POSTED IN Krig-fred, Norge, Norsk politikk

USA rykker inn med baser over hele Nord-Europa

Forbereder Norge til krig mot Russland?

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

 Norske våpen- og ammunisjonslagre er åpenbart tomme, i og med at ny bistandspakke til Ukraina utelukkende består av penger.

Av Einar Magnus Ødegård, oberstløytnant ute av tjeneste

 USA får tilgang til ytterligere åtte norske militære installasjoner:

Fra før har USA fått Rygge flystasjon, Sola flystasjon, Evenes flystasjon og Ramsund Orlogstasjon som baser etter USAs egen definisjon.

For amerikansk personell på og utenfor basene gjelder amerikanske lover og regler, hvilket innebærer at slik personell skal straffeforfølges av USA i kriminelle tilfeller. Det samme forhold vil USA hevde er gjeldende for alt amerikansk personell i Norge.

Med fire US-baser og tilgang til de ytterligere åtte norske militære installasjoner har USAs militære virksomhet et tydelig offensivt preg, godt egnet til tilførsler og forsyning av store militære styrker.

Når vi samtidig vet at USA har fått tilgang til et stort antall militære anlegg i Finland og Sverige, er i løpet av noen måneder Den Skandinaviske Halvøy og Finland endret fra et fredens område til et storstilt amerikansk oppmarsjområde, egnet til å utføre angrep mot Russland og Ishavet.

Russland har aldri truet Norge. Med de nye basene vil USA/Norge true Russland. Norge gjør seg til et russisk bombemål.

I en kommentar til at amerikanerne får tilgang til de ytterligere åtte norske militære anlegg, uttaler Høyres forsvarspolitiske representant Søreide:

   ‘Norge er i en alvorlig sikkerhetspolitisk situasjon’.

Dertil er å bemerke at ved Sovjetsamveldets oppløsning i 1991 forsvant den militære trussel fra øst, noe USA ser fullstendig vekk fra i sin aggressive krigspropaganda som Søreide ukritisk gjentar.

I den grad av sannhet Søreides utsagn har, skyldes det ene og alene Norges hodeløse militære og økonomiske støtte til Ukraina i deres krig mot Russland, hvilket pr. definisjon gjør Norge til krigførende i Ukrainakrigen.

Den omfattende bistand til Ukraina er i strid med norske politiske interesser, som fremfor alt omfatter et tillitsfullt samarbeide med Russland.

En felles landegrense hvor nabolandene aldri har ført krig mot hverandre, meget store felles økonomiske interesser knyttet til fisk, olje- og gassutvinning i Barentshavet, og Norge som forvalter av Svalbardtraktaten, tilsier at Norge burde holde en lav profil i støtten til Ukraina.

Så er ikke skjedd.

Men propaganda virker på oss.

Om dette har Russland hittil vært overbærende stille overfor Norge. Den russiske tilbakeholdne politikk i nord vil med sikkerhet bli skjerpet etter USAs tilgang til de åtte anleggene, hvilket ikke er annet enn en norsk fiendtlig handling rettet mot Russland.

En konsekvens av USAs baser og adgang til de åtte andre militære anleggene er at de blir prioriterte mål for russiske våpen.

I samsvar med russernes forståelse av truende situasjoner, og slett ikke hva USA måtte mene, vil de tolv amerikanske baseområdene i Norge komme under effektiv russisk beskytning med total ødeleggelse som effekt.

På fagspråket kalles slike angrep preventive ødeleggelser av fiendens angrepskapasitet, et utmerket eksempel er USAs angrep mot mål i Jemen, Irak og Syria 3. februar i år.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Takk Ødegård, jeg håper det er flere som deg fortsatt i akttiv tjeneste. De grådige ødeleggende kreftene som har bestemt at Russland på død og liv skal stykkes opp og ødelegges gir seg ikke. De misslykkedes med Ukraina. Presset på Russland økes med at de ignorerer og torpederer fullstendig alle muligheter til dialog. Vassalstatene Norge,Sverige,Finnland skal nå brukes til å fremprovosere en «reaksjon» (tilsvarende Hamas angrep på Israel) fra Russisk side som berettiger et direkte angrep fra «det fredlige,Nato». Mitt håp er at når jeg hører på Lavrov og Putin, så er de isrand til å gjennomskue disse hyenene som sirkler rundt Bjørnen og venter på at Bjørnen skal snuble og de kan gå inn «for the Kill».

  Svar
 • Ingen tvil om at det planlegges krig mot naboen med utgang fra Norge (Nord-Norge) Finland og Sverige. Det blir en katastrofe for oss. Russland knuser våre land uten å forlate sitt eget. De går ikke gå i fella å «rykker inn» i våre land med «boots on the ground» i tråd med landenes planlagte og øvde forsvarsstrategier. Det behøves ikke.

  De vil rolig og systematisk male nasjonenes forsvar i filler med missiler, torpedoer, droner og artilleri mot de nærmeste fientlige posisjonene (om nødvendig). Først vil amerikanske installasjoner tas ut, deretter NATO og norske.
  Så vil militære baser og avdelinger, flyplasser, havneanlegg, broer, tunneller, veier osv. tas ut. Deres luftvern (S-500/S-550) gjør all flyaktivitet nord for Bjerkvik til mål, systemet kan også angripe satelitter.

