POSTED IN USA

USA:

Russiagate erstattes av Obama-gate. Maktkampen fortsetter.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Valgkampen i USA er i gang. Joe Biden er ingen match for Trump. Det er andre krefter han må rette skytset mot. Det vet han og staben hans. Hovedfienden er tilsynelatende Obama – rettere: Obama-folkene og det de har foretatt seg for å få Trump fjernet.

Varmluft ballong Foto: Eliza Diamond

Det er de som står bak Russiagate som nå viser seg å være en varmluftballong uten politisk substans. Og nå rettes skytset mot bakspillet som de store mediene, etterretningsvirksomheten og store deler av administrasjonen (særlig i UD) har drevet.

Og mens konfliktene innad i USA vokser, dør samfunnet. Folk får forverret leveårene, forsterket av en kunstig virus-krise. Men den avslører et forfeilet helsevesen som bare fungerer for de rike og som lar de som ikke har penger seile sin egen sjø. Å telle antallet døde, slik våre medier gjør, uten å vise til slike forhold, er rein desinformasjon.

Nei, Joe Biden er ingen match for Trump. Kampen dreier seg om en konflikt innad i USAs elite om retningen fremover. Hadde det ikke vært for at verdens fremtid også er avhengig av hva som skjer innad i USA ville denne kampen vært rein underholdning for alle som følger med, bortsett fra USAs befolkning.

Men i motsetning til Russiagate har Obama-gate politisk substans. Russiagate er det beste beviset på dette. Den ble satt i verk for å stoppe Donald Trump og det var i høyeste grad reelt.

Dessverre er disse maktkampene på USA-toppen blodig alvor. Og en av effektene kan være at landet går i oppløsning.

Knut Lindtner

Obamagate viser at Biden ikke er i stand til å utfordre Trump.

Obamas forsøk på å sverte Trump kan få svært alvorlige lovlige konsekvenser.-

Skrevet av Paul Antonopoulos, uavhengig geopolitisk analytiker…

Tidligere president i USA, Barack Obama er havnet under økende press, på grunn av av det president Donald Trump kaller «Obamagate».

Barack Hussein Obama II er en amerikansk jurist og politiker som var USAs 44. president fra 2009 til 2017. Obama representerer Det demokratiske parti og var den første afroamerikaneren som ble USAs president. Wikipedia

Dette kommer etter at Mexico har bedt om en endelig klargjøring av affæren med hemmelige amerikanske våpensalg til det meksikanske narkotikakartellet. Mexico ber om at saken nå blir avklart etter nesten ti år.

Denne hemmelige operasjonen ble gjennomført av Byrået for alkohol, tobakk, skytevåpen og eksplosiver, våpen som ble solgt til det meksikanske narkotikakartellet.

USA påstår at omtrent 2000 automatvåpen ble solgt til meksikanerne, slik at Obama-administrasjonen kunne følge deres spor til narkotikakartellene.

I stedet ble disse våpnene brukt til massakre. Meksikanske myndigheter vil nå ha svaret fra De Forente Stater.

I tillegg til å selge våpen til det meksikanske narkotikartellet, så er Obama ansvarlig for en hel del globale omveltninger rundt omkring i verden – først og fremst den såkalte «Arabiske våren», som heller bør beskrives som «Den Arabiske Vinter». Den brakte død og ødeleggelse rundt omkring i den arabiske verden.

Salget av våpen til Mexicos narkokarteller er nok en stygg arv etter Obamas styre, et styre som liberalerne liker å se på som en av de beste periodene i amerikansk historie.

To krigsforbrytere som har fått Nobels fredspris. Barak Obama og Henry Kissinger

La oss ikke glemme at i 2009 fikk Obama Nobels Fredspris fordi han tilsynelatende «arbeidet for ekstraordinært å styrke internasjonalt diplomati og samarbeid mellom folkene».

Flertallet av mediene i USA vil sannsynligvis prøve å finne passende unnskyldninger slik at de kan minimere Obamas rolle i disse skandalene.

