POSTED IN Krig-fred, USA

USA-marineadmiral:

Ukrainakrigen bare en forsmake til det som er i vente.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USAs atomsjef sier at «det skikkelig store vil kunne komme».

Sjefen for USAs Strategic Command sier at krigen i Ukraina bare er en «oppvarming» for det som vil komme.

Av Dave DeCamp

Kommandøren som er sjef for USAs atomstyrker kom med en skikkelig advarsel ved en marinekonferanse forrige uke. Han sa at krigen i Ukraina bare er en «oppvarming» for «noe større» som vil komme.  «Denne Ukraina-krisen som vi har akkurat nå er bare en oppvarming», sa marineadmiral Charles Richards, som er kommandør for US Strategic Command. «Det skikkelig store vil komme. Og det er ikke lenge til før vi skal teste dette på måter vi ikke har testet noe på lang tid».

Richards advarsel kom etter at USA avslørte sitt nye Nucleat Posture Review (NPR), som på ny bekrefter  at USAs doktrine tillater et «første bruk» av atomvåpen. Denne oversikten sier at hensikten med USAs atomarsenal er å «avskrekke strategiske angrep, forsikre våre allierte og partnere, og å sikre amerikanske mål dersom avskrekking ikke er nok».

NPR sier at «USA bare vil vurdere bruk av atomvåpen i ekstreme tilfeller, for å forsvare vitale interesser for USA eller deres allierte eller partnere».

Charles A. Richard - Wikipedia
Marineadmiral Charles Richards

NPR ble offentliggjort i 2022 National Defense Strategy, som nevner Kina som «den mest omfattende og alvorligste utfordring« for USA. Den nevner også Russland som «en akutt trussel». Dette dokumentet, som i det forrige 2018 National Defense Strategy dokumentet, gjør det klart at USAs militære forbereder framtidige konflikter både med Kina og Russland. Som sjef for STRATCOM har Richard  tidligere advart  om risikoen for atomkrig med Russland og Kina som en «virkelig mulighet».

I fjor sa han at USAs militære må «bytte ut sin viktigste antakelse»  fra «atomkrig er ingen mulighet» til «atomkrig er en virkelig mulighet», og la «slik avskrekking være en realitet». The Nuclear Posture Review har bedt om modernisering av atomarsenalet. Det vil koste opp til 1,5 billioner dollar, og vil føre til fortsatt høyt spenningsforhold overfor Russland og Kina. De mener at det rettferdiggjør de massive utgiftene. Richard sa i forrige uke at USA er nødt til å bruke flere ressurser for å konkurrere med Kinas militære.

Kongressen i USA er villige til å bruke mye penger på å bevæpne Taiwan. De planlegger å gi øya 10 milliarder dollar i militærhjelp. Dette er inkludert i Senatets versjon av 2023 National Defense Authorization Act. Dette skjer i avskrekkingens navn. Kinas retorikk og tiltak gjør det klart, mer støtte fra USA til Taiwan vil øke krigsfaren i regionen betraktelig.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 536 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Utrolig hvor lite hjerne (IQ) disse «soldatene for fred» som elsker krig, død, blod og lemlestelser av millioner er utstyrt med.
  Er det noe nedfelt i genene til disse «reptilene» i denne klanen? (eller er de reptiler?)
  Er det Gud som fjerner IQ’en deres når de går i Satans tjeneste?
  Eller er det bare et resultat av «miljøsvikt» i deres omgivelser?

  Svar
  • Karriere stigen er ofte implisitt litt hjernevask og utbytting av prinsipper. Å forholde seg til forventninger som f.eks kynisme over tid kan virke.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

USAs leietropper (Banderas tilhengere) i Ukraina etter 2. verdenskrig:

De er nå USAs stormtropper mot Russland.

Previous Post

Russland blokkerer for USAs globale hegemoniplaner.

Krigen handler om å ødelegge Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.