POSTED IN Israel, Krig-fred

Begynner Vesten å snu? ICJ-behandlingen kan være starten på dette.

USA og Vesten har til nå gitt grønt lys for «Israels» folkemord i Gaza.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Staten «Israel» driver folkemord i Gaza; det skal etterprøves for internasjonal rett. «Israels» massedrap på palestinske arabere har omfang som folkemord – bilder vi ser fra Gaza, underbygger det.

Det sionistiske «Israel» vil ha alle palestinere bort fra Gaza – deretter fra Vestbredden og resten av det såkalte «Israel». De sier det klart, ledere i den «israelske» staten. Sionistiske rasister! Og terrorister. Nå herjer de i Gaza.

Det internasjonale samfunn er ansvarlig

Hvem er ansvarlig for det blodbad som pågår? Ved siden av staten «Israel»: Det internasjonale samfunn. Spesielt USA – dagens fortsatt ledende stormakt, så lenge det varer – med sine blinde disposisjoner.

Sionistiske jøder styrer USA

Skjønt ikke så «blinde», må det sies. Vi må innse dette: USA er i Midtøsten fullstendig dominert av staten «Israel». Med sionistiske jøder i dominerende posisjoner, på alle nivå i den politiske administrasjonen. «Israel» med sionistiske venner, styrer USA. De bestemmer politikken.

Vestlige stater har medansvar

Resultatet er massakre og folkemord. Staten «Israel» bestemmer det. Andre bukker – om enn betenkte, forblir i hovedsak stille. Norge er blant dem.

Norges passive rolle

Norge våger heller ikke å si fra – selv når det gjelder spørsmål om folkemord. Eller rettere sagt: Norske politikere vil det ikke. De kan komme i negativt fokus i den offentlige opinionen, i aviser og media – som langt på vei definerer hva som kan sies. Disse er ikke selvstendige enheter, men må følge det større opinionsdannere mener. Mediene har utenlandske eiere, det spiller inn. Innspill tas til følge.

Ta som eksempel, USAs president Joe Biden, han stiller til gjenvalg og må tilpasse seg viktige krefter i opinionen; staten «Israels» venner. Og plassere seg blant dem, selv som «sionist»; støttespiller for «Israel». Tilpasning vil vi tro, snarere enn hederlighet – gjelder det også i Norge? Det er grunn til å mene. Norge forblir stille, som «venn»? Nei, Norge følger USA og «Israel». Pålagt av krefter rundt oss.

FN-domstolen (ICJ) i Haag

Så er det FN-domstolen i Haag (ICJ). Den har vedtatt å behandle folkemordsaken fremmet av Sør-Afrika mot staten «Israel». Det er et anstendig vedtak. «Israel» er blitt anklaget for å begå folkemord mot palestinere i Gaza. Palestinerne er ikke ofrene. «Israel» må svare for hva de gjør, av massakre og etnisk fordriving.

Sør-Afrika anklager «Israel» for deres handlinger «som er ment å føre til ødeleggelsen av en betydelig del av den palestinske nasjonale, rasemessige og etniske … gruppe på Gazastripen». Denne anklagen passer klart inn under definisjonen av folkemord i Geneve-konvensjonen, som «Israel» har undertegnet. (Professor John J. Maersheimer)

Anklagen beskriver i detalj grusomheter som «Israels” militære styrker påfører palestinerne og forklarer hvorfor mer død og ødeleggelse er i vente for dem. Dokumentet gir en betydelig mengde bevis som viser at «israelske» ledere har intensjoner om folkemord mot palestinerne. Domstolen nektet å gjennomføre det mest avgjørende krav om at Staten «Israel» umiddelbart skal avslutte sine militære operasjoner i og mot Gaza.

Staten «Israels» historie

Det ville vært på tide. Saken gjenspeiler «Israels» historie fra første øyeblikk. Statens grunnlegger, Theodor Herzl – hyllet i «Israels» Uavhengighetserklæring – skrev i sine dagbøker hvordan man skulle «oppmuntre» den innfødte befolkningen, Palestina-araberne, til å forlate landet. De skulle blant annet nektes arbeid. Massakre og fysisk fordriving ble i praksis metoden.

