POSTED IN Russland, USA

USA provoserer:

Sender krigsskip til Russlands territorialgrense. Russland svarer med missiler.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne typen meldinger som refereres under blir vi forskånet for i våre medier. Årsaken til det er at folk kan oppfatte at USA helt tiden balanserer på kanten av krig med Russland, noe dette viser at de faktisk gjøre. Det samme gjelder naturligvis også i forholdet til Kina, særlig i Sør-Kinahavet.

Vi må være klar over at slike episoder kan utløse krig mellom atom-maktene og er derfor meget farlige. Det er ikke Russland som ligger på USAs territorialgrense og provoserer, det er omvendt. Og det er naturligvis grunnen til at vi ikke hører noe om dette. Folk kan få ideer, farlig tanker om at det ikke er de, men vi som er aggressive.

Det var i dette området hendelsen fant sted. Omtrent så langt borte fra USA en kan komme.

Men nettopp fordi dette er farlig må det informeres om. Så enkelt er det. Hemmelighold gjør at folk blir uinformert og det fører igjen til at de gjør feilaktige vurderinger og beslutninger. Dette gjelder alt i et samfunn. Uten åpenhet og tilgang til informasjon om det som faktisk skjer kan ikke folk gjøre valg basert på kunnskap.

I slik saker som den det refereres til under er informasjon livsviktig.

Norge er medlem av Nato, en allianse som er aggressiv og som provoserer. USA er ikke et land som beskytter andre, men som ødelegger stater for å tjene sine (storselskapenes) økonomiske interesser. USA vil ikke beskytte Norge i en krig. Det er Norge som beskytter USA. I en krig vil Norge bli ødelagt fordi vi er en del av USAs militære imperium og nettverk. Vi er i første linje – en Urias-post. (En posisjon som fører til at en blir drept). Det er vi som er bonden på brettet som kan ofres.

Knut Lindtner

Sensurert: Russland avfyrer missiler mot USS Ross som svar på provokative manøvrer.

Ifølge det bulgarske BulgarianMilitary.com. rapporterer den russiske utgaven fra det Føderale Nyhetsbyrået at har Russland fyrt av missiler fra et landbasert missil-system mot krigsskip fra USA som har nærmet seg Krim.

Ifølge opplysningene fløy rakettene i i umiddelbart nærhet av krigsfartøyet fra USA.

«Helt i mot slutten av fjoråret gikk den amerikanske destroyeren Ross inn i den sør-vestlige delen av Svartehavet og gjorde en dristig manøver som utfordret den russiske siden. Handlingen fra den US-anske siden ble oppfattet som en provokasjon som Moskva ikke ville overse og betrakte som en uskyldig handling fra USAs side. Russlands militære gjennomførte en oppvisning, en militær operasjon, som viste hvordan hvordan et anti-skip missil system slår til mot en evt. fiende i Svartehavet som overtrer Russlands suverenitet.

USS Ross

Operasjonene til de russiske styrkene foregikk rett foran destroyerens offiserer. Ifølge en kinesisk publikasjon har har Russland «gitt en klar melding til amerikanerne ved å skyte ut et kystbaserte anti-skip missil omtrent rett foran nesen deres. Journalister beundret handlingene til Russland», skrev publikasjonen.

Det må sies at det tidligere faktisk ble rapportert at Russland hadde utført missil-angrep. Imidlertid er dette første gand det offentliggjøres at rakettene fløy rett forbi det amerikanske krigsskipet.

Oversatt av Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Bjørnar Bolsøy
  9 mars 2020 22:38

  Så russerne avfyrte et missil som bommet? Utvilsomt fungerte de elektroniske motmidlene om bord i den amerikanske destroyeren utmerket.

  Men ærlig talt. Den amerikanske marinen gjennomfører en rekke slike flåtebesøk til sine allierte i Svartehavet hvert år. Det må russerne nesten regne med etter sine ekspansjonstokter de siste årene. At en enslig amerikansk destroyer seiler helt vest, 500 km fra den russiske grensen (eller 200 km om man regner Krim for russisk – hvem gjør vel det), irriterer russerne er nok på det rene, men er neppe noen grunn til å frykte en tredje verdenskrig.

  Så kan man tenke sitt om de store russiske, skarpe øvelsene rett utenfor Helgelandskysten den siste tiden – eller den hyppige forekomsten av russiske etterretningsfartøyer like utenfor USAs østkyst. Hva som skjer under havoverflaten kan vi bare gjette på.

  Svar
  • Du omgår problemet. Det er USA som sender krigsskip inn til russiske kyster, ikke Russland som sender sine krigsskip til Florida eller til California-kysten. Russiske flåteøvelser i deres nærområder, Norskehavet, har en politisk hensikt, det er politiske advarsler til Norge om å være forsiktige med å slippe USA nærmere den russiske grensen.

   Så kan du naturligvis harselere over at missilet ikke traff. Hadde det truffet hadde vi hatt en meget alvorlig episode. Meningen var at det ikke skulle treffe. Det var en advarsel. Alt dette forstår du og at det er et farlig spill som pågår. Det er USA som driver dette spillet og nå begynner også Russland å vise muskler. Disse partene må snart dempe seg og finne en rimeligere og mindre farlig måte å opptre på…. Ellers vil vi få en virkelig episode.

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    10 mars 2020 22:17

    Joda, det var en spøk. Missilet skulle ikke treffe, om nå historien er sann.

    Alt har en politisk hensikt, men å si at russerne ikke opptrer aggressivt tett på NATOs grenser synes jeg er et pussig utspill. Det er jo nettopp det som er russernes budskap med disse manøvrene. Det har videre vært flere publiserte hendelser de siste årene med russiske ubåter tett på den amerikanske kysten og ganske sikkert flere som ikke har nådd offentligheten. Det er den klassiske katt-og-mus-leken som var dagligdags under den Kalde Krigen.

    At partene må beherske seg er innlysende, men det gjør de nok også. Dette spillet kan begge parter godt. Da er det som skjer i Kinahavet kanskje mer bekymringsfullt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kampen om virkelighetsforståelsen:

«For Sama» en film som bruker barn og støtter jihadistene i Syriakrigen.

Forrige innlegg

To statistikk-forskere i USA:

Morales var lovlig valgt i Bolivia.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.