syria? Stadig flere er nå lei av ensidige fremstillinger, uspiselig dobbeltmoral og hykleri!

Russland derimot, invaderte Ukraina etter bønn om hjelp fra republikkene Donetsk og Lugansk, som ble angrepet av sine egne. Hvor en sivilbefolkning på flere millioner mennesker har vært utsatt for folkemord hver eneste dag i 8 år! I februar 2022 angrepet av en nazi/fascistisk hær, forsynt med store mengder våpen fra USA/Vesten. Noe som førte til at Russland nærmest ble tvunget til å aksjonere. Men også avsløringen av kjemiske laboratorier i Ukraina, for produksjon av ulovlige kjemiske våpen var en medvirkende årsak.

En tragisk borgerkrig, arrangert av Vesten/NATO. Et eksempel i en lang rekke på hvordan USA/NATO hele tiden forsøker å undergrave Russlands sikkerhetsbehov! I et ondsinnet håp om å kollapse Russland.

Putin/Russland fortjener påskjønnelse for å forsøke å stanse folkemordet i Lugansk og Donetsk som har pågått i 8 år, for 8 års tålmodig innsats for å forhandle frem en fredelig løsning (som alltid ble ødelagt av Vesten/NATO) og alle henvendelsene fra russisk side i 7 år fra 2015 om oppfølging av Minsk-avtalen. Og for sine forsøk på å erstatte krig med fredelige folkeavstemninger! Russland har heller ikke stengt ned opposisjonsmedia og politiske partier. Zelensky’s regime derimot, har brutt ned all politisk opposisjon ved å utføre drap på journalister og politiske motstandere, og samtlige TV-kanaler er lagt ned, unntatt Zelensky’s egen!

Men som vi alle nå er vitne til, har Russlands tålmodighet også en grense! Alle år med fredsinitiativer og tålmodighet ble av Vesten bare betraktet som svakhet. Ja til og med latterliggjort. Siste gang Russland lyktes med å få i stand en fredsavtale, var i april i år. Men også denne gangen ble fredsavtalen torpedert. Englands statsminister Boris Johnson kom på en ekstra tur til Kiev for å overtale Ukraina til ikke å gå med på en fredsavtale. Hvorfor er det så viktig for Vesten/NATO å torpedere alle fredsavtaler? Tragedien kunne vært avsluttet, og tusenvis ukrainske liv kunne vært spart! Til tross for alt dobbeltspillet skinner sannheten klart igjennom: Ukraina blir bare misbrukt av Vesten, i et kynisk maktspill for å kollapse Russland!

Medias motstand mot alt som ikke skal nå folks oppmerksomhet har nå skapt en masse-uvitenhet! Et massivt «hylekor» av media og politikere manipulerer befolkningen til å erstatte vennlighet og rettferdighet, med hat og fiendtlighet. At vi nå står overfor en ekstremt farlig situasjon, skyldes først og fremst dette totale fraværet av ærlige og uavhengige medier. Vesten er hjernevasket for krig mot Russland! Med det resultat at det nå går mot et mulig skjebnesvangert øyeblikk i menneskehetens historie!

Vi trenger ikke et NATO-skapt fiendebilde av Russland, som aldri har truet oss. Det vi trenger er vennskap og fred med Russland!

NB. Er jeg en «Putin-vennlig» person? Ja selvsagt, men jeg er like mye «Zelensky-vennlig» og «Joe Biden-vennlig». Vennlighet og ærlighet burde være en selvfølge i alle mellommenneskelige relasjoner! Også om man er dypt uenig! Dette handler blant annet om evnen til å skille mellom sak og person! Å ikke mestre dette blir bare et lavmål!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • «Vennlighet og ærlighet burde være en selvfølge i alle mellommenneskelige relasjoner! Også om man er dypt uenig! »

  Hvis politikk og uærlighet er to forskjellige ting, bør vi velge hva vi ønsker å bruke for å bygge vår kultur & nasjon.
  Likeså bør vi velge bort et media som ikke har forstått dette.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 oktober 2022 11:07

  God artikkel!

  Krigen mot Russland vert nett no i høg grad organisert frå militærbasar i Tyskland. Kor mange land deltek? 30-40? Dei mest hardbarka er USA, Storbritannia, baltiske land og Polen?

  Amerikanske og norske våpenseljarar ynskjer som vanleg ein lang krig. Men om USA/Nato finn ut at tida ein gong likevel skulle verta gunstig for å avslutta krigen, treng dei å setja inn ein endeleg støyt mot Russland frå breiare front. Då talar geografi og historie for at baltiske land og Noreg, Finland og Sverige vert sentrale i åtaket austover. Polen vert vel heller ikkje vonde å be.

