POSTED IN Russland, Sanksjoner

USA presser nå maksimalt:

«Nøytralitet betyr støtte til Russland.»

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

India og De forente arabiske Emiratene avholdt seg fra å fordømme Russlands krigføring i Ukraina da saken var oppe i Sikkerhetsrådet. Dette var et stort politisk nederlag for USA. India er et meget stort og folkerikt land, mer enn 4 ganger innbyggertallet i USA. De forente Arabiske Emiratene er en av USA hovedallierte i oljerike Persiagulfen.

At Sveits som opptrådte nøytralt da Hitler dominerte Europa under 2. verdenskrig nå forlater sin nøytrale posisjon i fordømmelsen av Russland er en seier for USA, men er det en seier for Sveits?

Det dette viser er at USA nå bruker hele sitt arsenal av pressmidler for å få andre land på plass. Selv om Sveits stod imot Hitler klarer de ikke lenger å stå imot USA. Men dette kan umulig holde lenge. Spørsmålet er hvor lenge USA klarer å tvinge sine undersåtter til å lystre seg, stikk i strid med egne økonomiske interesser.

Dassault Rafale - Wikipedia
Frankrike tapte en ferdigforhandlet kjempekontrakt med Indonesia som bare timer etter at den var undertegnet, da indonesia bestemte seg for heller å kjøpe fly fra USA. Bildet: Det franske flyet Dassault Rafale.Frankrike viser allerede tegn på at de vakler. USA er tross alt en hovedkonkurrent f.eks. når det gjelder våpensalg. De har allerede med tjuvtriks fintet ut franske våpenkontrakter overfor Australia og Indonesia (ubåter og flysalg).

Straffetiltakene overfor Russland vil ikke holde lenge, tror jeg. Penger er viktigere enn prinsipper. Uten russisk olje og gass faller Europa sammen.

Knut Lindtner

Redaktør.

USA fortalte India og De Arabiske Emiratene at nøytralitet betyr at de står på Russlands side.

Fra The Times of India.

Diplomater fra USA er blitt instruert til å informere India og De Arabiske Emirater (UAE) at deres avgjørelse om nøytralitet i Ukraina. Saken betyr at de faktisk støtter Russland. Dette ifølge en rapport på Axios.

Denne instruksen kom, med sterke formuleringer, via diplomatiske kanaler. Men den er faktisk blitt tilbakekalt.

Instruksen ble vurdert som følsom og ikke klassifisert. Men ifølge Axios det ble foreslått at USA-diplomater skulle overtale India og De Arabiske Emirater til å forandre sitt syn i Ukraina-krisen.

Via kanalen blir det nevnt visse poenger De Forente Stater bør bruke i sine samtaler med deres indiske og UAEs motparter.

Ifølge rapporten er ett av punktene følgende: 

«Vi ber om en dialog med dere etter det dere har gjort i Sikkerhetsrådet. Det dere har valgt er ikke nøytral holdning – det plasserer dere på Russlands side, som en aggressor i denne konflikten».

«Vi vil oppfordre dere sterkt til å benytte anledningen til å støtte Ukraina i Mennerettighetsrådet, en anledning dere ikke benyttet i FNs sikkerhetsråd», heter det videre.

Både India og UAE er viktige partnere for USA. India er en nøkkel-alliert i USAs innsats for å motarbeide et stadig mer pågående Kina. UAE er en aktiv medspiller i Den Persiske Gulf, og også en olje-leverandør.

På onsdag avsto India fra å stemme mot Russland i generalforsamlingen i FN ved den 11. nøds-spesial-sesjonen, og det fjerde plenums-møtet om Russlands militære operasjoner i Ukraina. 

Men UAE stemte for generalforsamlingen resolusjon.

Indias utenriksminister Harsh Vardhan Shringla rettferdiggjorde Indias valg, og sa at det var basert på «visse forsiktige betraktninger», og ble tatt «til beste for vårt land».

I forrige uke hadde både India og UAE, sammen med Kina, avstått fra å stemme for en USA-sponset resolusjon som fordømte Moskvas aggresjon.

Vesten synes det er «avskyelig» at Indias statsminister ikke oppførte seg som en tidligere koloni der det  ventes at man prioriterer Vestens interesser framfor sine egne.

Men India forblir nøytralt, og India har all rett til å gjøre det  demokratiske regler gir dem anledning til.

Det nøytrale Sveits har sluttet seg til EUs sanksjoner mot Russland. Det er et brudd med fortiden for dem.

bird's eye view of ski lift over mountains during winter
Selv om Sveits ikke er medlem av EU følger de Unionen i sanksjonstiltakene overfor Russland.

Sveits vil gå med på alle de sanksjonene som Den Europeiske Union har innført mot det russiske folket og russiske selskaper. De er med på å fryse eiendeler russerne måtte ha som straff for invasjonen i Ukraina. 

Dette sier den sveitsiske regjeringen, noe som er et sterkt brudd med landets tradisjonelle nøytralitet.

«Vi er i en ekstraordinær situasjon der ekstraordinære tiltak må avgjøres», sa president og utenriksminister Ignazio Cassis på en pressekonferanse i Bern på mandag. Han var flankert av landets finans-, forsvars-  og justisministre.

Bare historien vil en gang fortelle om dette kan skje igjen.  Sveitsisk nøytralitet forblir intakt. men «naturligvis står vi fast på vestlige verdier», 

(Det er vel derfor de sanksjonerte USA da de invaderte Irak. Eller hva?)

