POSTED IN Iran, USA

USA:

Nok et snikmordforsøk på en iransk leder.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det kommer nå meldinger om USAs skjulte draps-virksomhet i Midt-Østen. Jeg tror ikke de er avgrenset hverken i tid eller sted, men dette er det stedet hvor dette forekommer i størst utstrekning akkurat nå. Dette er virksomheter USA har drevet med i mange år og over alt hvor de har sett seg tjent med det. De prøver f.eks. å drepe Fidel Castro utallige ganger og det ble rettferdiggjort med påstander om at han var diktator og at USA kjempet for Cubas frihet.

USA prøvde en rekke ganger å drepe Cubas tidligere president, Fidel Castro. Det betyr at likvidasjon av uønskete ledere i andre land ikke er noe nytt fra USAs side.

Det er derfor viktig at dette nå kommer frem. At slike hendelser når offentligheten gir  rom for spørsmål som det tidligere var vanskelig å stille uten å bli kalt for konspirasjonsteoretiker.

Vi ser altså at politisk snikmord er en del av USAs virksomhet. Jeg er ikke ikke overrasket. For meg er dette ikke noen politisk bombe akkurat. Men for de som er opptatt av en regulert internasjonal rettsorden og har regner USA som en forkjemper for dette, må dette være en kalddusj.

Men USA opptrer som en internasjonal mafiaboss. Likvidering av konkurrerende ledere er en del av virksomheten – slik det også er i organisert kriminalitet.

Problemet for oss er at dette landet skal beskytte oss. Nedleggingen av det norske forsvaret og kjøp av 52 F-35 fly (som ikke kan brukes til forsvar) må vel i en slik sammenheng regnes som beskyttelsespenger – i mafia-språk.

Knut Lindtner

Et luftangrep fra USA for  å drepe enda iransk general var mislykket.

USA drepte Soleimani men bommet IRGC general Shahlai.

Av Jason Ditz

Den 2. januar gjennomførte USA et luftangrep ved Bagdad Internasjonal Lufthavn hvor de drepte den iranske generalen Qassem Suleimani og flere irakere. Det viser seg at dette ikke var USAs eneste snikmord-forsøk denne dagen.

Representanter fra USA rapporterer at de også forsøkte å likvidere den iranske kommandanten fra revolusjonsgarden, general Abdul Reza Shahlai. Han var i Jemen akkurat da. De mislyktes i dette drapsforsøket.

Offisielle USA-representanter vil ikke spesifisere omstendigheter, men finansdepartementet beskyldte han for «en lang historie hvor han har angrepet globalt USA og USAs allierte.» Talspersonen spesifiserer heller ikke hva som spesielt rettferdiggjorde angrepet.

Trump-administrasjonen har slitt for å rettferdiggjøre drapet på Soleimani og har ikke levert noen bevis til offentligheten som underbygger påstandene om et «nært forestående angrep». Shahlai må involveres i et helt annet plot i Jemen noe som også krever en helt ny beviskjede.

At USA holdt det mislykkete drapsforsøket skjult i mer enn en uke reiser spørsmålet om USA har utført flere angrep eller planlegger å drepe enda flere iranske ledere.

Oversatt av Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klassekampen:

På imperialismens side?

Forrige innlegg

Libya:

Vil general Haftar overta makten i landet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.