POSTED IN Virkelighetsforståelse

USA har over tid bare ansatt ja-folk som fortalte det ledelsen ville høre.

USA har blindet seg selv.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det vanskeligste er å spå om er fremtiden. Gang på gang viser det seg at historien tar noen overraskende vendinger som svært få var forberedt på. Historien under er et eksempel på en slik vending. Men i dette tilfellet tror jeg den først og fremst kom overraskende på vesten. Den delen av verden som gjennom de siste 500 årene har vært dominerende, særlig vest-Europa, har i alt for lang tid vært helt blinde på seg selv.

Det er det som innhenter dem nå. Og det kommer svært fort. Nesten ingen hadde kunnet tenke seg det – i vår del av verden. Men naturligvis er det noen, f.eks. i Kina, som har sett dette komme.

Denne blindheten som rammer alle som er vant å gjøre som de vil og som vil dominere andre, rammer nå oss – også Norge. Vi har gjemt oss bak ryggen til USA i trygg forvisning om at de alltid skulle være den sterkeste. Og ved hjelp av retorikk (svulstige ord), mediekontroll, stor evne til å produsere illusjoner (Hollywood) og ikke minst en overlegen militærmaskin har de klart dette frem til nå.

Nå er det slutt og godt er det. Vi konstaterer at våre ledere sverger, truer, skriker og banner, men virkeligheten er slik den er. Ingen besvergelser kan endre de fysiske realitetene. Nato taper nå krigen i Ukraina og landet vil sannsynligvis gå i oppløsning eller bli redusert til en rest-stat.

Og Nato vil stå avkledt som den papirtigeren (bortsett fra atomvåpnene) som den nå viser seg å være. Og lederne ellers i verden i land som Nato/USA har dominert, de ser dette. De er ikke dummere enn oss og de flokker seg nå om de nye fremvoksende systemene: BRICS og SCO som våre medier har latt være å informere vår befolkning om.

Historien under forteller hvor blinde USA har blitt. Og som tidligere CIA-analytiker Larry Johnson skriver på nettsiden sin: Over tid er de (CIA-folk) som formidlet dårlige opplysninger til ledelsen i USA blitt fjernet og erstattet med folk som sa det den politiske ledelsen ønsket å høre, selv om det var helt i uoverensstemmelse med virkeligheten.

USAs ledelse har blindet seg selv. Og som «rævadilteren» til USA har vi i Norge gjort presis det samme.

Knut Lindtner
Redaktør

CIA-direktør forteller saudierne at USA var overrasket  over Saudi-Arabias avtale om  forholdet til Iran.

Saudi-Arabia og Iran ble på torsdag  enige om å gjenåpne hverandres ambassader etter at deres utenriksministre møttes i Kina.

Av Dave DeCamp.

CIA-direktør William Burns besøkte Saudi-Arabia tidligere denne uken.  Til Riyadhs overraskelse uttrykte han frustrasjon over saudiernes normalisering med Teheran  etter gjennombrudd i Beijing.

Dette rapporterte The Wall Street Journal på torsdag.

Ifølge WSJ fortalte Burns kronprins Mohammed bin Salman at USA «var overrasket» over Riyadhs tilnærming til Iran, og også til Syria – to land som er lammet av USAs økonomiske sanksjoner. Ifølge avtalen med Riyadh, skal Saudi-Arabia også normalisere sitt forhold til Syria.

William Burns

Det er ventet at Saudi-Arabia skal invitere den syriske presidenten Bashar al-Assad til toppmøtet i den arabiske liga som skal finne sted i mai. Biden-administrasjonen er mot at landene i området skal få nærmere bånd til Syria. Det er et land USA vil isolere  siden USAs politikk går ut på å hindre gjenoppbygging av landet.

En tjenestemann i USA fortalte Reuters at Burns også diskuterte etterretnings-samarbeid med Riyadh.  

«Direktøren gjentok vår beslutning om å samarbeide om etterretning, spesielt i områder med kontraterrorisme», sier denne tjenestemannen.

På torsdag møttes altså utenriksministrene fra Saudi-Arabia og Iran i Beijing, et møte på høyeste nivå mellom disse to landene  siden de brøt de diplomatiske forbindelsene i 2016. På møtet ble de enige om å gjenåpne ambassadene og arbeide om andre former for samarbeid.

På en pressekonferanse hos det kinesiske utenriksdepartementet sa departementets talskvinne Mao Ning at begge sider var klare til forhandlinger.

«Vi er klare til å spille en meklerrolle her. Vi vil støtte begge sider til å bygge opp tillit, tilgi feiltakelser og gjenoppta godt naboskap. Vi vil bruke kinesisk visdom og styrke til å sikre stabil sikkerhet og utvikling i Midt-Østen», sa hun. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Denne blindheten som rammer alle som er vant å gjøre som de vil og som vil dominere andre, rammer nå oss – også Norge. Vi har gjemt oss bak ryggen til USA i trygg forvisning om at de alltid skulle være den sterkeste. Og ved hjelp av retorikk (svulstige ord), mediekontroll, stor evne til å produsere illusjoner (Hollywood) og ikke minst en overlegen militærmaskin har de klart dette frem til nå.»

  Og denne blindheten til innbyggerne i Norge, som finner seg i politikere som danser med ‘ allierte’ i denne dans makabre. Enten det gjelder, pengepolitikk og renter eller annen krigspolitikk mot egne og andre nasjoners innbyggere.
  Hadde vi hatt et fritt media i Norge kunne vi i det minste fått noe alternativ informasjon.
  Noe som kunne arrestere litt av idiotiet og overgrepene.
  Så får vi heller snu ryggen til det etablerte maktapparatet, deres ‘kommunikasjonsbyråer’ og media.
  – Før vi får kastet de ut.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Regjering vil ha et vedtak som gjør det mulig å overkjøre grunnloven.

Smitteverloven skal endres slik at nedstengninger og andre inngripende tiltak skal være mulige i full fart.

Forrige innlegg

USA mister allierte:

Saudi-Arabia vil ikke lenger være et verktøy for USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.