POSTED IN Gaza, USA

Skuebrød:

USA planlegger at Gaza-hjelpen skal mislykkes.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Karsten Riise

USA planlegger at sin kommende Gaza «havn» ikke vil levere betydelig bistand. Dette er etter deres egen plan. USA bygger nå en flytebrygge utenfor Gaza’s kyst.

 • USA vil si «vi holdt tilbake bomber» mens den største morderen faktisk er sult.
 • USA vil si «vi sendte hjelp inkludert mat i en stor maritim operasjon», men de planlegger at operasjonen skal mislykkes.

Men når én million palestinere sulter til det punktet at de blir desperate etter å forlate Gaza for å få en brødskive, DA vil den amerikanske havnen plutselig bli effektiv for å hjelpe Israel med å liksom hjelpe den palestinske befolkningen.

Mer enn en million mennesker i Gaza opplever hungersnød-lignende tilstander, ifølge et FN-støttet system.

Men selv om flytebrygga er i ferd med å bli ferdigstilt, sa amerikanske tjenestemenn at nøkkeldetaljer, inkludert hvordan bistanden vil bli distribuert når den ankommer kysten, ennå ikke er ordnet.

Det amerikanske forsvarsdepartementet sier at de vil koordinere logistikken mellom amerikanske militære avdelinger og israelske militære avdelinger og USAID ved hjelp av det israelske militæret på Kypros. På øya vest for Libanon ankommer hjelpeforsyninger og den skal bli inspisert der.

Det israelske militæret sa at det jobber tett med sine amerikanske kolleger og forbereder en 67 mål stort område i Gaza for å motta humanitær hjelp, men nektet å kommentere hvem som vil være ansvarlig for å distribuere den i Gaza.

USA har ikke spesifisert en plan for hvordan bistanden skal lagres, sikres og distribueres når den har ankommet land på Gazastripen.

FN-tjenestemenn sier at planen fortsatt er i ferd med å bli utarbeidet, og de har ikke vært inkludert i diskusjoner om hvordan den maritime korridoren vil fungere.

«Hvis vi forventes å motta og losse skip med last av humanitær bistand, noe som selvfølgelig vil være velkomment, vil vi bare vite hvordan vi forventes å gjøre det» sa en høytstående FN-tjenestemann.

Med flytebrygga bare få dager unna drift, har mangelen på konkrete planer for å sikre og distribuere bistanden vekket bekymring blant noen i den amerikanske regjeringen.

Den potensielle risikoen knyttet til flytebrygga er enorm. Rundt 200 hjelpearbeidere har dødd i Gaza siden krigen startet i oktober, inkludert syv fra ‘World Central Kitchen’ – en hjelpegruppe grunnlagt av kjendiskokken José Andrés.

Det finnes ingen klar myndighet på stedet for å sikre fordelingen av bistanden, noe som byr på andre problemer. I februar ble mer enn 100 mennesker drept i en hendelse da israelske styrker åpnet ild da en stor folkemengde fortet seg mot lastebiler med nødhjelp som hadde kommet dit.

Bare rundt 8.000 paller med hjelpeforsyninger er på Kypros, ifølge nåværende og tidligere amerikanske tjenestemenn som er kjent med planen, som bare holder for få dager til de 2,2 millioner menneskene i Gaza. Amerikanske tjenestemenn sa at det ikke var klart for planleggere hvordan de skulle gi ytterligere hjelp for å opprettholde leveranser av hjelpeforsyninger.

Selv om det problemet løses, har flytebrygga en mer begrenset kapasitet sammenlignet med grenseoveganger på land, som er en billigere og mer effektiv måte å yte humanitær bistand på. Flytebrygga vil i starten gjøre det mulig for rundt 90 lastebiler med humanitær hjelp om dagen å komme inn i Gaza og deretter er det planlagt at dette skal utvides til 150 lastebiler om dagen, sier amerikanske tjenestemenn. Før krigen kjørte rundt 500 lastebiler inn i Gaza daglig.

Alt gjøres av USA for å gjøre Gaza-flytebryggen for bistand til en teatralsk handling for den globale offentligheten – og sikre at Gaza-befolkningen fortsetter å sulte helt til de bøyer seg og drar fra Gaza.

Det handler om at USA hjelper Israel med å utføre folkemord mens de prøver å få det til å se ut som om de liksom prøver å unngå det.

Karsten Riise er siviløkonom (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President og Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

Originalartikkel: US Planning Gaza Aid to Fail
Publisert 12.05.2024
Oversatt av Southern Comfort

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • For å bli kvitt ALL offentlig utøvelse av religion som fremtidig utfordrer til verdensregjeringen må man rett og slett få partene i Midt-Østen til å gå til nukleære angrep på hverandre. Mens man selvsagt later som man ønsker å hindre krig i området. Slik kan man stå frem i FN og peke på at religion kombinert med ABC-våpen er et så stort hinder for verdensfreden at det må forbys.

  Da er det bare Russland igjen for NWO-gutta. Der kan de ikke gi seg på harde møkka. Det er nå eller aldri for globalistene. Og hele planen går som smurt. Dette vet selvsagt Støre ingenting om…….

  PS. Og rett utenfor Gazas kyststripe finner vi et av verdens store, uberørte olje- og gassfunn. Dette har selvsagt ikke noe med saken å gjøre….

  Svar
 • Hva er grunnen til at Gaza selv når Israel ikke angriper dem er avhengig av hundrevis av trailere med «mat» hver dag? Har de ikke jordbruk, fiske, og infrastruktur? Brukte de fiskebåtene til transport av våpen og raketter i stedet for å fiske med, siden det blir påstått at Israel har stoppet fisket? Hva kommer Gaza til å leve av når krigen er over? Har Hamas en plan om dette? Er det bare milliarder fra giverlandsgruppen som Norge leder som skal brødfø palestinerne, eller hva er planen? Hvorfor er det ingen som tilsynelatende er interessert i dette? Skal de bygge tilfluktsrom i tilfelle «neste gang», siden tunellene i kan brukes? Det er sikkert tusenvis av kvinner og barn som lurer på dette.

  Svar
 • Eric Kamov
  15 mai 2024 16:11

  At den fiktive ‘staten israel’ ikke er noe annet enn et settler-kolonialt projekt, bygget på samme fundament som det Amerikanske, v.h.a. folkemord, undertrykking og tyveri av opprinnelig land og dets ufattelige ressurser, er fakta som ikke på noen som helst måte lar seg bortforklare! . . .

  Et bilde [eller i dette tilfelle – et meme] har som kjent evnen til å si mer enn 10.000 ord;

  https://pbs.twimg.com/media/GNU7EtTX0AIAACY?format=jpg&name=900×900

  Svar
  • Var dette oppgulpet et forsøk på å hjelpe palestinerne i deres situasjon og hva de skal gjøre i fremtiden?

   Svar
   • Eric Kamov
    15 mai 2024 17:22

    Attn: Runa Vrå
    Patetiske kommentarer til faktiske forhold er noe som FLORERER i disse tider (DIN skiller seg ikke nevneverdig ut) . . .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Freden er det viktigste spørsmålet.

Det må skapes en sikkerhetsordning for alle europeiske land.

Forrige innlegg

Hva skjer når Zelenskys president-tid er over 21 mai?

Har Ukrainske myndigheter legitimitet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.