Sveits har også vedtatt sanksjoner mot den russiske presidenten Vladimir Putin, mot statsminister Mikhael Mishustin og mot utenriksminister Sergej Lavrov. Dette gjelder straks. I tillegg så stenger Sveits sitt luftrom for de fleste russiske fly.

Sveits styrte unna da det ble innført sanksjoner under den forrige krisen, da Russland annekterte Krim i 2014.

Fram til nå har Sveits bare gått med på sanksjoner som er blitt innført av FNs sikkerhetsråd. De er jo da iverksatt etter internasjonale lover.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ryan Franco

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • lisa Simpson
  8 mars 2022 7:09

  Problemet er at mektige krefter ønsker NETTOP å ødelegge økonomien til Europa og hele verden, dette er del av WEFs «the great reset» og Agenda 2030 som er ment å bane vei for globalismen og en verdens regjering som vil redde oss fra undergangen de selv har skapt.

  Svar
  • «Problemet er at mektige krefter ønsker NETTOP å ødelegge økonomien til Europa og hele verden»

   Men det er nok håp om at etterfølgende belønning blir stor.
   Med store lån fra IMF og Fed, til mange nasjoner etter disse konstruerte Klima-, Covid, og krigs-KRISER (2″») , blir det nok «inflasjon» og etterfølgende rentestigning.
   Og disse noen som styrer verdensvalutaen håper å gripe enda større økonomisk makt og handel.

   ‘ Når disse fattige landene ikke kan betale ut lånene, gir de «sjenerøse» internasjonale bankene rett og slett nye lån med høyere rente for å betale de gamle, ytterligere gjeldslåner. Som Mayer Amschel Rothschild sa: «La meg utstede og kontrollere nasjonens penger, og jeg bryr meg ikke hvem som skriver lovene.» I nyere tid sa Richard McKenna, tidligere president i Midlands Bank of England, «De som lager og utsteder penger og kreditt styr regjeringens politikk og hold i hendene folks skjebne. »
   ….De bryr seg ikke om hvem som vinner, fordi mens nasjonene låner store mengder penger til å drepe hverandre, gjør internasjonale bankfolk store mengder på penger fra rentebelastningene de gjør hver nasjon betale. De har også makt til å kontrollere krigsresultatet ved bare å kutte ut pengestrømmen de låner ut. ‘
   ericdubay.wordpress.com/2018/07/05/the-federal-reserve/

   Og :
   Om 1. verdenskrig:
   ‘Tyskland er beseiret og mister verdensmarkedene og maritim handel, med sikte på krigen – fra den virkelige initiativtakerens side, England – vil ødelegge tysk konkurranse . Etter at dette er oppnådd, vil de arbeidende massene, fratatt ikke bare høyere, men alle lønninger, etter å ha hatt store lidelser under krigen og naturlig nok forbitret, gi fruktbar jord for anti-agrar og senere antisosial propaganda av de sosialistiske partiene ‘
   pages.uoregon.edu/kimball/durnovo.html

   Og: Nå som dengang?

   ‘ ”Vi benekter ikke og er ikke redde for å innrømme at denne krigen er vår krig og er utkjempet for å befri Jødedommen… Sterkere enn alle fronter til sammen er vår front, den jødiske. Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
   …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
   Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i VOLUM og PROFITT.” ‘

   Svar
 • Tor Larsen
  8 mars 2022 14:14

  At nøytralitet eller skepsis og avvikende forklaringsmodeller anses som støtte til Russland er helt i tråd med noe som George Bush jr. sa etter terrorangrepet 9/11 da USA bestemte seg for å angripe Irak og Afghanistan, begge forresten på totalt forfalskede grunnlag. USAs president vendte nemlig på hva Jesus sa (Markus evangeliet 9;38-40) og sa stikk motsatt at «de som ikke er med oss er mot oss»- Det høres ut som et mantra.

  Svar
 • ««Vi er i en ekstraordinær situasjon der ekstraordinære tiltak må avgjøres», sa president og utenriksminister Ignazio Cassis på en pressekonferanse i Bern på mandag »

  Da kan vi ane at presset har vært/ er STORT nå. Hva kan bakmennene i USA/Israel ha truet med?
  Fullstendig ødeleggelse av Sveitsisk økonomi?
  Har Sveits tatt imot gullbarrene fra Libia- røveriet? Avsløring?

  Både Irak-krigen og Libya-krigen var vel mer «ekstraordinær».

  Svar
 • Wasan Totland
  8 mars 2022 21:38

  Men er ikke Sveits totalt avhengige av russisk gass og Olje da?

  Svar
 • Hva skjer hvis Ukraina skulle bli et nøytralt land?
  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha fått tilbud om en fredsavtale, og russiske styrker fikk ordre om å stanse fremrykkingen i påvente av en avgjørelse, ifølge israelske Jerusalem Posts kilder.
  https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2022/03/08/195831243/jerusalem-post-hevder-zelenskyj-har-fatt-presentert-fredstilbud
  Mulig at USA aldri har ønsket å ha Ukraina som NATO-medlem/partner men har egentlig ønsket å bruke Ukraina som begravelsesplass for Putins Russland slik som Afghanistan i sin tid ble begravelsesplass for Sovjet. Og at dette nå oppdages av stadig flere ledende politikere og makthavere i Ukraina.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Globalister fortsetter kampanjen, selv om arenaen er en annen

Krigen mot menneskeheten

Forrige innlegg

Krig og fred:

Det store problemet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.