Det er helt klart at kampen om hvem som skal sitte i Det Hvite Hus de neste fire årene nå har satt fokus på Obama-tiden når han nå går mot Trumps mishandling av korona-pandemien som har krevd livet til mer enn 80 000 amerikanere, og smittet mer enn 1,3 millioner mennesker.

Med endeløse tweets fra Donald Trump de siste dagene, viet Obama, så er det som om presidentkampen før valget i november står mellom Trump og Obama, ikke den demokratiske kandidaten Joe Biden.

Årsaken til Trumps mange tweets mot den tidligere presidenten er fordi en av Obamas private samtaler ble lekket til publikum. Der kritiserte han nedleggingen av etterretningen mot Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, og samtidig kalte han Trumps kamp mot koronavirus- epidemien «en kaotisk katastrofe».

Den amerikanske presidenten startet med å twitre om morgenen den 10. mai, og stanset sent den kvelden. I løpet av den dagen kom det mer enn hundre tweets mot Obama.

En slik utveksling  som dette, mellom Obama og Trump, er ikke vanlig i amerikansk politikk. Nåværende presidenter pleier ikke å blande seg inn i politikken til sine forgjengere.

Men her er det antydninger om at Obama fortsatt har forbindelser med «deep state», og aktivt underminerer Trump.

Michael Flynn

Kampen mellom Obama og Trump startet med kunngjøringen fra Justisdepartementet om at de avsluttet etterretningen mot Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.  Flynn var antakelig den som hadde denne jobben kortest tid i historien, og ble sparket i begynnelsen av tjenesten sin fordi det ble påstått at han hadde løyet til visepresident Mike Pence om samtalene med den russiske ambassadøren i Washington. 

Fjerningen av han førte til en rekke mislykte etterretninger og kampanjer mot Trump og hans påståtte lenker til russisk innblanding i presidentvalget, noe som altså endte opp i en mislykket riksrettssak.

I den private samtalen som lekket til publikum, beskrev Obama Flynns frifinnelse som en trussel mot amerikansk lov.

Buck Sexton

Trump twitret også tilbake uttalelser fra CIA-agent Buck Sexton, som beskyldte Obama for å sabotere Trump-administrasjonens første dager i presidentperioden. 

Sexton kalte også tidligere FBI-direktør Andrew McCabe «en uærlig partisk drittsekk som hadde gjort uendelig skade på FBIs renommé, og som burde sitte i en celle for å ha løyet under ed».

Trump fortsatte så med beskyldninger på twitter, og sa at Obama hadde begått «den største poiitiske forbrytelsen i amerikansk historie, så langt», og han avsluttet så kort med «Obamagate».

Når det gjelder affæren med de hemmelige operasjonene med å selge våpen til det meksikanske narkotikakartellet, så undret journalistene i Forbes i 2011 om den operasjonen kunne bli Obamas «Watergate», og det ser det faktisk ut som det kunne blitt.

Obamas forsøk på å sverte Trump har ikke bare slått tilbake på han, men det kan være alvorlige lovlige konsekvenser mot han og andre i hans administrasjon.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Samiran Chakraborty

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • » Men her er det antydninger om at Obama fortsatt har forbindelser med «deep state», og aktivt underminerer Trump»

    Uansett hva man måtte mene om Trumps tvitring, så er det blitt tydligere at han fortsatt må kjempe mot «deep state». – Som «den smarte»/velartikkulerte krigshisseren ( som fikk Nobels Fredspris av norske krigshissere og norsk presse !) Obama tydligvis er en del av.
    Og det er forstålig at Trump tvitrer fordi/når storparten av media ( og det miltær-industrielle komplekset) styres av samme bakenforliggende maktapparat.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Irak:

USA og Iran innsetter en av Suleimanis mordere som statsminister.

Forrige innlegg

Nasjonaldagen:

17. mai-talen som aldri blir holdt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.