POSTED IN Filippinene, Kina, USA

USA leker med ilden hele tiden.

USA har i 2023 vært i Sørkinahavet med store marinestyrker 8 ganger.

0
Print Friendly, PDF & Email

Beviset.

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård

Dagens Global Times i Beijing har en oversikt over USAs militære virksomhet i Sør-Kinahavet i 2023. Her redegjøres detaljert for antall rekognoseringsflygninger, droneoperasjoner, militære øvelser og andre amerikanske militære aktiviteter. For meg personlig finnes et avsnitt med de aller viktigste aktiviteter, sitat:

‘American aircraft carrier strike groups and amphibian ready groups entered the South China Sea on eight occations in large formations in 2023.’

I Derimot har jeg gjort rede for to store aggressive amerikanske hangarskipsoperasjoner i april 2021, og antydet den fjerde i oktober 2021.

Disse trålerne er en del av det kinesiske sjøforsvaret.

Operasjonene hadde til hensikt å landsette tropper i Spratly, noe som ble avverget med politikk og overlegne kinesiske sivile og militære flåtestyrker.

Sommeren 2023 oppdaget jeg en storstilt USA-ledet landgangsoperasjon mot Spratly som endte uten meldte kamphandlinger, og fredskonferanse mellom USA og Kina på Fiji.

I november 2023 søkte en amerikansk hangarskipsgruppe ‘nødhavn’ i form av et hastig avtalt ‘flåtebesøk’ i Manila fordi amerikanere ble jaget av en kinesisk hangarskipsgruppe som har bedre våpen. Senere avla en annen hangarskipsgruppe fra US Navy et regulært flåtebesøk i Manila. 

Den kinafiendtlige amerikanske virksomheten har vært uendelig mye  større enn hva jeg har funnet ut fra åpne kilder, og uten noen gang å ha blitt refert i verdens massemedier.

USAs dominans over den vestlige mediaverden er total. Den detaljerte artikkelen i dagens Global Times burde bli gjort kjent også i Vesten.

Fra artikkelen siteres:

Den aggressive amerikanske adferd i Sør-Kinahavet ventes å fortsette også i 2024. USA bruker Filippinene som sin proxy for å presse Kina uten selv å bli innblandet.

Til slutt i artikkelen:

Filippinene bør for sin egen skyld ikke la seg utnytte som USAs brikke i amerikanernes kyniske spill. Hvis ikke vil konsekvensene bli harde. 

Annet nytt i dag lørdag 23. mars:

Kina tilbød Filippinene for noen dager siden å bruke ett skip for å forsyne gastene på det landstøtte Sierra Madre. Filippinene svarte ikke på tilbudet, ‘fordi Filippinene gjør som vi vil i egen EEZ’.

Sierra Madre

Kommentar:

Konflikten i et nøtteskall: I Filippinenes EEZ der Sierra Madre står grunnstøtt, kan alle skip seile og ankre opp uten innhentet tillatelse. Kina definerer havområdet som sitt territorialfarvann, der seilingstillatelse må innhentes på forhånd. 

I dag har kinesisk kystvakt brukt vannkanoner mot en slik forsyningstransport, detaljer foreligger pt. ikke.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs utenriksdepartement visste hvem som ikke stod bak før en visste hvem som stod bak:

Ukraina gjorde det ikke!

Forrige innlegg

Ingen grunn til å bli skremt.

Den «høye» globale temperaturen i 2023 er helt naturlig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.