POSTED IN Endring av politikken, EU, USA

USA og Storbritannia vil fortsette krigen:

Tre EU-ledere som er avhengig av russisk energi vil ha forhandlinger.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det går mot en åpen splittelse innad i Nato og EU når det gjelder holdningen til forhandlinger med Russland og våpenhvile. De tre folkerikeste EU-statene ser skriften på veggen etter å ha vandret med bind for øynene inn i et sanksjonsregimet som hovedsaklig har rammet dem selv. Russland vil merke sanksjonene, men langt mindre enn f.eks. Tyskland som risikerer avindustrialisering hvis ikke det gjøres raske grep.

USA kommer ut med store fordeler sml. med EU og det merkes ved at dollaren nå har styrket seg overfor Euro. Best har den russisk rubelen klart seg. Selv om EU-lederne er tungnemme begynner nå virkeligheten å demre for dem. 

Kanskje de ville foretrukket fortsatt krig i Ukraina slik UK og USA vil ha det, men den forbaskete energimangelen gjør at de nå kryper til korset. De kan ikke straffe de som kan redde dem. 

Alle vanlige mennesker skjønner slikt uten videre, men disse folkene som leder EU og de europeiske statene er avsondret fra vanlig liv. De lever i den syvende himmel. Dermed mangler de almene menneskelige erfaringer. Det fører til håpløse beslutninger som f.eks. straffetiltakene overfor Russland eller «grønt skifte» som begge deler rammer egne innbyggere hardt.

Et av spørsmålene er om Russland godtar en våpenhvile nå som det ser ut til at de vinner krigen. Kanskje de tross alt er for seint ute.

Vi kan bare slå oss for brystet og si: Velkommen etter!

Knut Lindtner
Redaktør

Lederne i Frankrike, Tyskland og Italia vil alle føre forhandlinger for å få slutt på Ukraina-krigen.

Mens USA, Storbritannia og andre NATO-land ikke mener det samme.

Av Dave DeCamp.

I den siste uken har lederne i de tre største europeiske landene (etter folketall) – Frankrike, Tyskland og Italia – alle uttalt seg  til fordel for å føre forhandlinger mellom Kiev og Moskva for å få slutt på kampene i Ukraina.

I motsetning til president Biden har den franske presidenten Emmanuel Macron, den tyske kansleren Olaf Scholz og den italienske statsministeren Mario Draghi alle snakket med den russiske presidenten Vladimir Putin etter at Russland invaderte Ukraina.

Disse tre europeiske lederne har alle sluttet å sende våpen til ukrainerne. Men de har også etterlyst en våpenhvile.

Etter at han snakket med Putin på telefon på fredag skrev Scholz på Twitter: «Det må komme en våpenhvile i Ukraina så fort som mulig».

I en tale til Europa-parlamentet forrige uke sa Macron: «Vi er ikke i krig med Russland».  Han sa at det er Europas «plikt å støtte Ukraina for å få til en våpenhvile, og så bygge opp fred».

Mario Draghi

Draghi møtte president Biden forrige uke. Etter møtet sa den italienske lederen, som tidligere gikk mot samtaler med Russland, et nå er det på tide å begynne å tenke på en fredsavtale.

«Vi er enige om at vi må fortsette å støtte Ukraina og legge press på Moskva. Men vi må også begynne å spørre oss selv hvordan vi kan få til fred», sa Draghi.

«Nå ønsker folk … å tenke seg en mulighet for å få til en våpenhvile og igjen få til troverdige forhandlinger. Slik er situasjonen nå. Jeg tror vi må tenke nøye etter på hvordan vi skal så lagt fram dette», la Draghi til.

Etter Draghi-Biden-møtet ser ikke Det Hvite Hus til å være interessert i forhandlinger. «Vi mener det mest konstruktive er å fortsette å støtte ukrainerne ved eventuelle forhandlingsbord og å støtte dem militært» sa Jen Psaki, pressesekretær ved Det Hvite Hus.

Forsvarsminister Lloyd Austin snakket nylig med sin russiske motpart for første gang siden Russland invaderte Ukraina.

Men utenriksminister Antony Blinken, USAs toppdiplomat, ennå ikke har snakket med den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov. Sist de to hadde kontakt var den 15. februar.

Boris Johnsons regjering – Wikipedia
Boris Johnson vil ha fortsatt krig

Den britiske statsministeren Boris Johnson deler Washingtons syn på dette med forhandlinger. Johnson fortalte nylig Macron at han hadde «oppfordret» Ukraina til ikke å snakke med Russland. 

Han rapporterte at han hadde sagt til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky den 9. april at selv om Kiev var klare til å undertegne en avtale med Moskva, så er ikke Vesten det.

Andre «hauk»-Nato-land er også mot forhandlinger med Moskva. 

Den polske statsministeren Mateusz Morawiecki fordømmer Macron for å ha snakket med Putin. Han sammenlikner det med «å forhandle med Hitler».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Dette handler egentlig om «the great reset» og verdens regjeringen «eliten» ønsker å innføre hvor sitat fra FN/WEF «you will own nothing and be happy»… The great reset er ment å ødelegge økonomien til folk flest slik at de som har makten kan redde oss med sin verdens regjering fra katastrofene de selv har skap, klassisk lag en kunstige krises og utnytt de til egen vinning taktikk.

  Svar
 • Veldig mye av det som blir etterplapret i våre massemedier kommer fra BBC.
  BBC blir kontrollert av noe som kaller seg for RED BEE:
  Du store alpakka,Red Bee eies og kontrolleres av ????
  Tataratatata EN SVENSKE .

  Svar
 • Stakkars skuespiller Zelensky lurer vel nå på hvem sitt manus han skal følge, når USA forlanger våpenhvile og BoJo vil eskalere og lar det være klart at avgjørelser overfor Moskva ikke tas i Kiev. Ja, en kan like gjerne si det rett ut, BoJo.

  Svar
 • Kun de tre største EU-landene våger å avvike fra rollen som USA’s nikkedokker.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs enorme økonomiske hjelpepakke vil krympes kraftig av villige hender både i Ukraina og i USA:

Vi kaller det korrupsjon.

Forrige innlegg

Moxnes tar feil:

Trygdeetaten/NAV har fulgt Stortingets lovvedtak

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.