POSTED IN Endring av politikken, USA

USA har tapt propagandakrigen med Russland overfor globale sør.

Nytt mislykket forsøk på å få India over på sin side.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Desperasjonen i USA på ulike nivåer får de merkeligste konsekvenser. Nå henvender USAs konsulat i Mumbai seg til havnemyndighetene i byen for å hindre russiske skip sine anløp til byen. De har presset India lenge for å slutte seg til sanksjonspolitikken mot Russland. Resultatet er blitt det motsatte.

I virkeligheten tjener India stort på sanksjonspolitikken f.eks. ved at Russland nå eksporterer store mengder olje til landet til reduserte priser. Indiske bedrifter raffinerer den russiske råoljen og selger produktene videre til andre land, bl.a. til EU, med god fortjeneste. Dermed kjøper EU russisk olje i strid med den vedtatte politikken, men via omveien til India. Det er en måte å lure befolkningen på.

brown painted mosque during daytime
India har et folketall på over 1,3 milliarder, mer enn fire ganger USAs befolkning. Det er ingen politisk bagatell at landet ikke støtter sanksjonspolitikken overfor Russland slik en rekke store land i sør heller ikke gjør. Den politiske tidevanstrømmen snur nå i Russland/Kinas favør.

Hvorfor skal India stoppe denne lukrative virksomheten? Men USA prøver gang på gang å få India over på sin side. Hva kan de gi tilbake for at landet skal skifte side? God samvittighet? Den verdien er verdiløs i dagens politiske verden. Av alle land burde USA være det første til å skjønne dette.

De naive tror fortsatt av det er de edleste motiver som er drivkraften bak USAs globale virksomheter – ikke behovet for kontroll og fortjeneste. De får naturligvis fortsette å sove, men for oss andre kan det være av interesse å notere oss at USA nå taper posisjoner hele tiden. Det er det denne historien også forteller.

Det er aldri lurt i politikken å be om noe du på forhånd vet du ikke kan få. Hvis du gjør det, slik USA nå demonstrerer i India, forteller du samtidig at du har en dårlig vurderingsevne og ikke er oppdatert. Da blir det et signal om at nedturen for alvor har begynt.

Knut Lindtner
Redaktør

Det amerikanske konsulatet ber Mumbais havnemyndighet om å forby russiske skip.

Mumbais havnemyndighet har angivelig bedt om reaksjon fra utenriksdepartementet (MEA) over et angivelig brev den mottok fra det amerikanske konsulatet i Mumbai.

Brevet, skrevet forrige måned av Mumbais amerikanske generalkonsulat, ba Mumbais havnemyndighet om ikke å tillate russiske fartøyer å legge til i havnen på grunn av amerikanske sanksjoner mot Russland.

I følge rapporter i lokale medier bekreftet en havnetjenesteperosn at tilsynet faktisk hadde mottatt brevet. Den ble imidlertid videresendt til Generaldirektoratet for Shipping (DGS), under Skipsfartsdepartementet for videre veiledning.

Men DGS skrev også til MEA og ba om ytterligere anvisninger i og med at det er de som skal ta seg av diplomatiske spørsmål. Departementet har ennå ikke gitt noe svar.

«Vi har videresendt brevet fra det amerikanske generalkonsulatet til utenriksdepartementet for deres råd. I mellomtiden står alle fartøy fritt til å handle hvis de overholder sikkerhetsprotokoller og ikke bryter internasjonale konvensjoner, sier Amitabh Kumar, generaldirektør for shipping, til avisen The Print.

Nyheten om brevet har utløst en sterk reaksjon fra internasjonale kommentatorer i India, og til og med amerikanske analytikere har kritisert henvendelsen.

«I stedet for å snakke direkte til New Delhi, skriver det amerikanske konsulatet i Mumbai et brev til Mumbais havnemyndighet for å utestenge russiske skip.

vehicles on cabled-stayed bridge during daytime
Mumbai, tidligere kjent som Bombay, er delstatshovedstad i Maharashtra, og den mest befolkningsrike byen i India med en anslått befolkning i 2007 på ca. 19 millioner.]. Byen ligger på øya Salsette utenfor vestkysten av Maharashtra. Wikipedia

Den amerikanske regjeringen har søkt Indias støtte for å motvirke Russlands aggresjon mot Ukraina. I følge handelsrapporter steg Indias oljeimport fra Russland en rekord på rundt 950 000 fat per dag (bpd) i juni, og utgjorde nesten 20 prosent av den totale importen fra verdens tredje største oljeforbruker. Tidligere har India bare rimportert tre prosent fra russiske leverandører.

Sist fredag, på sidelinjen av G20-utenriksministermøtet i Indonesia, møtte USAs utenriksminister Anthony Blinken Indias utenriksminister Subrahmanyam Jaishankar. Blinken ba om kollektiv innsats for å dempe virkningen av krigen i Ukraina.

I likhet med Kina har India inntatt en nøytral stilling til den russiske invasjonen. Faktisk har handelsforbindelsene mellom India og Russland intensivert siden krigen startet for fem måneder siden.

https://maritime-executive.com/article/u-s-consulate-asks-mumbai-port-authority-to-ban-russian-ships

Forsidebilde: Ben Cliff

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • BRICS++ opp, (S)NATO ned. Realitetene er at «Imperiet» USA nå følger i fotsporene til det forrige «Imperiet» England, som fulgte i fotsporene til sitt foregående «imperium», og slik vil det fortsette til menneskeheten ikke lenger har tilhold på denne kloden.
    Foreløpig tilbyr BRICS handelsavtaler på likeverdige vilkår, hva som senere vil skje, om Kina vokser frem over de andre som et nytt «imperium» gjenstår å se.
    Men foreløpig burde vanlige folk over hele verden forlange å bli medlem i det som vil betale for dine arbeidskrefter fremfor trusselen om å bli bombet til «fred og demokrati» hvis de ikke gir Usrael hva de forlanger.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Betyr det noe, eller?

USA justerte kursen tre ganger siste uken.

Forrige innlegg

Spartakus:

Driver våre medier politisk manipulasjon?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.