POSTED IN Atomvåpen, Europa

USA:

Gled dere! Vi skal sende friske atombomber til Europa.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Når galskapen er på sitt høyeste kommer slike meldinger. Ronald Reagan plumpet i sin tid ut med det: «Han kunne tenke seg en atomkrig i Europa.» Han «glemte» at hans allierte ikke kunne tenke seg det. I dag er de allierte innforstått med at Europa kan bli en kjernefysisk slagmark. De er villige til å ofre landene sine, men for hva?

Russland har gjort det klart. De er ikke villige til et slikt scenario i og med at deres land er halvparten av Europa. De har flyttet sine atomvåpen bl.a. på ubåter utenfor USA kyster og har oppgradert sine atomvåpen slik at USA ikke slipper unna en atomkrig. På den måten reduserer de faren for at Europa blir en en kjernefysisk slagmark.

Men den varige løsningen er nedrustning, avspenning og avtaler om dette som blir holdt. USA har dessverre opphevet nesten alle avtalene som var inngått. Og det ser ut til at de fortsetter opptrappingen mot apokalypsen.

Knut Lindtner
Redaktør

USA setter fart på planene om å utplassere oppgraderte atomvåpen i Europa.

USA vil erstatte sine atombomber i Europa med en oppgradert versjon av B61-12 raskere enn planlagt.

Av Dave DeCamp

USA har satt fart på planene om å utplasserte en oppgradert versjon av sin primære kjernefysiske gravitasjonsbombe i Europa. Det er for å øke spenningen mot Russland når det gjelder bruken av atomvåpen.

Et telegram Politico har fått tak i denne måneden avslører at det offisielle USA har fortalt deres NATO-allierte i Brüssel at de vil sende en oppgradert versjon av B61-12 luft-sluppet atombombe til Europa i desember.

US Accelerates Plan To Deploy 'High-Accuracy' Nuclear Weapons To Europe  Amid Flaring Tensions With Russia
B61-12-bomben

Etter planen skulle denne oppgraderte bomben først kommer til Europa nest vår. Planen betyr at man skal erstatte alle atomvåpen med oppgraderte bomber ved USA våpenlagre i Europa.  USA har omtrent 100 atomvåpen-hoder ved baser i Tyskland, Nederland, Belgia og Tyrkia.

Den oppgraderte B61-12-bomben er mer nøyaktig. Den er også designet til å kunne brukes av alle bombefly og kampfly USA og de allierte bruker, i motsetning til den eldre versjoner av bomben.

Å sette opp farten med å utplassere oppgraderte atomvåpen nå som spenningen er økt vil iallfall ikke minske spenningen overfor Moskva.

Hans Kristensen

Hans Kristensen, direktør for Nuclear Information Project ved Federation of American Scientists beskriver planen som «merkelig».

«De har sagt at de ikke vil svare på denne situasjonen om atomvåpen. Jeg tror ikke de ønsker å  gå linen ut», sa Kristensen til Politico.

Avsløringen av planen kommer samtidig med at både Russland og NATO avholder sine atom-øvelser.

President Biden sa nylig at risikoen for et «atom-armageddon» nå er på sitt høyeste siden den kalde krigen.

Men hans administrasjonen har ikke vist noen interesse i å få i gang diplomati for å få slutt på krigen i Ukraina eller å minske spenningen overfor Moskva.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 491 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • >Russland har gjort det klart. De er ikke villige til et slikt scenario i og med at deres land er halvparten av Europa. De har flyttet sine atomvåpen bl.a. på ubåter utenfor USA kyster og har oppgradert sine atomvåpen slik at USA ikke slipper unna en atomkrig. På den måten reduserer de faren for at Europa blir en en kjernefysisk slagmark.

    Dessverre blir Russland tvunget til å atombombe også norge dersom det blir atomkrig mellom USA og Russland. Ellers vil US-basene i norge – som alt er fulle av atomvåpen, og alle US- og UK-atomubåtene som ligger klare i våre dype fjorder, slippe helvete løs over Russland.

    VIL NOEN GJØRE NOE FOR Å STOPPE DENNE GALOPPERENDE GALSKAPEN?!!!!!!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Det er slutt på det grønne skiftet i Tyskland.

Vindmøllepark erstattes av kullgruve.

Previous Post

Krigspropagandaen blinder oss.

Vi ser ikke kjeltringene midt blant oss.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.