POSTED IN Israel, Krig-fred, Palestina

USA leverer dem og er medskyldige.

Israel slipper kjempebomber over Gaza.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israel slipper rutinemessig USA-leverte bomber på 900 kg i tett befolkede sivile områder.

Av Tyler Durden.


Etter hvert som sivile tap i Israel-Hamas-krigen fortsetter å øke – over 20 000 av en befolkning på bare 2 millioner – øker bekymringene over Israels overivrige bruk av et spesielt ødeleggende våpen: MK-84-bomben på 900 kg.

Gaza er et av de tettest befolkede områdene på jorden. For de fleste andre lands militære styrker vil det være grunn til tilbakeholdenhet i bruken av MK-84 bomben, gitt dens farlige eksplosjonsradius på 1 km. Men mens IDF (Israeli Defence Force) fortsetter sin kampanje mot Hamas og deres forseggjorte tunnelsystem, viser de at de ikke har grenser for hvor mye ødeleggelser de kan påføre Gazas sivilbefolkning. Dette har utløst anklager om en israelsk intensjon om ikke bare å ødelegge Hamas, men å gjøre Gaza ubeboelig.

Forholdsmessig er skader på sivile bygninger i Gaza allerede det tredoble av det Nazi-Tyskland led under av de alliertes bombing i andre verdenskrig. Bare fredag skal Israel ha drept mer enn 90 palestinere, inkludert kvinner i barn, da det jevnet to hus med jorden i to forskjellige områder av Gaza.

MK-84

En demonstrasjon på MK-84 bombens sprengkraft – og Israels mangel på tilbakeholdenhet i bruken av den– kom med IDFs angrep på Jabalya, nord i Gaza, den 31 oktober, som utslettet et stort boligområde. «Det angrepet er noe vi aldri ville sett USA gjøre», sier Larry Lewis, forskningsdirektør ved Center for Naval Analyses, til CNN. «Det ser absolutt ut som at Israels grenser for hvor mye sivile ødeleggelser de kan gjøre for å nå forventede operasjonelle mål, er noe helt andre enn det vi ville akseptert».

For å sette det i perspektiv, tenk på at det amerikanske militæret bare brukte én MK-84-bombe under hele krigen mot IS. Imidlertid har det blitt levert utrolige 5400 av dem til Israel siden Hamas-motangrepet i det sørlige Israel 7 oktober.

I strid med IDFs forsikringer om at de forsøker å minimere sivile tap, viser en New York Times-analyse av satellittbilder, at Israel til og med har sluppet mer enn 200 MK-84-bomber i området Sør-Gaza, hvor de ba palestinere å flykte for deres sikkerhets skyld.

USA leverer bombene, Israel slipper dem over Gaza. Begge statene er medskyldige i folkemord.

IDF har avvist alle spørsmål om deres bruk av de ekstraordinært ødeleggende bombene. «Spørsmål av denne typen vil bli besvart på et senere tidspunkt», sa en talsmann til Times, og la til at IDF «tar alle mulige forholdsregler for å redusere sivile skader».

– Ødeleggelsene vi har sett av lokalsamfunn i Gaza er dessverre USA medskyldig i, sier John Chappell ved det DC-baserte Center for Civilians in Conflict til CNN. «For mye av det er gjort av bomber som ble laget i USA».

Dette vil bli husket lenge av de overlevende fra Israels bombing av Gaza – og millioner av andre som sympatiserer med dem. Enten man støtter den amerikanske regjeringens bevæpning av Israel eller ikke, bør ingen være så naive å tro at det ikke setter amerikanske liv i fare – spesielt når man tenker på typen mennesker som nå kontrollerer Israels våpenarsenal.

Fra ZeoHedge, publisert 25 desember 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Israel Routinely Dropping US-Supplied 2,000-lb Bombs In Dense Civilian Areas.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Det kalles KRIG.
  «Krig er en organisert bruk av våpenmakt mellom grupper av mennesker i den hensikt å tilintetgjøre motparten » Store norske leksikon.

  I motsetning til vestlig snillistisk og femininisert oppfatning av ordet som snarere betyr litt krangling ledsaget av godhetsregler.

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   30 desember 2023 19:07

   Og for VOX, og jøder, finnes det ikke noe som er ulovlig krigføring?

   Svar
   • Jo, det kalles terror og er angrep på sivile FØR krig er offentlig erklært.

   • Johannes Åtta Førtifira
    1 januar 2024 19:04

    Ja,VOX, det er det zionist-jødene, i alle fall siden 1930-tallet, har drevet med i Palestina. Det disse khazar-jødene driver på med i Gaza er en ekstrem form for terrorisme. Så har da også den tyrkiske presidenten nylig slått fast at Zionist-israel er en Terrorstat.

