POSTED IN Norge

USA ruster ned i Europa.

Trekker ut 11900 soldater fra Tyskland.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det Donald Trump twitrer om er i denne saken helt korrekt. Ja, hvorfor skal USA ruste opp Tyskland når landet samarbeider og gjør seg avhengig av gas fra den definerte hovedfienden? Og dette er, som jeg har skrevet om en rekke ganger, det mest sentrale i denne konflikten. Gassavtalen mellom Russland og Tyskland er et meget viktig bidrag til avspenningen i Europa.

At han også klager på at Tyskland ikke betaler sin del av Nato-utgiftene er på en forskrudd måte også korrekt. Men hvis Tyskland skal gjøre det ryker militariseringsprosjektet for EU. Skal EU utvikle sin egen militære slagkraft, sin egen EU-hær, da kan de ikke samtidig ruste opp i Nato. Det er det ikke økonomi til.

Og i artikkelen under fremgår det også at den russiske gassen vil bidra til å senke energiprisene med opp til 25%. Det er ikke bare USAs gassprodusenter som vil rammes av dette men også hele vind- og sol-industrien som økonomisk er meget ulønnsom. Den  holdes i gang av subsidier, dvs. skattebetalernes penger.

Disse vil forsvinne fra Europa (Tyskland). Den russiske gassen vil være billigere og mer hensiktsmessig.

Den vil bli enda mer ulønnsom og mitt tips er at den vil bli avviklet fordi den russiske gassen erstatter den og vel så det.

Og snipp snapp snute. Snart er mange USA-soldater ute av Tyskland og et lite skritt mot en normalisering av vår verdenssdel er tatt. De vil nok dessverre bli erstattet med tyskere til EU-hæren, tror jeg.

Knut Lindtner

Trump sier at USA ikke vil beskytte Tyskland siden de «betaler Russland milliarder for energi». 

Slik heter det i Trumps første tweet etter at Pentagon kunngjør tilbaketrekking av tropper.

USAs president Donald Trump har forsvart sin beslutning om å trekke ut nesten 12 000 tropper fra Tyskland. Og han viser til Tysklands gassimport fra Russland.

Washington har nylig trappet ned sine forsøk på å blokkere disse leveransene.

«Tyskland betaler Russland milliarder av dollar hvert år for å få energi. Og vi skal liksom beskytte Tyskland fra Russland! Hva i all verden er dette?», twitret Trump kort tid etter at forsvarsminister Mark Esper fortalte at USA vil trekke ut bortimot 11 900 USA-soldater fra Tyskland.

Den opprinnelige planen var å trekke ut omtrent 9 500 personell.

Trump kommer også tilbake til den tidligere krangelen om bidrag til NATO. Han beskylder Tyskland for langt fra å komme med sin andel av kostnadene til militæralliansen. 

«Tyskland betaler Russland milliarder av dollar hvert år for energi. Og så skal vi liksom beskytte Tyskland mot Russland! Hva i all verden er dette ?

Tyskland er også svært bøllete når det gjelder deres 2 % av BNP til NATO. Det er derfor vi trekker noen tropper ut av Tyskland!»

«Tyskland er også svært uvillige med sin 2 % avgift til NATO. Derfor trekker vi noen tropper ut av Tyskland», legger Trump til. Han refererer da til kravet til alliansen om minimumsbevilgning  til NATO for medlemslandene. 

I en kunngjøring på onsdag sa Mark Esper at rundt 6 400 USA-tropper vil reise til hjemlig jord fra Tyskland, mens ytterlige 5 600 vil bli utplassert i andre europeiske land, nemlig Italia og Belgia.

Mens det likevel etterlater en 24 000 manns sterk USA-kontingent i Tyskland, så har motstanderne av tilbaketrekking rast over forslaget. De tordner mot Trump fordi han «bryter opp en 75 år gammel allianse helt uten grunn».

Planen faller heller ikke i smak hos vertslandet. Berlin argumenterer med at en slik tilbaketrekking vil være et slag mot NATOs rolle i Europa.

