POSTED IN Israel, Krig-fred

USA-General:

Israel klarer ikke å nå sine militære mål.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den israelske bombingen og krigføringen på Gaza går ikke slik en hadde tenkt seg. Og verdensopinionen vender seg i økende grad mot Israel og USA på grunn av det som skjer på Gaza. Israel dreper svært mange sivile, ikke minst barn, men klarer ikke å oppnå sine militære mål. Som følge av en mislykket krig på Gaza som USA også deltar i gjennom sin store økonomiske og våpen-støtte, trekkes USA ut i en stadig utvidet krig i Midt-Østen hvor de risikerer som sluttpunkt å bli utstøtt fra hele regionen.

USA/Israel gjør seg svært raskt uspiselige i store deler av verden og ødelegger seg selv på denne måten. De er blitt sine verste fiender. Det den nylig pensjonerte US-generalen her sier er en bekreftelse av dette.

Knut Lindtner
Redaktør

Tidligere amerikansk sjef for Midtøsten sier Israels suksess i Gaza er «veldig begrenset»

Hamas reetablerer seg nord i Gaza og Israel sliter med å ødelegge det enorme tunnelnettverket under stripen

av Dave DeCamp 5. februar

Pensjonert US Marines Corps-general Frank McKenzie, tidligere sjef for USAs sentralkommando, beskrev Israels suksess i Gaza som «svært begrenset», og bemerket at Israel ikke har klart å demontere den palestinske gruppens militære og politiske ledelse.

McKenzie, som trakk seg fra stillingen ved CENTCOM i 2022, kom med kommentarene mens han dukket opp på CBS News ‘Face the Nation’ på søndag. På spørsmål om nivået på Israels suksess, sa McKenzie: «Det er veldig begrenset så langt.»

«Jeg tror de satte seg et mål om å fjerne det politiske sjiktet, og det militære lederskapet til Hamas, da de gikk inn. De har hittil ikke lyktes med å gjøre det heller,» sa han.

Hans kommentarer kommer mens Hamas gjenoppretter seg i det nordlige Gaza, der Israel hevdet at de hadde eliminert den palestinske gruppens militære struktur. Israel sliter også med å ødelegge Hamas’ enorme tunnelnettverk under Gaza, som er mye større enn Israel først trodde.

Kenneth Franklin McKenzie Jr. er en pensjonert United States Marine Corps-general som tjente som 14. sjef for USAs sentralkommando fra 28. mars 2019 til 1. april 2022. Wikipedia 


McKenzie antydet at Israel ikke hadde tenkt på hvordan sluttspillet i Gaza skulle bli før operasjonen startet, en operasjon som har drept over 27 000 palestinere, inkludert over 11 500 barn.

«Du trenger en visjon om en slutttilstand når du begynner en militær kampanje, fordi alt du gjør deretter trekker fra eller øker din evne til å komme til det punktet. Og jeg vil hevde at det må være noe sånt som en tostatsløsning, sa McKenzie. «Du kommer til å trenge hjelp fra de arabiske nasjonene i regionen for å gå inn dit og gjøre noe i Gaza. Jeg tror israelsk okkupasjon vil være det minst ønskelige av alle utfall.»

Til tross for mangelen på et realistisk mål og den massive sivile tapsraten, fortsetter Biden-administrasjonen å gi ubetinget støtte til det israelske slaktet av palestinere. Administrasjonen vil at Kongressen skal godkjenne en massiv utgiftsregning for militærhjelp som inkluderer 14 milliarder dollar til Israel.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Her er jeg overbevist om at generalen misleder og at Lindtner har latt seg lure. Jeg anbefaler å se på Hamas som teater fra eliten som var nødvendig for en falsk-flagg aksjon og deretter følge med på handlinger og ikke taler. Netanyahu har som mål å fjerne palestinerne fra Gaza og nå har han omtrent bombet alle husene der og gjort Gaza-stripen tilnærmet ubeboelig. Dette vil føre til en massiv flyktningestrøm eller hungersnød i fremtiden og det passer perfekt inn i Netanyahu sine planer om et Stor-Israel fra elven til sjøen

  Svar
  • R.H::
   «..og det passer perfekt inn i Netanyahu sine planer om et Stor-Israel fra elven til sjøen»

   Planen, ikke bare Netanyahu sin men de fleste gærningene i denne klanen w.w., er nok større en dette.
   Denne planlagte/ønskede krigen fra bakmennene i USA/Israel er bare en av mange.
   Stor-Israel er ‘gitt av gud’ , ikke glem det. ( Og Stor-Israel innebefatter store deler av midtøsten. )

   ‘Kristensionister er overbevist om at Israel er gitt til jødene av Gud, og at det virkelige Israel omfatter alt fra Nilen i Egypt til Eufrat i Irak. ‘
   https://www.nrk.no/norge/mener-ingen-har-mer-rett-pa-gaza-enn-israel—har-fatt-flere-medlemmer-1.16714832

   Og når historien viser at dette folkeslagets kultur er en psykopatisk kultur uten empati for andre ( – mens de selvfølgelig beskylder andre for å utøve forfølgelse mot seg ) så gir de seg ikke før det har ødelagt det de trenger å ødelegge.