  Skal tru kva krigsprofessorane våre meiner om dette? Utafor pensum på krigs-institutta?

  Retorikken mot Russland og russarar er påfallande lik gamaldags jødehat i Noreg: Det einaste språket dei skjønar er styrke og ei fast hand. Ei håplaus tilnærming til naboen vår!

  Me treng samarbeid, utveksling, venskap og fleire diplomatar som kan snakka russisk.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 oktober 2022 12:04

  Den internasjonale olympiske komiteen IOC har eigentleg som prinsipp å ikkje straffa idrottsfolk for det regjeringar gjer, men unntaket er sjølvsagt Russland:

  «Samtidig forteller Bach at utøvere egentlig ikke skal straffes for sin regjerings handlinger, men at dette er et unntak.

  – Dessverre, i denne unike situasjonen, er den eneste løsningen å ikke la utøvere delta, ene og alene på grunn av passet deres, sier han.» (Nettavisen 19.10.)

  Norsk langrenn er heilhjarta med på dette hykleriet. Toppidrett i Noreg fortener Nato-medaljar meir enn langrennsmedaljar.

  Svar
  • Internasjonalt langrenn (og skiskyting) som tv-idrett utan verdens beste, som er russarane, er boikottverdig.

   Norske og internasjonale idrettsfolk og leiarar er feige, falske og hjernevaska. Kanskje dei håper at skiløparar frå USA skal ta plassen til russarane?

   I framtida vil truleg alle russiske idrettsfolk kreve å delta under russisk flagg, eller avstå.

   Langrenn er ødelagt for alltid. Eg slår av tv, og det gjer truleg også sponsorane. Europa er prega av idioti.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    19 oktober 2022 17:45

    Den boikotten er eg med på!

   • Wasan Totland
    19 oktober 2022 21:11

    Jeg også. Det blir ikke det samme når ikke alle får være med. Magnus Carlsen kunne gjort en forskjell ved å uttale seg.

   • Massehysteri og hykleri:
    Vestlige politikere og deres servile journalist-korps pisker opp et massehysteri i sitt hat overfor Russland og russere generelt. Det virker som om (narsissistiske) politikere i vesten klarer å hjernevaske seg selv til å tenke rare og usaklige tanker. Nå er det Russland de hater. I fjor var det vaksiner mot Covid -19 de elsket – og krevde at ALLE skulle ta – og de som ikke ønsket å ta vaksinene skulle HATES. Før det igjen var det hatet mot Donald Trump som utviklet seg til et massehysteri uten saklig grunnlag (jeg mener – altså: det er greit å være politisk uenig, på en saklig måte, men HATET som vestlige politikere og journalister viste overfor president Trump, var et massehysteri – pisket opp av journalister og poltikere som klarte å hjernevaske seg selv til usaklig hat).

    Det er merkelig at ellers sikkert fornuftige personer – som disse politikerne og journalister til daglig sikkert er – kan utvikle slikt irrasjonelt, usaklig hat, overfor mennesker de av en ellet annen årsak ikke liker.

    Jeg tror at en del vestlige politikere og journalister er nokså overrasket over at Vladimir Putin faktisk holder det han har lovet. Han sa allerede for femten år siden at et forsøk på å etablere NATO i Ukraina, ville være en rød tråd for Russland. Så – da det militære geniet Jens Stoltenberg tidlig i 2022 på sitt firkantede norsk-engelsk uttalte at NATO / USA aktivt skulle hjelpe til med å føre Ukraina inn i NATO, la Jens Stoltenberg det store egget. Etter uttalelsen til bulke-Jens (ja – nettopp han ja – som stakk av etter å ha bulket en annen bil på en parkeringsplass i Oslo) uttalte Putin at JENS / NATO / Washington ikke gav Russland noe annet valg enn å aktivt sikre Russland sine interesser – nøyaktig som Putin for femten år siden sa at han kom til å gjøre, og som narsissistene i NATO / Washington ikke ønsket å ta på alvor.

 • Torfinn Slettebø
  19 oktober 2022 20:12

  Oberstløytnant Karlsen snakka i dag om kompromiss mellom Vesten og Russland. Det stemmer med andre ord at Ukraina er under administrasjon? Var ikkje det ein konspirasjonsteori? Har Nato lagt om kursen? Tidlegare var parolen at striden skulle avgjerast på slagmarka same kor lang tid krigen ville vara, og at alt var opp til Ukraina sjølv.

  Kva skjer på bakromet?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Grunnlaget for at mange vaksinerte seg ble bygget på en løgn.

Verden største helseskandale?

Forrige innlegg

Krigen var ikke et resultat av Putins ondskap.

Krigen ble en realitet som følge av en politisk prosess.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.