POSTED IN Krig-fred

USA forsikrer Europa:

Dere blir slagmark ved krig!

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Selv om denne artikkelen er gammel har den fått fornyet aktualitet både gjennom ny Ubåt base i Tromsø og bombefly på Ørlandet. Dette er forsterket av den nye baseavtalen hvor USA får disponer 4 baser i Norge uten norsk innblanding.

Prisen for å bli beskyttet av USA er at Russland retter sine kjernefysiske våpen mot landet vårt. Det antyder de nå ganske åpent. Og da melder spørsmålet om det er USA som beskytter oss eller det motsatte: at det er vi som beskytter USA.

Ikke minst er denne artikkelen aktuell i den krisen Europa nå befinner seg i. Vi trenger ikke konfrontasjon med Russland, vi trenger avspenning!

Vi trenger ingen USA-baser i Norge!

Vi trenger ikke være USA fremskutte bonde på dt globale sjakkbrettet!

Knut Lindtner

(redaktør derimot.no)

Dette er hvordan USA «sender forsikringer til Europa».

Av Manlio Dinucci

Joda, det er et faktum:  Ren uselviskhet har motivert De Forente Stater til å utplassere sine styrker i Vest-Europa og Sentral-Europa for å beskytte Europa fra russisk invasjon.

Gir disse troppene fra USA i Europa større trygghet? Eller er det motsatt, de øker sjansene for en krig og ødeleggelse?

Men denne nært forestående faren blir motsagt av historien:  Russiske tropper har aldri invadert Europa, mens det motsatte dessverre har skjedd: først av keiser Napoleon den første, og så av Der Führer Adolf Hitler.

Faktisk er målet for øvelsene i Europa å beskytte USAs jord.  Hvordan da?  Jo, ved å flytte en evt. krigsscene fra mulige konfrontasjoner på USAs jord, og så flytte dette over til Europa. Og så håper en at russer-frykten en har skapt skal forgifte folk i Europa til å  rope på hjelp fra USA.

I fiskalåret  2018 (regnskapsåret, overs.) (som begynner den 1. oktober 2017) vil Trump-administrasjonen øke sin andel til «Initiative For European Reassuranse»- ERI- («Initiativ for forsikringer til Europa») med mer enn 40 %.  ERI ble lansert av Obama-administrasjonen som en følge av «Russlands illegale invasjon i Ukraina i 2014».  Slik ble det annonsert av general Curtis Scaparrotti.  Han er leder for USAs europeiske kommando, en stilling som automatisk gjør han til Supreme Allied Command i Europa.

Det var ikke Russland som invaderte Frankrike, men motsatt Napoleon som invaderte Russland. Bildet: Napoleons retrett fra Russland. Bildet malt av Adolph Northen.

ERI fikk til å begynne med 985 millioner dollar i 2015.  Nå har dette økt til 3,4 milliarder dollar i 2017, og det vil øke ytterligere (ifølge budsjettet) til 4,8 milliarder dollar i 2018.  Dette betyr at i løpet av fire år  vil USA bruke 10 milliarder dollar for «å øke vår kapasitet til å forsvare Europa mot russisk aggresjon».

Nesten halvparten av utgiftene for 2018, 2,2 milliarder dollar- vil bli brukt til å styrke USAs «strategiske  forposter» i Europa.  Med USAs «strategiske forposter» menes at det skal deponeres våpen på utsatte steder, noe som kan gi «rask utplassering av styrker i et krigsteater».

Et annet svært beløp – 1,7 milliarder dollar – har blitt bevilget til å «øke tilstedeværelsen av roterende baser med USA-styrker flere steder i Europa».

Resten av pengene, delt opp i hundrer av millioner dollar, vil bli brukt til å utvikle infrastrukturen til basene omkring i Europa for å «øke USAs beredskap», og for å sette igang med militære øvelser og trening for å «styrke beredskapen og interne operasjoner til NATO-styrker».

Bevilgningen til ERI – spesifisert som USAs europeiske kommando – er kun én del av midlene som er øremerket «Operation Atlantic Resolve, der hensikten er å demonstrere USAs kapasitet til å svare på trusler mot allierte».

