POSTED IN Endring av politikken, Iran, Saudi-Arabia

USA mister allierte:

Saudi-Arabia vil ikke lenger være et verktøy for USA.

0
Print Friendly, PDF & Email

Vi må dvele med denne historien fordi den er en politisk sirene for alle som har ører å høre med. Den varsler en endring i verden som nå kommer svært fort. USAs viktigste allierte i Midt-Østen bortsett fra Israel, Saudi-Arabia kutter båndene til USA og hopper av USAs «krigs-tog». De har allerede gitt uttrykk for ønske om tilslutning til BRICS (Brasil, Russland, India, China, Sør-Afrika) som er en direkte global konkurrent til G7, men som få i Norge kjenner til.

Shanghai Cooperation Organization (SCO) er en eurasisk politisk, økonomisk, internasjonal sikkerhets- og forsvarsorganisasjon. Det er verdens største regionale organisasjon når det gjelder geografisk omfang og befolkning, og dekker omtrent 60 % av området i Eurasia, 40 % av verdens befolkning og mer enn 30 % av globalt BNP. (Wikipedia).

Saudi-Arabia vil også bli opptatt som kandidat-medlem til SCO (Shanghai Cooperation Organization), også en ukjent organisasjon for de fleste i Norge. Det som skjer er ikke uttrykk for en kinesisk/russisk politisk finte, en tilfeldig vending i politikken, men må forståes som resultatet av store globale endringer som nå finner sted på alle områder globalt.

Det vi naturligvis også få konsekvenser for Norge og norsk politikk, men våre politikere forstår ikke hva som er i ferd med å skje. Det er fullstendig blindet og døvgjort av USAs propagandamaskin som pøser ut sprøyt og løgner om den verden vi lever i. Mediene tvinger alle våre karriere-politikere til å danse medienes dans for å kunne ha politikken som levebrød og for å få gjenvalg (karriere).

Slik sett er denne meldingen under et høylytt varsel om det politiske jordskjelvet som nå finner sted med foreløpig episenter i Ukraina, men det vil spre seg til alle verdens kroker på forskjellig vis.

Knut Lindtner
Redaktør

Saudi-Arabia og den multipolare verden.

Fra Voltaire Network.

Saudiernes og iranernes forhandlere, Faisal ben Fahrane og Hossein Amir-Abdollahian , undertegnet en tilnærmings-avtale i Beijing den 19. mars.

De har møttes igjen én gang, for å komme med den avsluttende finishen før avtalen skal gjennomføres. Den iranske presidenten Ebrahim Raisi vil besøke Riyadh i siste del av april, etter invitasjon fra kong Salman bin Abdulaziz Al Saud. Samtidig har den russiske fregatten Admiral Gorshkov og det russiske tankskipet Kama ankommet den saudiske havnen Jeddah.

Det har ikke vært russiske skip i saudiske havner siden september 2015, da den russiske hæren gikk inn i Syria mot jihadistene – de som på det tidspunktet hadde Riyadhs velvilje. Saudi-Arabia betrakter nå USA kun som en partner blant mange andre.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA har over tid bare ansatt ja-folk som fortalte det ledelsen ville høre.

USA har blindet seg selv.

Forrige innlegg

Oberst Douglas MacGregor:

Mens illusjonene om USAs makt vokser i Washington, går landet i oppløsning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.