Nær en million palestinske arabere er blitt drevet fort fra sine hjem, og nektet å vende tilbake av den «israelske» staten og dens krigsmaskin ved «Israels» kriger. Flere hundre tusen palestinere endte i flyktningeleirer i Gaza, for nå på nytt å bli fordrevet. Rasisme og etnisk rensing er en grunnpilar for staten «Israel». Staten skal være etnisk/religiøst basert; bare for «jøder». Andre kan «drives bort» – til Egypt, Jordan eller et afrikansk land, som «israelske» ledere nå planlegger.

«Israel» med Holocaust-overlevende – anklaget om folkemord

«Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle se den dagen da Israel, et land med Holocaust-overlevende og deres etterkommere, ville stå overfor en alvorlig anklage om folkemord. Uansett hvordan denne saken utspiller seg i ICJ – og her er jeg fullt klar over manøvrene som USA og Israel vil bruke for å unngå en rettferdig rettssak – vil Israel i fremtiden bli ansett som hovedansvarlig for et av de kanoniske tilfellene av folkemord.»
(Professor John J. Maersheimer. / John’s Substrack).

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  29 januar 2024 11:59

  I Arbeiderpartiet sitt systerparti i Storbritannia er det forbode å meina at det føregår eit folkemord i Gaza:

  https://sputnikglobe.com/20240129/uk-labour-party-suspends-mp-after-she-suggests-gaza-conflict-is-a-genocide-in-x-post-1116459166.html

  Kva synest Barth Eide om det? Helsingfors-komiteen?

  Svar
  • Espen «ser frem til å samarbeide med Sekretær Blinken»» om tostatsløsning; (tro det den som vil.)
   Og for øvrig lover han full støtte til Ukraina så lenge det tar for at «det kommer ut av det en suveren, uavhengig, demokratisk nasjon», da med udemokratiske, lille despot Zelensky som statsleder? Veldig viktig «for oss som er naboer med Russland» å hisse til krig, mener han som representerer fredsnasjonen og står på WEFs nettside.
   state.org 27.11.2023

   Svar
 • 18 år gamle israelske Tal Mitnick: den første i fengsel for militærnekt.
  Unge, amerikanske jøder vender også stadig mer bort fra sionismen.
  Fint! Jødiske Gabor Mate også; han er far til Aaron Mate i thegrayzone.com
  Å støtte sionismen nå er å inspirere til jødehat, så det er ikke lurt.

  Svar
  • » Unge, amerikanske jøder vender også stadig mer bort fra sionismen.»

   Ja, og stiller seg, forhåpentlig , undrende til at en ( sin egen) ‘rase’ skal ha tilgang til en type gud de sjøl har konstruert, og kalle dete GUD med stor bokstaver. Og få fri tilgang og forgivelse til alle overgrep.
   Dette er jo galskap. Også hvis man ser det i forhold til den meneskelige evolusjonen.
   Politisk vet vi jo , også fra egen nasjon, at mye galskap kan kalles politikk. Gruppegalskap kan ofte frikjennes fordi fok slutter å tenke. Jfr. hekseprosessene.

   Om vi kaller det politikk eller religion.
   Vi bør dissekere bergrepene. Og analysere galskapen.
   Og stoppe overgriperne.

   Det døde, enten det er en gullkav eller stein, er dødt.
   Det levende er det levende. Og vokser /forandrer seg fysisk, -men spesielt mentalt.

   La de (det) døde begrave de (det) døde.

   Svar
 • I USA blir rektorer på universitetene tvunget til å gå av dersom de kritiserer Israel. Og USAs kongress har vedtatt lov som sier at antizionisme = antisemittisme.

  Og så må jeg jo tilslutte meg utsagnet at norske politikere er passive, – så passive at det er direkte pinlig. Det er jo rimelig tydelig at Barth Eide og Gahr Støre i praksis støtter Israel / USA, ikke palestinerne, uansett hva de prater at de gjør.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Truer Russland Sverige og Norge?

Eller er det motsatt Nato som truer Russland?

Previous Post

Dette gjør Trump enda mer uspiselig:

Han bestrider den offisielle konspirasjonsteorien om 9/11.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.