I motsetning til Trumps påstand om at den planlagte tilbaketrekkingen vil «styrke» alliansen, styrke dens «avskrekking overfor Russland», så ser tyske politikere det som et trekk som kun vil føre til en  enda dypere kile mellom Berlin og Washington.

Markus Thomas Theodor Söder er en tysk politiker. Han ble 16. mars 2018 valgt som ministerpresident i Bayern. Siden 19. januar 2019 har han vært CSUs partileder. Siden 1994 tilhører han Bayerns landdag. Wikipedia

«Dessverre vil dette  bli en byrde for det tysk-amerikanske forholdet», sa Markus Soeder, statsministeren i Bayern og leder for partiet som er nært alliert med Merkel – Den Kristelig Sosialistiske Union.

USA og Tyskland har den siste tiden i økende grad vært uenige på grunn av Washingtons forsøk på å tvinge Berlin til å forlate Nord Stream 2- initiativet med gassrørledning fra Russland til Tyskland. 

Rørleggingen ble stanset i fjor etter at USA truet skipene som var involvert i prosjektet med bitende sanksjoner.

Tidligere denne måneden økte USA sin kampanje med ytterligere press. De sa de ville innføre sanksjoner mot enhver som investerte i eller arbeidet på konstruksjonen, eller skulle vedlikeholde rørledningen i framtiden.

Tyskland har så langt trosset amerikanske forsøk på å bølle med prosjektet. De anklager Washington for å gripe inn i Berlins suverene rett til å velge hvilke energikilde de måtte foretrekke. 

En nylig analyse fra firmaet Wood Mackenzie som driver med energi-konsultasjoner antar at europeiske konsumenter vil se gassprisene vil falle med opp til 25 prosent etter at Russland starter å pumpe det blå brenselet gjennom den 1200 km lange undervannsruten. 

Men ferdigstillelsen av den russiske rørledningen vil komme til å koste de som forsynes med USAs egen flytende naturgass (LNG) kroner. Det firmaet sier at «tapte inntekter for USAs gassprodusenter kan bli betydelige».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Selena Morar

https://www.rt.com/news/496584-germany-withdrawl-troops-gas/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «…den russiske gassen vil bidra til å senke energiprisene med opp til 25%. Det er ikke bare USAs gassprodusenter som vil rammes av dette men også hele vind- og sol-industrien som økonomisk er meget ulønnsom.»

  Energi er viktig, for å øke velstand og redusere slit. Lavere energipriser/mer energi burde selvfølgelig være positivt for land og folks velferd.
  Under kapitalismen/pengetenkningen konstrueres det som et problem!

  Ellers ser det ut som om Trump fortsetter å slåss mot bakmennene/militærkomplekset i USA. For å styrke eget land og handelsbalanse.
  Og Søreide i Norge, og sekretæren, kaller det nok ( også) uansvarlig

  Svar
 • CSU heter fremdeles den kristelig SOSIALE union. Ikke mange sosialister der :)

  Svar
 • Trekke ut? Eller flytte? Til krigen mot Kina? USA har ikke sagt et sant ord om hva de holder på med world wide siden andre verdenskrigen. Det er ingen grunn til å tro at de har begynt å snakke sant nå.

  Svar
 • Trump er mer nasjonalist enn globalist.

  Ellers:
  En fin ærlig artikkel om USA, på nrk.no ! ? ( Ja, da av, selvfølgelig, en ikke-politiker, som Ola Borten Moe.)

  «Obama fikk fredsprisen uten å ha gjort noe som helst, Al Gore for å lage en film.
  Familien Clinton skal ikke hinte mye om at de har hørt om Norge eller noen som bor her, før det er stor stas.
  Og vi gir dem penger.
  …. Men i motsetning til mange av forgjengerne sine, har Trump ikke startet noen kriger. »
  https://www.nrk.no/ytring/vrangforestillinger-om-usa-1.15104269

  Svar
 • Arne Jansen
  3 august 2020 21:44

  Pang, der sparte Trump 10 milliarder, mens Erna kasta 14 milliarder etter WHO

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA troppe-reduksjon i Tyskland:

Nok et skritt mot Natos oppløsning.

Forrige innlegg

Maskepi:

Maskene har ingen effekt men bidrar til angst og ønsket politikk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.