POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse

USA-senator:

Etter Israel vil ICC komme etter oss.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Lindsey Graham er helt realistisk i denne saken. USA som leverer de fleste bombene og granatene til Israel er like skyldig som de som slipper dem ned over folk. Etter 8 måneder med krig må USAs myndigheter vite hva de brukes til. Det er her sprengstoffet i ICC-vedtaket ligger. Og det forteller på samme tid hvordan verden forandrer seg.

USA er ikke lenger den eneste kongen på haugen – tvert imot. Tospannet Russland/Kina er i ferd med å overta og store deler av verden følger dem nå. Nato er i ferd med å sprekke opp og Norge, Irland og Spanias godkjenning av Palestina som eget land er et signal om det.

En ny verdensorden er i ferd med å tre frem som vi hilser med glede. Det er mange i Norge som må tenke på nytt i kjølvannet av det som skjer.

Knut Lindtner
Redaktør

‘Vi er de neste!’ USAs senator advarer om ICC

En gruppe ledet av Lindsey Graham har oppfordret til sanksjoner mot den Haag-baserte domstolen

Hvis Den internasjonale straffedomstolen er villig til å gå etter den israelske ledelsen, vil den ikke nøle med å gå etter amerikanske lovgivere, ifølge senator Lindsey Graham. Republikaneren fra Sør-Carolina har forent seg med demokratene i å kreve sanksjoner mot Haag-domstolen.

Lindsey Olin Graham er en amerikansk republikansk politiker, jurist og tidligere offiser. Han har vært medlem av Senatet for delstaten Sør-Carolina siden 2003. Han var medlem av Representantenes hus fra 1995 til 2003. Wikipedia

ICC-aktor Karim Khan har bedt om arrestordre for Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant, og hevdet at det var «rimelig grunn til å tro» at de var skyldige i «krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten» i Gaza-konflikten. Khan har også gitt arrestordrer for tre seniormedlemmer av Hamas.

«Vi – forhåpentligvis sammen – vil finne en måte å vise vår misnøye med ICC. For hvis de vil gjøre dette mot Israel, er vi neste,» sa Graham tirsdag under en høring i Senatets bevilgningsutvalg der USAs utenriksminister Antony Blinken vitnet.

«Ja, dere kan klappe alt dere vil,» svarte Graham, mens en gruppe demonstranter i salen begynte å applaudere over hans «vi er neste»-kommentaren hans.

Han hevdet at USA må innføre sanksjoner mot ICC «for ikke bare å hjelpe våre venner i Israel, men beskytte oss selv over tid,» og la merke til at domstolen «prøvde å komme etter våre soldater i Afghanistan, men fornuften seiret.»

Washington hadde sanksjonert ICC-aktor som prøvde å etterforske anklager om grusomheter og krigsforbrytelser begått av USA og dets allierte i Afghanistan. Tidligere denne måneden skrev et dusin senatorer til Khan for å minne ham om at en amerikansk lov tillater «alle nødvendige og passende midler» for å forsvare alle amerikanere – eller allierte – som domstolen ønsker. Loven fra 2002 fikk kallenavnet «Haag-invasjonsloven».

Graham var ikke underskriver av det brevet. Tirsdag ga han imidlertid en felles uttalelse med syv andre senatorer – tre republikanere og fire demokrater – der han lovet å «arbeide for å iherdig protestere mot ICCs handlinger mot vår allierte Israel, og ta passende skritt for å hjelpe Israel og beskytte amerikansk personell fra fremtidige ICC-aksjoner.»

Washington har insistert på at ICC mangler jurisdiksjon over Vest-Jerusalem, siden Israel ikke har undertegnet Roma-statutten som etablerte domstolen. I fjor berømmet imidlertid USA Khan for å ha forsøkt å anklage Russlands president Vladimir Putin – selv om Moskva heller ikke er part i Roma-vedtektene.

https://www.rt.com/news/598060-graham-senate-icc-israel

Forsidebilde: Simon Hurry

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Realitetsorientering på høyt nivå: amerikanerne blir de neste.
  Da har de vel allerede satt seg ned for å finne ut hvordan de skal slippe unna.

  Svar
 • «…USA må innføre sanksjoner mot ICC «for ikke bare å hjelpe våre venner i Israel, men beskytte oss selv over tid,» og la merke til at domstolen «prøvde å komme etter våre soldater i Afghanistan, men fornuften seiret.» »

  ‘ John Bolton, fikk raseriutbrudd, og advarte i september, at: ‘’USA vil ta i bruk ethvert nødvendig middel for å beskytte våre innbyggere og de av våre allierte fra urettmessig rettslig forfølgelse fra denne ugyldige domstolen.’’ – og la til at FNs Internasjonale domstol må ikke være så dristige at de foretar etterforskninger av ’Israel eller andre av USAs allierte.’
  midtifleisen.wordpress.com/2019/02/07/trumps-briljante-strategi-for-a-stykke-opp-usas-dollar-hegemoni/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Politisk absurditet kjenner ingen grenser

USA blokkerer FN-medlemskap for Palestina – og den amerikanske kongressen vedtar en lov som berøver Palestina ytringsfrihet

Forrige innlegg

Aldri et spørsmål om våpenproduksjonen og krig.

Det er matproduksjonen som må reduseres av hensyn til CO2-utslipp.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.