   Men psykopater er ikke intelligente, selv om mange prøver å spre en slik forestilling.
   De er bare, i sin sykdom, uten evne til empati i sitt jag etter makt og kontroll.
   Dette er ikke intelligens. Dette er patalogisk idioti. Og bør behandles som det det er.
   En kulturell sykdom.

   Svar
   • Mener du tar feil. Hvis disse psykopatene er dumme, hvordan klarer de da å lure folk flest trill rundt? Folk flest ler jo av at IDF er så inkompetente og ikke har klart å ta ut Hamas, mens i virkeligheten så har de knapt nok prøvd, men isteden brukt massive bomber på å ødelegge alt av bebyggelse og infrastruktur. En kremidiot ville sagt sin ærlige mening og da ville verdenssamfunnet prøvd å stoppe dem. En intelligent og ond person derimot bruker plausible fornektelser og utnytter en situasjon som 7. oktober til å jevne Gaza.

    Et tips fra meg Frikar er at du bør aldri undervurdere din fiende.

 • R.H.:
  «..hvordan klarer de da å lure folk flest trill rundt?»

  Det som kjennetegner en psykopat, bortsett fra fravær av empati, – er at de er eksperter i å sette folk opp mot hverandre. Folk mot folk, nasjoner mot nasjoner. Og på denne måten får andre til å krige (eller arbeide) for seg.
  Men dette er ikke intelligens. (menneskelig) Intelligens betinger empati.
  ML (Maskin-Læring) – eller AI ( Artificial intelligence) som noen kaller det, er også urettsmessig betegnet som ‘intelligens’.
  Men en kalkulator har ingen intelligens.

  Svar
  • Forstår jeg deg riktig, så er en drittsekk som lurer en annen person trill rundt en idiot, mens han som blir lurt trill rundt kan være smart. Det gir ingen mening i min verden. Men marxister flest er ikke rasjonelle i min verden, så jeg er ikke overrasket. La oss bare være uenig.

   Svar
   • R.H.
    Drittsekker virker smarte, som alle psykopater kan framstå som. Eller sjarmerende i sin manipulasjon.
    De som blir lurt trill rundt er de ‘idiotene’ som tror at mennesker generelt vil hverandre vel.
    – Helt til de har blitt kjent med en psykopatisk natur. – Eller kultur, – hvis denne ‘naturen ‘ ikke blir holdt ute fra nasjonen. eller fra verdens politikk generelt.

    Er det noen som fortsatt lurer på hvorfor Nasjonalsosialistene i Tyskland ville sende jødene ut av media og bankvesen, – og ut landet?
    – Og hvorfor så få europeiske land ville ta de imot.
    Hadde de et rykte tro?

    La de få Madagaskar.
    Men minelegg havområdet rundt.

 • Har hørt rykter om at det allerede er tegnet flotte boliger langs vannet i Gaza, som kan bygges etter at alle innbyggerne er fordrevet og den tidligere bygningsmassen er sanert. Vi kan jo bare undres over hvem som skal holde til her?

  Svar
  • Ja, samt planer om en ny kanal igjennom Gaza som kan konkurrere mot Suez-kanalen. Kanskje hovedgrunnen til at Egypt er så lite interessert i å ta imot flyktninger fra Gazastripen, da deres egen geopolitiske posisjon vil bli kraftig svekket hvis Suezkanalen mister sin monopolstatus.

   Svar
 • «Israel klarer ikke å nå sine militære mål.»

  ‘ Hjelpepakke på 95 milliarder et steg nærmere i senatet.
  Den amerikanske støttepakken er på 95 milliarder dollar til Ukraina, Israel og Taiwan.’
  nrk.no/nyheter/hjelpepakke-pa-95-milliarder-et-steg-naermere-i-senatet–1.16758768

  ‘Helpepakke’. Hjelp til ? ;-)

  Og den afghanske statskassen, og gullet som ble stjålet etter USA/Norges bombingen av Libya, hvem gikk disse ‘hjelpepakkene’ til?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

NRK bagatelliserer det som skjer fordi Norge betaler milliardbeløp til forlengelse av krigen.

Ukraina taper nå.

Forrige innlegg

Noen ganger kan man strekke strikken for langt

WHO prøvde å få folk til å tvile på sine egne opplevelser av virkeligheten

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.