POSTED IN Helse, USA

USA spriker om Covid-19. Det er noe som ikke stemmer:

Florida har lave dødstall uten særlige restriksjoner.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I USA har de ulike delstatene v/guvernørene vært ansvarlige for å håndtere Covid-19. Det har ført til at noen delstater har innført strenge regimer mens andre ikke har gjort det. Det er derfor av interesse å kunne sammenligne statene med hensyn til antallet døde i forhold til de regimene som er gjennomført. 

Har strenge regimer ført til reduksjon i dødelighet? Hvis ikke, har de sterke sosiale innstramningene vært meningsløse – en politisk, økonomisk og sosial katastrofe. Men dette er ikke lett, bl.a. fordi det ser ut til å ha gått politikk i registreringene. Dessuten belønnes en slik diagnose økonomisk i USAs stykkpris regulerte helsevesen.

Når sykehus får 130 000 kroner for å sette den diagnosen på dødsattester og nærmere 400 000 kroner hvis de har brukt pustemaskin er det ikke spesielt vanskelig å forstå at det blir fristende å sette denne diagnosen og skru på maskinen selv om det strengt tatt ikke er dekning for det.

Florida ligger helt i sør-vest og kalles ofte «solskinnstaten». Den er på over 170 000 kvadratkilometer og her mer enn 20 millioner innbyggere.

Slike økonomisk gulrøtter bidrar til å «presse opp» antallet døde som følge av Covid-19 selv om mange strengt tatt døde av noe annet. Problemet oppstår når noen av delstatene som ikke har gjennomført innstramninger får lave dødstall. Da melder spørsmålene seg og noen føler seg politisk presset fordi dette undergraver alt de har drevet gjennom politisk.

Kanskje den ikke var så farlig likevel, slik tallene fra f.eks. Hviterussland (ingen tiltak) eller Norge (ganske strenge tiltak) forteller. NRK fortsetter skremmingen for maskin. Folk skal være redd ellers kan tvilen melde seg og da kommer spørsmålene. Det skal vi ikke ha noe av.

Nå skremmes folk med smittete uten symptomer = friske. Når de tester mer finner det flere som har vært smittet men som ikke har merket noe. Tidligere ble dette regnet for friske folk og det var viktig å ha disse blant oss for sykdommen bet ikke på dem.

Med et er opplest og vedtatt at Covid-19 skal være livsfarlig selv om den ikke er det bortsatt fra for noen få syke og gamle.

Knut Lindtner

Florida blir anklaget for å bryte med forskerne fordi de ikke har nok Covid-19-dødsfall.

Fra Anti-Empire

TALLAHASSE, Florida: Mens mange guvernører blindt følger vitenskapen og avslutter tallene i sin stat tidlig, men fortsatt har sine ordre om husarrest på plass, så har Florida fortsatt å holde sine strender åpne under vårferie de og har allerede kommet med sine planer om gjenåpning. 

Forskerne mener derfor at Florida skulle hatt skyhøye dødstall på grunn av Covid-19. 

I stedet har Florida – trass en stor eldre befolkning – ikke kommet med tall som nærmer seg problemene i stater som New York og New Jersey.

De blir derfor anklaget å trasse vitenskapen fullstendig.

«Vi har gode tall fra vitenskapen som forteller oss at i Florida burde det vært massive dødsfall», skriver den høyrevridde spaltisten Jennifer Rubin i den konservative Washington Post. 

«Det Florida nå gjør er å underminere vår tillit til forskerne ved ikke å dø. Vi kan ikke tolerere dette. Flere mennesker i Florida må dø. De må dø for vitenskapen!»

Guvernøren i California, Gavin Newsom, som også tror på vitenskapen, er enig. «Ron DeSantis er en heks! Brenn han!», sa Newsom om Floridas guvernør.

Ronald Dion DeSantis er en amerikansk advokat, tidligere sjøoffiser og politiker som har vært den 46. guvernør i Florida siden januar 2019. DeSantis er republikansk og representerte Floridas 6. kongressdistrikt i kongressen fra 2013 til 2018. Wikipedia

Mange eksperter tror at DeSantis brukes noe anti-vitenskapelig – som svart magi – for å bryte med det vitenskapen sier er sant.

Innen Demokratene er det nå en bevegelse av vitenskaps-følgere som aktivt vil prøve å infisere  Florida for at deres dødstall skal passe inn i  den nasjonale normen.

Demokratene har også bedt om at DeSantis må bli satt inn i et slags vitenskaps-fengsel – et bur der man bruker et slags kraftfelt eller laser eller andre vitenskapelige ting.

Men det er ikke kjent om det er mulig å fengsle han når man tar med i betraktningen Floridas svarte magi.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: David Masemore

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  7 desember 2020 5:30

  Sol og medfølgende D vitaminer gjør susen mot influensa.

  Svar
  • Ja, Jeg har hørt at sollys og alkohol svekker korona-viruset. Hvis du ser meg full og naken, rave rundt i hagen, så er det fordi jeg driver med selvmedisinering. ;-)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Helge Rønning:

Islamofobi, et begrep i strid med demokratiske prinsipper

Forrige innlegg

Paul Craig Roberts:

Valget ble stjålet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.