POSTED IN Norge, USA

USA reduserer treningsprogrammet:

Mindre USA-tropper i Norge.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

At USA reduserer treningsprogrammet i Norge og begrenser oppholdet av styrker her fremover er en god melding i likhet med meldingen om troppe-reduksjoner i Tyskland.

Jeg oppfatter dette som tiltak USAs ledelse setter i verk av flere årsaker. Først og fremst dreier dette seg om en omplassering av militære styrker overfor Kina. «Pivot to Asia» som Obama kalte det. Og den vendingen mot Asia kommer nå under Trump.

Europa og Norge er plutselig mindre viktig, og det hjelper godt på at Tyskland vil få gass fra Russland og ikke fra USA, som er langt dyrere.

Det er ikke bare ungdommer fra USA som blir ødelagt i Afghanistan Ikke minst blir afghanere drept av USA-våpen i hjemlandet sitt.

Men det er også valgkamp i USA og tilbaketrekning av tropper vinner Trump stemmer på enten troppene trekkes fra Norge eller Tyskland.  Ikke minst at de trekkes ut fra Afghanistan er viktig, det er der de unge guttene blir drept og lemlestet.

Jeg tror ikke de herskende nettverkene i USA, «The Deep State», er dumme eller korttenkte. Tvert imot, deres oppgaver er å tenke langsiktig.

Det som skje nå også overfor Norge er derfor ikke bare et innfall av Trump for å vinne valget. Det representer en varig endring i USAs utenrikspolitikk. Vi blir tvunget til å forholde oss til dette før eller siden.

Men mange har en tendens til å klamre seg til fortiden lenge etter at den er over.

Knut Lindtner

USA endrer utplasseringstiden for marinestyrker i Norge. Kortere perioder.

Troppene vil ikke lenger bli værende et helt år.

Jason Ditz

I flere år har USA-tropper vært utplassert til Norge for alpin-trening. Dette har skapt irritasjon i Russland som har sagt at det representerer en klar «uvennlig» handling. Antallet US Marines i Norge har gradvis blitt øket over tid.

Sist fredag ble det offisielt kunngjort endringer i utplasseringen som skal begynne i oktober. Det blir sagt at det ikke lenger blir årelange eller halvårlige rotasjonsøkter men at det vil endres til periodiske utplasseringer i tilknytning til Norges egne øvelser.

Storskala trening for storskala krig med storskala døde?

Offisielle representanter for marinekorpset er vage om disse endringene, men sier at det vil øke beredskapen. Men de sier samtidig at det hele er uten tilknytning til troppe-reduksjonene i Tyskland. De føyer til at disse utplasseringene vil gjøre det mulig med storskala trening av enheter.

Dette programmet startet med tanke på å ha flere tropper nær Russlands grenser og forberede seg for kamper i kaldt klima, i og med at USA nå ser for seg konflikter over ressursene i Arktis.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: William Norman

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Yes! Yes! Yes! Når norske politikere ikke klarer å se at amerikanske styrker i Norge er et hån mot baseerklæringen av 1949, er det desto større glede at USA selv trekker dem ut og kanskje bidrar til mer stabilisering i området. Men årsaken er jo litt tristere, nemlig at USA er konkurs og ikke har råd til å betale for 200 baser over hele kloden.

  Svar
  • Og/eller at Trump er nasjonalist, mer enn globalist, og vil bruke arbeidsstyrken til produksjon av velstand i USA heller enn å ødelegge andre nasjoner sin produksjon?
   Norge, norske politikere , og sekretæren, vil nok karaktereisere dette som «uforsvarlig».

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kvinnelig kjønnslemlestelse

Sudan forbyr det: Et «hvitt» kupp?

Forrige innlegg

Voltairenet:

Israel øydelegg aust-Beirut med eit nytt våpen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.