POSTED IN Krig-fred

USA-politikere veldig populære som fredspriskandidater:

Labour-medlem vi gi fredsprisen til Joe Biden.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Da jeg så denne meldingen var det ikke det at noen ville nominere Joe Biden som forskrekket meg mest. Nobel-komiteen kan jo nok en gang overraske med å gi prisen til noen som liker å bombe andre land.

To av de mest uverdig nobelprisvinner av fredsprisen. (Obama og Kissinger)

Det har vi sett før, f.eks. da Kissinger fikk prisen etter av Vietnams folk hadde tvunget dem til forhandlingsbordet som følge av at de led nederlag i Vietnam-krigen. Da skulle aggressor få prisen på linje med de som fikk bombene i hodet. Det var helt rimelig at representanten for Vietnams folk nektet å ta imot prisen.

Men Obama har også fått prisen. På en måte var det like grotesk. Han førte i sine to president-perioder kriger mot 7 ulike land. Det var president-rekord i krigføring i USA. Det sier ikke lite. Og i Nobel-foredraget sitt klarte han å si, nesten som et sitat fra George Orwells bok «1984»: «Krig er fred».

Nei, det som overrasker meg mest er at en som skal representere den britiske arbeiderklassen nominerer en av de fremste representantene for krigsindustrien og storkapitalen i verden til fredspris.

Det er en politisk tragedie at de viktigste kreftene for fred og sosial rettferdighet nå ødelegger seg selv.

At sosialdemokratiet går i oppløsning overalt nå skyldes ikke bare elendige ledere og interne konflikter. Det skyldes først og fremst at de har forlatt alle idealer som arbeiderbevegelsen vokste frem på. Det viktigste av disse var kampen for freden. Når en mister sitt viktigste styringsverktøy, kampen for fred og sosial rettferdighet, da driver også den politiske skuta uten kompass eller sekstant på åpent og opprørt politisk hav.

Forslaget til nominasjon av Joe Biden fra en fra Labour forteller om en politisk bevegelse sitt havari mer enn noe annet.

Knut Lindtner

Ikke  bry deg om likposene fra Serbia til Syria:

Britisk parlamentsmedlem fra Labour Party nominerer Joe Biden til Nobels Fredspris.

Nå har også presidentkandidat Joe Biden blitt nominert til Nobels Fredspris. Det er det britiske parlamentsmedlemmet fra Labour Party Chris Bryant som har nominert han.  Han gir Biden kreditt for å ha lettet på den politiske spenningeni USA,  midt i de voldelige protestene som herjer landet.

Chris Bryant

«Mens amerikanske byer har stått i flammer og borger nå er blitt hisset opp mot borger, har Joe stått for å ha en beroligende innflytelse på situasjonen», rapporterer Bryant på mandag.

«Mens andre har tydd til voldelige løsninger, har han argumentert med at den beste løsningen er å tvinge partene til samtaler. Våpen kan stanse et hjerte, men velplasserte ord kan endre et hjerte. Og mange hjerter kan endre verden».

Nominasjonen kommer bare én dag før den første president-debatten i USA. Bidens rival, president Donald Trump, har blitt nominert til Nobels Fredspris tre ganger i år. Den siste kom på mandag fra en australske lov-professor som «lovpriser Trump-doktrinen mot de uendelige krigene».

Trumps andre nominasjoner kom fra det svenske parlamentsmedlemmet Magnus Jacobsson for å ha hjulpet til å skape fred og få til en økonomisk avtale ´mellom Serbia og Kosovo, og fra den norske advokaten Chrisitan Tybring-Gjedde for å ha vært med på å få til en fredsavtale mellom Israel og De Forente Arabiske Emirater (UAE).

Trump-administrasjonen fulgte senere opp med en avtale som får Bahrein til å slutte seg til UAE i å slutte seg til avtalen med Israel.

Mens Bryant lovpriste Bidens forsøk på å roe ned den sivile uroen, så har Biden vært stort sett taus om de voldelig protestene fra Black Lives Matter og Antifa i sommer.

Til og med CNNs vert Don Lemon advarte sent i august mot opprørene rundt omkring i USA – og hvor mislykte Biden og andre demokratiske politikere har vært i å fordømme og prøve å roe ned volden. Han mener dette er «en blind flekk» som kan koste Biden stemmer i november.

Nominasjonen har fått mange kritikere til å heve øyenbrynene, kritkere til Bidens støtte til kriger og militære intervensjoner mens han var senator, og senere som visepresident under tidligere president Obama.

Obama/Biden-administrasjonen strebet etter fred – og Obama fikk Nobels fredspris i 2009, stort sett på grunn av spekulasjoner om han kunne greie å følge opp sine løfter. Men i stedet startet USA nye kriger, og forlenget allerede pågående kriger.

Obama-administrasjonen med Biden som visepresident var veldig rause med bombing av andre land

I  Obama/Biden-administrasjonenbrukte året 2016 til å droppe 26 000 bomber rundt omkring i verden, Og de utvidet USAs spesialstyrker med 70 prosent Det var en dobling av hva USA hadde greidd under tidligere president George W. Bush.

Han har sagt til meg:»Når andre bare kommer med voldelige løsninger, så har han argumentert med at den beste styrken er styrken i forhandlinger».

Biden ikke bare stemte for Bush sin Irak-krig i 2003, men ha argumenterte også for å fjerne Saddam Hussein fra makten i 19989.

Han stemte også for at tidligere president Bill Clinton kunne bombe Serbia (sammen med NATO), Og han støttet OBamas katastofale intervensjon i Syria.

Med bakgrunn i Bidens merittliste, så har twitter-brukere latterliggjort Bryants nominering av han. 

«Biden har aldri vært noe annet enn et stempel på CIAs bullshit», skriver en kommentator på twitter. 

«Jeg er sikker på at menneskene i Libya og Syria vil bli glade for å høre dette», sier en annen observatør om nominasjonen, Og nok en annen legger til «For ikke å nenve Jemn, Afghanistan, Irak og Iran».

En annen kommentator spekulerer på om han kan se en trend i Bryant tiltak: «Jeg mener at ideen fra disse krigshisserne av Henry Jackson Society-typene er ute etter å underminere Nobels Fredspris med denne absurde nominasjonen». 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/usa/501987-biden-nobel-peace-nomination/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • » Obama/Biden-administrasjonenbrukte året 2016 til å droppe 26 000 bomber rundt omkring i verden..»

  Da synes jeg heller «vår» egen, dengang statsminister, Stoltenberg skulle få Nobels Fredspris i år.
  Han slapp jo bare 588 bomber over Libya, – som drepte 30 000 mennesker.
  ( 500 ganger flere enn gærningen ABB på rosetog- Utøya. ) Og/men han åpnet jo også porten til Middelhavet, ved å være med å drepe Libyas leder, slik at noen kunne få lov til å dø i Middelhavet også.
  Dette burde være en god CV for å søke, i konkurranse med Biden. Og han burde søke sjøl. Eller kanskje Ap burde gjøre det nå i forkant av stortingsvalget?

  Skriver norsk media om dette? Skriver norsk media om at Trump ikke har startet noen kriger, og trekker tilbake styrker fra tidligere amerikanske , og norske, invasjoner?
  Norsk media? ;-)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dag 19 i rettssaken mot Julian Assange.

Aktoratet herser med vitnene.

Forrige innlegg

Dag 18 i rettssaken mot Julian Assange.

Forsvaret får ikke avhøre aktoratets vitner.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.