POSTED IN Irak

USA setter seg fast i Irak med nebb og klør.

Lanserer de etnisk konflikt for å kunne bli værende?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Artikkelen under forteller om hvordan mange irakere nå oppfatter USAs (og Norges) tilstedeværelse i Irak: Som okkupanter og et fremmedelement som blokkerer for samling og utvikling av landet.

Konflikten i Irak vil eskalere fremover. Landets enhet er naturligvis i fare fordi USAs strategi har hele tiden vært en splitt og hersk-linje hvor en har fyrt oppunder de religiøse motsetningene i landet for å unngå at raseriet skal rettes mot dem som okkupanter.

En del av lederne i IS var tidligere irakiske offiserer som hadde mistet jobben.

Det var derfor de etablerte IS som ble bygget delvis gjennom rekruttering av en rekke tidligere offiserer fra den oppløste Irakiske hæren. Disse offiserene var sunnier mens flertallet i landet var shiaer. I tillegg hadde de militær utdanning som gjorde dem dyktige på slagmarken. I stedet for at befolkningens raseri ble rettet mot USA som okkupasjonsmakt førte en rekke terroraksjoner mot religiøse arrangementer (både sunni – og shia-arrangementer) til at det blusset opp en intern religiøs konflikt.

Nå rettes igjen våpnene mot USA av den sjiadominerte regjeringen og de lokale militsgrupper (heimerverngrupper). Disse har fått avanserte våpen fra Iran. Ifølge artikkelen under er USAs svar å bruke regionale og etniske motsetninger til å fortsette sitt fotfeste i landet. Det er uklart om den strategien vil lyktes fremover.

Norge følger alltid USA i tykt og tynt.

Knut Lindtner

Iraks Hezb Allah; I stedenfor å trekke seg ut, konspirerer USA til en borgerkrig i Irak.

Fra Syria News.

Iraks Hezb Allah Brigades (Kata’ib Hezb Allah) avslører at de har «informasjon om tvilsomme USA-bevegelser for å oppnå ubestemte mål, med utskilling av en irakisk sikkerhets-enhet».

Kata’ib Hezb Allah

Brigaden legger til at planen inkluderer ‘«luftangrep mot militære, sikkerhet og PMU-posisjoner med bakkestyrker og luftstyrker», noe som vil føre til «farlige konsekvenser, og som vil bli årsak til en humanitær og sosial katastrofe som vil være vanskelig å kontrollere».

Det irakiske parlamentet stemte for å utvise USA-troppene fra landet etter at deres rolle forandret seg fra å assistere de irakiske styrkene med å kjempe mot IS til å bombe og drepe irakiske militære sjefer som ledet kampen mot IS.

De USA-ansatte aksepterer ikke å bli kastet ut etter irakiske ordre, og sverger på at de ville bli der for enhver pris.

Å oppholde seg i fiendtlige omgivelser krever eksepsjonelle tiltak, så Pentagon har prøvd å gjenopplive IS i Irak (og i Syria) for å rettferdiggjøre sin eksistens der. Men de lyktes ikke, så derfor prøvde de isteden å hindre dannelsen av en irakisk regjering og deres tilhengere.

De bruker tiden  til å holde landet i den mislykte statsdannelsen. Etter hvert som tiden løper ut truer de med å innføre sanksjoner mot landet.

Men det ville bare føre til at Irak glipper fullstendig fra deres grep der og inn i Irans grep.

Så i stedet truet de med å innføre sanksjoner mot enkelte irakiske ansatte.

Den siste trusselen viste seg å skade deres egen sak mer enn det skadet de som ønsket å se landet sitt fritt.

Mens  verden nå går sammen om å bekjempe korona-viruset og dens katastrofale virkning på økonomien i alle land, så konsentrerer USA-ansatte seg i stedet for å bruke sin krefter på å bekjempe denne pandemien og søke assistanse fra resten av verden om å bringe tilbake troppene sine til steder der de ikke er velkomne.

USA bruker droner over hele Midt-Østen. De fleste drepte er uskyldige ofre.

Og i stedet konspirerer de for å sette i gang en borgerkrig i Irak. Dette er noe de har arbeidet med i flere tiår.

USA bruker påståtte angrep mot sine militærbaser i Irak som en unnskyldning for å plukke ut styrkene som kjempet mot IS, spesielt de som er plassert ved grensen til Syria. 

USA har gått mot å gjenåpne motorveien mellom Baghdad og Damaskus, den  som går gjennom byene irakiske Qaim og syriske Bu Kamal. 

Det var veien som IS brukte sine viktigste krefter på å blokkere, og som USA fortsetter å bruke krefter på å  true med dersom de ikke kan sikre at den er stengt. 

Iran kan nå Middelhavet gjennom Irak og Syria med jernbane.

Samtidig,blokkerer den tyrkiske galningen Erdogan M4 og M5-veiene i Syria for å kvele syrisk økonomi. M4 er den syriske delen av Baghdad – Damaskus- veien som forbinder Baghdad med Middelhavet gjennom Saraqib.

Iraks Hezb Allah-brigader har sverget dyrt og hellig på at «de vil svare med alle krefter mot alle USAs militære, sikkerhetspolitiske og økonomiske fasiliteter, uten unntak» dersom USA gjennomfører planen sin. 

De lover også å «forvandle stedene der de er til gravsteder, og at USA for alltid vil være fylt med skam, de og deres sammensvorne».

USA trenger ikke Iraks olje eller å investere noe der. Det vil i lengden være massive tap, og det vet de godt.

Alle USAs innblandinger i denne regionen er å sikre Israels trygghet. Og det med så store områder som de kan stjele. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • sunhunter61
  1 april 2020 9:56

  «USAs strategi har hele tiden vært en splitt og hersk-linje»
  De som styrer USA brukte akkurat den samme taktikken i Europa 1914-18 og 1939-45.
  Det eneste tragiske i dette er at de greier å finne grobunn for det. Til vårt forsvar skal det sies at vi ikke fatter at det går an at denne etniske gruppen kan være så perverse at de tilber den ondskapsfulle løgnen, og opphøyer det til sin religion.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bloggen derimot.no er fem år:

Hovedtema har vært kampen mot globalisme (imperialisme).

Forrige innlegg

Spartakus:

Er du klar for kinesiske tilstander?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.