    Tenk hvis vi kunne hatt et statsoverhode som i alle fall var halvparten så ærlig som tyrkernes statsoverhode!

 • «Krig er forakt for Liv.» «Finnes der nød og sult, skydes det svik.» Nordal Grieg.
  Jeg deler et dikt av en dansk digter, da jeg er litt tom for ord:
  Gralen

  Efteraar 1917.
  Udslukte er Aandernes Lamper
  af Os fra de kvælende Baal.
  Vi øjner kun Blodet, der damper
  højt af den skændede Skaal.

  Vi kvægslagter Menneskeheden,
  besudler dens Minder i Mord.
  Vi hugger ved Roden det Eden,
  hvis Palmer beskygged vor Jord.

  Alt Livet er lammet af Smerte,
  fornedret af Nag og af Kval.
  Hvem agter det blødende Hjerte,
  der funkled i Fortidens Gral?

  Hvor er vel de vogtende Skarer,
  der slog om dens Helligdom Vagt?
  Hør, hen gennem Folkene farer
  kun Hadets hylende Jagt!

  Gralridderne slumrer som døde,
  deres Skjolde siver af Blod:
  Skal Verdens Hjerte forbløde?
  Vil ingen tænke paa Bod?

  Hen gennem Jorden gik Revnen
  af Hadets vædskende Byld,
  hvor alle raaber paa Hævnen
  og ingen vil sone sin Skyld.

  Naar kommer den rene Daare,
  der frelser Verden fra Kval?
  Naar renser vel Angerens Taare
  igen den besudlede Gral?

  Naar slutter de sørgende Sjæle
  paany om dens Helligdom Vagt?
  Naar lærer vi atter at knæle
  for andet end Vaabnenes Magt?

  Sophus Michaëlis (1865–1932)

  Svar
  • » Krig er forakt for Liv.» «Finnes der nød og sult, skydes det svik.» Nordal Grieg. »

   Så er det greit å vite at Nordal Grieg ble med på den forferdelige brann-bombingen av den sivile byen Dresden i 1944.
   Som ‘observatør’ riktignok, han var jo ikke flygerutdannet.
   Men en som ‘er med som observatør’ til en grusom forbrytelse frikjennes vel ikke i retten?
   Så noe hyllest av Nordal Grieg er det ingen grunn til lengre.

   Svar
   • Nordahl Grieg døde noen måneder før bombingen av Dresden, 2 desember 1943, han ble såvidt jeg vet drept på sitt FØRSTE og dermed ENESTE tokt.

    Vi er alle produkter av vår tid og våre omstendigheter, samfunnet vi vokser opp i og så videre, derfor prøver jeg å ikke være for bastant når det gjelder størrelser fra fortiden.
    For meg vil Grieg alltid først og fremst være forfatteren bak «Ung må verden ennu være» fra 1938, en bok jeg leste da jeg var ung og fortsatt (veldig) venstrevridd, den boka er genial.

    Han var mot både Franco og Stalin og støttet Finland under vinterkrigen og var aldri medlem av NKP selv om mange tror dét.

   • Edit: Grieg døde mer enn 14 måneder før Dresden på sitt første og eneste tokt og han var ikke-stridende, i min første svar til deg tok jeg feil av 44 og 45 som også du gjør lenger ned i feltet her.

 • Northern Light.
  30 desember 2023 18:55

  «Vi kan ikke fortelle henne sannheten»: Gazas sykehus fylles med foreldreløse barn.

  Antallet barn som ikke har noen til å ta seg av dem, øker raskt midt Israels bombardement av Gaza.

  Av Abubaker Abed.
  Da ni år gamle Razan Shabet ble brakt til Al-Aqsa Martyrs Hospital for en måned siden, var hun bevisstløs med en alvorlig hodeskade, hjerneblødning og brukne ben og armer. De første fire dagene ble hun oppført som «101 ukjent». Ingen visste hvem hun var.

  I dag har legene og sykepleierne på sykehuset, etter å ha blitt utskrevet fra akuttmedisinsk behandling, fortsatt ikke hjerte til å fortelle henne at begge foreldrene hennes er døde. I ukene siden hun først ankom sykehuset, har sykepleierne klart å finne ut at hun og familiens hus ble truffet i et israelsk luftangrep mot flyktningleiren Nuseirat, hvor de hadde flyktet fra hjemmet sitt i Tuffah, nord i Gaza. Razan var den eneste overlevende.

