POSTED IN Covid-19, Endring av politikken

USA-kapitalismen i krise trenger syndebukker:

De uvaksinerte!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USAs visegeneralsekretær i finansdepartementet advarer uvaksinerte amerikanere mot at manglene på varer vil fortsette helt til ALLE er vaksinerte.

Visegeneralsekretæren i USAs finansdepartement har sendt ut varsel om at den eneste måten å få slutt på pesten og de tomme butikkhyllene rundt omkring i landet vil være at alle innbyggere blir vaksinerte.

Denne klare advarselen er ment som en trussel overfor befolkningen.

Empty shelves at the store? Extension webinar to focus on where to find food | Penn State University

Wally Adeyemo, Biden-administrasjonens nest-høyeste ansatte i Finansdepartementet, sto fram med offentlig utpressing av den store delen av amerikanere som ikke har blitt vaksinert mot Covid-19. Dette gjorde han han i et intervju på torsdag med ABC. Der anklaget dem for den stadige mangelen på konsument-varer, noe som har ført til at man håner presidenten som 

«Tomme Hyller Joe». 

Til tross for fotografier som skildrer lasteskip i kø i Port of Los Angeles, klare til å losse varene sine, påstår Adeyemo at forsyningskjedene plager så mange detaljister i USA at det er blitt en nasjonal sak, og at det bare vil løsne når en tilstrekkelig stor andel av befolkningen i landet har blitt vaksinerte.

Han beskriver det som et katastrofal økonomisk forhold som «en økonomi som står overfor en endring». Adeyemo påstår at «vi vil komme til å oppleve høyere priser for noen av de tingene folk må få kjøpe».

Han lovpriser administrasjonens forsøk på å stimulere prisene, men han peker stadig på de uvaksinerte som de skyldige.

«I realiteten er det bar én måte å få tingene på plass mens vi arbeider oss gjennom disse vanskelighetene. Og det er dersom alle i Amerika, og alle rundt om i verden tar seg vaksinere».

Mens ABC-reporterne gjentatte ganger antyder at landets mangel på toalett-papir og andre varer folk handler inn i panikk skyldes internasjonale forstyrrelser.

Her ligger containerskipene utenfor USAs vestkyst for å bli losset. Varene hoper seg opp.

Et stadig økende antall amerikanere forlanger nå svar på denne underlige mangelen på visse produkter i butikk-hyllene.

Noen har stilt seg tvilende til at kanskje denne mangelen på varer har blitt gjennomført helt bevisst, enten for å øke hatet mot de uvaksinerte, eller kanskje for at amerikanerne skal bli vant til å ble økonomisk ute av balanse slik forstyrrelsene etter pandemien har ført til. 

Adeyemo gjorde ikke Biden-administrasjonen mer populært når han fyrte opp under denne konspirasjonen. Han forklarte det med at Bidens første prioritet fortsatt var å arbeide for at alle må bli vaksinerte. Bare da kan det Hvite Hus «skaffe de ressurser det amerikanske folket trenger for å komme ut på den andre siden» av problemet med forsyningene.

Til tross for at den internasjonale shipping-industrien får skyld for de tomme butikkhyllene i USA, så er de etablerte mediene enige i at havnene i Los Angeles og Long  Beach – som står for 40 prosent av nasjonens import – hadde sitt travleste år i fjor. Da satte de nye rekorder  – noe som betyr at der er en løgn forestillingen om at det mangler varer i de amerikanske butikkhyllene simpelthen ikke eksisterer.

Your First Year as a Truck Driver: What You Should Expect
Nå er det stor mangel på bl.a denne typen arbeidskraft.

Men mange lastebilsjåfører som arbeider for shipping-selskapene har vært mot ideen om obligatorisk vaksinering. Det gjør at disse firmaene mangler sjåfører. Andre har gått til streik for å forlange bedre arbeidsvilkår.

Biden-administrasjonen har forsøkt å henvende seg til problemet i forsyningslinjene ved å be Port of Los Angeles arbeide 24 timer i døgnet.

Men samtidig som de  lovpriser dette tiltaket som «endring av spillet», så har den administrerende direktøren for havnene gjort det klart at det ikke eksisterer noen slagplan for et slikt skifte i tidsplanene.

I mellomtiden har Bidens regjering kommet helt ut av berøring med virkeligheten. Stabssjefen i Det Hvite Hus, Ron Klain, for eksempel, blåser i saken om de tomme butikkhyllene. Tidligere denne uken kalte han det «et overklasseproblem».Men der fikk han kritikk både fra høyre- og venstresiden.

Og transportminister Pete Buttigieg har stille og rolig tatt farspermisjon fra vaksineringen siden midten av august, og overlatt landet helt uten noe som kan likne logisk oversikt etter hvert som opphopningen av gods ikke viser noe tegn til løse seg opp.

Mangel på arbeidskraft er svært alvorlig i USA, ofte av liknende grunner. 

Protest against new coronavirus rule 'green pass' in Italy - Vanguard News
Det har vært svære demonstrasjoner i Italia mot vaksinepass.

I Italia har tusenvis protestert for å blokkere lossing av lasteskipenes varer tidligere denne uken. Demonstrantene var rasende da landet gikk inn for obligatorisk vaksinering, en politikk som også Biden-administrasjonen har truet med.

Regjeringen i Storbritannia har bønnfalt lastebilsjåfører komme tilbake for å arbeide der. De har til og med lokket fremmedarbeiderne med midlertidige visa fordi landet bekymrer seg over sine egne tomme butikkhyller.

Australske lastebilsjåfører har slått seg sammen med fagforeningene for å presse regjeringen, som har holdt byer som Melbourne under lockdown i månedsvis, til tross for stadig færre meldte Covid-19-tilfeller. Regjeringen der har allerede truet med politikk som «ingen vaksine, ingen jobb» i mer enn et år.

Og de har gått foran i å utnytte pandemien til å omgjøre Five Eyes-«demokratier» (USA, UK, Canada, New Zealand og Australia, red.) til å bli politistater.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Karim MANJRA

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

https://www.rt.com/usa/537637-supply-chain-covid-unvaccinated-biden/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Freeeedoooom
  19 oktober 2021 7:00

  Man må være mildt sagt hjernedød om man fortsatt tror dette handler om noe virus. Dette er en «krise» skapt ev politikerne og Mr Global for å presse oss. Det er hva jeg har sagt hele tiden: de kommer til å skylde på de uvaksinerte til slutt… de har ikke lenger kontroll på narrativet. Så lenge frihetselskende mennesker fortsetter å kjempe vil de ikke vinne.

  Svar
  • Desverre må jeg skuffe deg. 90% av den norske befolkningen tør ikke å bryte konsensus. Konsensus skapt av dommedagsavisen Dagbladet osv betalt av staten.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I Afrika har befolkningen dårligere helse og dårlige helstjenester:

Vaksinering vil bli en katastrofe.

Forrige innlegg

Kongsberg-drapene:

Menneskerettighets-ideologien mot tvang kosta fem mennesker livet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.