  I Norge bor 80% av befolkningen innen 10 km. fra kysten, tenk hvilken skade ubåter kan gjøre mot installasjoner og befolkningssentra langs kysten – helt til Oslo. Alt som pågår nå er rent vanvidd, alt i den hensikt å skape karriere for våre udugelige, korrupte politikere på den globalistiske elitescene.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   4 februar 2024 13:16

   Særs god kommentar, og fin artikkel frå Ødegård.

   Det kunne ha vore interessant å få namnelista frå krigs-kabinettet statt-haldar Støre nyleg samla i den «norske» statsminister-bustaden.

   Svar
 • Snakk om å skyte seg sjøl i foten, men det går jo ikke det heller, da det vi hadde av våpen og kuler og krutt samt den logiske hjernehalvdelen er sendt ut av landet. No problem, skattebetalerne finansierer. Vi får vente litt med fotskuddene til Ola Borten Moe og NAMMO har guffet opp produksjonskapasiteten. Våpen gir fred, sier genocidsekretær Jensemann, så sånn er det. Ellers kan det bli unødvendig å skyte seg sjøl i foten p.g.a. den helt UPROVOSERTE, jeg gjentar: UPROVOSERTE Putins krig hvor han har tenkt å bryte seg inn og ta HELE Europa og DREPE oss alle sammen, nemlig, og dette skal gå videre så lenge det tar og samme hvor kostbart det blir i form av tapte liv og verdier. We stand with (nazi) Ukraine! Democracy! OMG, som de sier på amerikansk. Den nye, selvutnevnte presidenten i Norway heter Michelle Obama, Big Mike blant venner.

  Svar
 • Er det nå vi skal takke de norske politikere?

  Svar
  • En hyllest fra Davos-gjengen eller Obama eller noen, det er stas.
   VÅR mening eller verdsettelse er de ikke så interessert i, neida, de hyller seg selv gjensidig med ærespriser.
   Jens Stoltenberg fikk Kissinger-prisen; gid, så ærerikt! Nå skal du se han får fredsprisen også. Applaus applaus!
   At vi skoggerler av tåpeligheten i sånt er for dem uforståelig. De synes selv seriøst de er verdt veldig mye.
   Det må være deilig å være så høy på seg selv at en ironi ikke forstås, men tas for god fisk.
   OBS OBS hvis noen betegnes som FILANTROP, menneskevenn, på wikipeida;
   da kan du regne med å finne dem på flyloggen til og fra Little Saint James Island.
   Den øya er solgt for en svimlende sum; sikkert av en innen kretsen av verstinger.
   Epsteins bankkonto har fortsatt bevegelser, i tilfelle det var noen som trodde at han er død:
   vigilantcitizen.com

   Svar
  • Nei! Takk alle velgere Det er de som har skylla! Ingen andre

   Svar
   • Så rett, så rett. Når sannheten går opp for dem er det for sent.

   • Hei, er enig med alt som er beskrevet i denne artikkelen. Det eneste jeg ikke forstår er hvem vi skulle valgt som kan endre denne politikken?

 • Torfinn Slettebø
  4 februar 2024 18:19

  Ukraina har lenge vore eit hjartebarn for NATO. Strategane/sosemiklane i NATO spådde ljose tider for Ukraina i 1999. NATO skulle hjelpa til med suverenitet, stabilitet, demokrati og velstand:

  «Ukraine occupies a special place in the Euro-Atlantic security environment and is an important and valuable partner in promoting stability and common democratic values. NATO is committed to further strengthening its distinctive partnership with Ukraine on the basis of the NATO-Ukraine Charter, including political consultations on issues of common concern and a broad range of practical cooperation activities. The Alliance continues to support Ukrainian sovereignty and independence, territorial integrity, democratic development, economic prosperity and its status as a non-nuclear weapons state as key factors of stability and security in central and eastern Europe and in Europe as a whole.»

  Strategic concept, 1999. Der står det elles mykje fint om Russland!

  Svar
 • Kanskje og egentlig så skyldes økningen i amerikanske baser i Europa og Norge bare at de som har muligheten gjør hva som helst for å kunne flytte fra et USA i full oppdeling? En slags reversert migrasjon under påskudd av å være noe helt annet? Vel, nei, men når USA er så ødelagt og oppsplittet som bare USAs egen politikk kan få til, så kan konsekvensene av «norsk» medløperi og lakeivirksomhet komme oss svært dyrt å stå. Hvilket incitament har Russland da for ikke å forlange hele Nord Troms og Finnmark til Lyngenfjorden som buffersone mot framtidig aggresjon?

  Svar
 • Hva er norsk forsvar, – For egne områder.
  Hva/hvem er norske (?) politikere?
  Hva er norske politikere sin oppgave?
  Hvem er norske innbyggere sin fiende?

  Svar
 • Norvald Aasen
  6 februar 2024 11:12

  En meget god artikkel. Det er selvfølgelig norske politikere som gjør at Norge kommer i en alvorlig sikkerhetssituasjon, en alvorlig sikkerhetssituasjon som Søreide selv gjør sitt aller beste til å bidra til.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Situasjonen forverres for hver dag som går!

Forslag til Israel om å avslutte krigen.

Forrige innlegg

Ut med folkevettet

Inn med dobbelt-moralen!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.