POSTED IN Krig-fred, NATO

USA øver krig i Polen på Russlands grense:

Polen blir den første til å bli ødelagt i tilfelle krig.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

USA spiller et høyt spill – polakkene vil bli gisler i krigen

Polen bør være forsiktig med å bli gissel for USA – i tilfelle krig, vil landet bli en slagmark. I motsetning til hva NATO-propagandaen rapporterer, er det et stort gap mellom den krigs-elskende holdningen til den polske regjeringen og deler av befolkningen. Det homogene bildet av Polen formidlet i Vesten tilsvarer ikke virkeligheten på bakken. Den polske journalisten Adam Kamiński beskriver dagens situasjon. USA bygger rakettbaser i det østeuropeiske landet. Polen, ikke Nord-Amerika, vil i verste fall bli målet for motangrep.

Militærøvelsen Defender 2020 skjer i disse dager rundt Kaliningrad-området

av Adam Kamiński

USA fortsetter å understreke at forholdet mellom USA og Polen er nært. «Det polsk-amerikanske forholdet er bedre enn noen gang,» sa Georgette Mosbacher, USAs ambassadør til Polen. Ifølge henne er dette et resultat av «det ærlige og personlige forholdet mellom Polands president Andrzej Duda og USAs leder Donald Trump».

______________________________________________________________________________

Innlegget er hentet fra Midt i Fleisen

______________________________________________________________________________

Det er verdt å merke seg at amerikanske politikere som berømmer kjærligheten og vennskapet mellom Polen og USA, underforstått betrakter oss som idioter. Dessverre ønsker ikke våre politikere å innrømme at Washington uttrykker dette mer og mer åpent.

Et eksempel som best illustrerer denne triste sannheten er våpenkjøp fra USA. USA behandler Polen bare som et lett marked og en handelspartner som USA ønsker å selge utstyr så dyrt som mulig til. I en samtale med Wirtualna Polska, på spørsmål fra en journalist om hvorfor Polen skulle betale 577 millioner zloty for F-35-fly, mens Belgia kjøper dem til 437 millioner per fly, kunne ambassadør Mosbacher ikke finne overbevisende argumenter hvorfor det er slik. Men det er ikke alt …

Hvorfor må Polen betale mer for dette flyet enn Belgia?

Av de europeiske landene, er polakkene de mest entusiastiske i å bygge forbindelser med Washington, mens andre europeiske ledere innser farene ved denne alliansen. Stadig oftere, under dekke av amerikanske erklæringer om vennskap og kjærlighet, skjules en stor trussel for lokalbefolkningen.

Washington har insistert i mange år på at sikkerheten til Polen og NATOs østlige flanke utelukkende avhenger av USAs militære tilstedeværelse i landet vårt. Dette er Washingtons argument for å øke sin tilstedeværelse i landet vårt. I dag er det 4500 amerikanske soldater i Polen. Dette kan endre seg snart. I henhold til avtalen som ble undertegnet i september av presidentene i Polen og USA, vil den amerikanske tilstedeværelsen i Polen økes med omtrent 1000 soldater og vil utgjøre 5500.

I tillegg til å øke tilstedeværelsen av amerikanske tropper i Polen, overfører Pentagon våpen og militært utstyr til landet og bygger baser og infrastruktur til egne formål.

USA bygger også en rakettforsvarbase i polske Redzikowo. Denne basen vil være en av de europeiske hjørnesteinene i rakettforsvarssystemet Aegis Ashore.

NATO og USA sine militærøvelser som finner sted i Polen gir god grunn til bekymring. Selv om NATO-ledere fortsetter å insistere på at alliansen ikke har noen offensive hensikter mot et bestemt land, fortsetter amerikanske tropper å øve på realistiske scenarier med mulige offensive aksjoner mot Russland og dets allierte under militærmanøvrene.

Defender 2020. Hvordan oppfatter Russland at 37000 Nato-soldater trener krig på grensene deres? hvordan ville USA oppfatte det hvis Russland hadde en lignede øvelse på deres grense?

I februar i år begynner de største militære øvelsene i Europa på over 30 år, Defender 2020, med deltagelse av US Army og NATO-land i Drawsko-treningsområdet og tilstøtende områder. Nesten 37 000 soldater vil delta, hvorav hele 20 000 er amerikanere.

Øvelser vil bestå av flere elementer: mobilisering og stasjonering av amerikanske tropper, overføring av soldater og utstyr til Europa, kommando- og stabsøvelser på treningsplassen i Europa og fasen med tilbakesending av tropper til USA. Transport av utstyr fra USA starter i februar, feltøvelsen gjennomføres i april og mai, og hjemsendelsen av tropper vil avsluttes i august.

I fjor øvde NATO-tropper på kjemiske og medisinske tjenester i en situasjon med bruk av masseødeleggelsesvåpen, og krysset elva Vistula med pansrede og mekaniserte enheter. (øvelsen Dragon 19)

I årevis har USA øvd på krigsscenarier i landet vårt. Men i tilfelle krig, vil ikke USA, men Polen, være målet for gjengjeldelsesangrep. Hvorfor ønsker polakkene å bli gisler i denne krigen?

Knut Lindtner har lagt til noen bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Tor Larsen
    2 mars 2020 13:39

    Hva er det med disse polakkene? «Polsk riksdag» er et eget begrep for en støyende og kaotisk forsamling der det er nesten umulig å fatte vedtak. Senere laget deres regjering til starten på andre verdenskrig ved å avslå alle Tysklands rimelige fredsforslag etter påtrykk fra USA og England. I stedet startet de etnisk rensing som de avsluttet i 1945 og hater Russland trass i russisk skifte av politisk system. I det siste har Tysklands forsvarssjef kalt Polens militære bidrag til et sant helvete av kaostenkning. Sitter vilkårligheten i folkesjela?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

ANTIFA

Er det globalistenes sivile stormtropper?

Forrige innlegg

Mediene:

De prøver å få deg til å oppfatte verden gjennom maktens briller.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.