  Helt siden hun våknet på dag fem har hun spurt etter foreldrene. «Det vanskeligste spørsmålet vi får, er fra et barn som spør deg hvor faren eller moren deres er, og de er allerede drept», sa Dr Ibrahim Mattar, en akuttlege ved Al-Aqsa Martyrs Hospital. «Da hun spurte, tiet jeg bare og sa til henne at hun skulle bli bra. «Hun er intelligent, fantastisk og så søt. Hun vet ikke at familien hennes ble drept, hun tror at alt er i orden med dem. Hun bor nå på Al-Aqsa Martyrs Hospital alene. Og vi kan virkelig ikke fortelle henne sannheten, siden vi er opptatt av at behandlingen hennes skal gå bra, la Mattar til.

  Mer enn 8200 barn har blitt drept i israelske luftangrep og invaderende styrker siden krigen startet 7 oktober. Mange flere har blitt skadet og de fleste er dypt traumatiserte. Noen har mistet begge foreldrene – i noen tilfeller har alle deres slektninger blitt drept. De medisinske fagfolkene som er igjen for å ta seg av dem i etterkant, har ingen anelse om hva de skal gjøre med dem – de har rett og slett ingen steder å være.

  Ensomme barn har mye smerte.
  En økende andel av de som blir brakt til sykehus etter luftangrep og overgrep er barn, sa Mattar, og det blir stadig vanskeligere å ta vare på dem. «Razan gråt ved midnatt mens alle andre pasienter sov», sa han. «Hun kunne ikke sove eller hvile uten smertestillende midler, så vi måtte gi henne ekstra doser. Jeg fortsatte å lese historier for henne i løpet av natten, for å distrahere henne fra smertene».

  «Å gi av høye doser smertestillende midler har blitt det eneste alternativet for å holde skremte, ensomme barn med mye smerter i ro, men det er langt fra ideelt. I mange tilfeller er det ingen egnet medisin tilgjengelig for barn, så de får voksendoser i stedet for ingenting i det hele tatt». Mattar bekymrer seg for fremtidige konsekvenser for hennes helse på grunn av dette, sa han.

  Siden krigen mot Gaza begynte, har hundretusener av innbyggere søkt ly på skoler og sykehus, i håp om at de kan være tryggere der enn i hjemmene deres – eller rett og slett fordi hjemmene deres har blitt ødelagt og de ikke har noe annet sted å være. Med flere skadde barn som ankommer hver dag, har sykehus blitt et hjem for de som ikke har foreldre eller familie med seg.

  Fra AlJazeera, publisert 30 desember 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet.
  Abed er en journalist fra Deir el-Balah in Gaza.
  Orginalartikkel: ‘We can’t tell her the truth’: Gaza’s hospitals filling with lone orphans.

  Svar
  • » Siden krigen mot Gaza begynte, har hundretusener av innbyggere søkt ly på skoler og sykehus, i håp om at de kan være tryggere der enn i hjemmene deres »

   Og det samme skjedde jo i Dresden i 1944. Flyktninger fra krigen som trodde de flyktet til et tryggere sted, en sivil by uten militær betydning.
   Brannbombingen av Dresden, – i to omganger for å drepe også hjelpemannskapene, er vel en av historiens grusomste handlinger/krigsforbrytelser.
   Nå kanskje noe som kan sidestilles med de samme aktørenes handlinger, de som nå bomber Gasa. Disse som kaller seg utvalgte. Av hvem? Til hva?

   Svar
   • Da regner jeg med at du har lest «Slaktehus 5» av Kurt Vonnegut jr?

    Hvis ikke anbefaler jeg den på det sterkeste, forfatteren var amerikansk krigsfange i Dresden under bombingen i februar 1945.

 • ‘ Blant dem er Mark-84 bomber som veier opp mot 1 tonn og som etterlater seg 10–12 meter dype kratre.
  De dreper alt innenfor en radius på 30 meter og sprer dødelige splinter opptil 365 meter unna, sier Marc Garlasco, en tidligere Pentagon-tjenestemann som har etterforsket krigsforbrytelser for FN.

  31. oktober ble over 100 mennesker drept da en slik bombe ble sluppet over flyktningleiren Jabalia , og New York Times har dokumentert at slike bomber er brukt ved minst 208 anledninger MOT OMRÅDER SOM ISRAEL HAR BEDT SIVILE OM Å FLYKTE TIL. ‘
  nettavisen.no/nyheter/eksperter-israels-bombing-savner-sidestykke/s/5-95-1549521

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skremmer en tilstrekkelig får en folk til å gjøre hva som helst.

Det var frykten som skulle gjøre susen.

Forrige innlegg

Er vi der nå?

Tredje verdskrig for dummies.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.