I forbindelse med denne operasjonen ble den væpnede Brigade 3a (som består av 3500 mann, 87 tanks, 18 selvdreven haubitser, 144 Bradley kampvogner, dessuten 400 Humvees (firehjulsdrevne militærbiler) og 2000 transportkjøretøyer) flyttet fra Fort Carson i Colorado til Polen sist januar.  I løpet av ett år vil den væpnede 3a-brigaden bli erstattet av nok en enhet, som vil sikre at USAs væpnede styrker vil være permanent plassert og klare til aksjon på polsk territorium.

Herfra kan styrkene bli overført til øvelser og drill til andre land i øst, i hovedsak Estland, Latvia, Litauen, Bulgaria, Romania og muligens også Ukraina.  Med andre ord,  USAs enheter er  kontinuerlig utplassert langs Russlands grenser.

Sist i februar ble 10a Air Fighter Brigade fra Fort Drum i New York flyttet til basen i Illesheim i Tyskland som en del av den samme operasjonen. Den har  med mer enn 2000 mann og omtrent ett hundre militærhelikoptre. Fra Illesheim blir «arbeidsstyrker» sendt til «avanserte posisjoner» i Polen, Romania og Litauen.  På basen Ämari i Estland og Graf Ignatievo-basen i Bulgaria har USA og NATO utplassert bombefly, inkludert italienske Eurofightere som er stasjonert for «luft-patruljering» av Baltikum.

Her er tilfangetatte tyske soldater etter slaget om Stalingrad. Det var ikke russerne som invaderte Tyskland, men motsatt. Russerne har all mulig grunn til å frykte militær oppbygging langs sine grenser.

Videre består operasjonen av «en kontinuerlig tilstedeværelse i Svartehavet», med luftbaser ved Kogalniceanu i Romania og øvelsesbase ved Novo Selo i Bulgaria.

Planen er klar.  Etter at de satte i gang kuppet på Maiden-plassen i Ukraina for å provosere fram  konfrontasjoner med Russland, så har Washington (tross skiftende administrasjoner) fulgt den samme strategien: Å forandre Europa til en «førstelinje» i en ny kald krig.  Dette vil være til fordel for USAs interesser og deres makt-relasjoner til de største europeiske maktene.

De ti milliarder dollar som USA har investert for å «forsikre» Europa tjener faktisk til å gjøre Europa enda mer usikkert.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Bilder m/tekst: Knut Lindtner

Tidligere publisert på Derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Takk for denne unike oversettelsen. Disse detaljene sier oss så mye. Stor takk!

  Svar
  • Bjarne Nordal
   24 februar 2020 0:03

   Seriøst?
   Er det fortsatt noen som tror på krig mellom øst og vest?

   Om man er litt oppegående i 2020, skjønner man at konflikten handler om noe annet enn Russland og USA.

   Selv om det sikkert er drømmescenario for sosialistene.

   Svar
 • Jan Magne Skogan
  22 februar 2020 10:45

  Påstanden om at russiske tropper aldri har invadert land i Europa, er som kjent ikke riktig, og skulle vært redigert bort, da påstanden kan bli oppfattet som propaganda, i en artikkel med kritisk slagside mot USA-Nato.

  Russisk historie er full av kriger og invasjoner gjennom århundrene, men det er nok å nevne det russiske angrepet på Finland 30. november 1939 – den ofte omtalte Vinterkrigen, som forløp frem til 13. mars 1940 – og som tvang Finland til å avstå landområder.

  Svar
  • Jeg skjønner heller ikke denne hangen etter å skjønnmale en eller annen foretrukken part. Russland har hatt sine invasjoner og har begått sine invasjoner lenge før Sovjetregimet kom i stand. Før 1900 tallet var det hemmet av sin egen geografi -som dessuten var til nytte i forsvar, men tsardømmets imperialistiske annekteringer tør være kjent; først bremset av Japan (Port Arthur) 1905 og i 1914 invaderte tsardømmet Preussen i angrepskrig mot det tyske keiserdømmet. 1939 var det de baltiske statene og Polens tur. Også historikere minner en ofte om klubbtilhengere på en fotballkamp.

   Svar
  • Ja, den kommentaren er rett. Påstanden er unyansert fra min side.

   Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  22 februar 2020 21:55

  Bare i løpet av det 20. århundret invaderte og okkuperte Sovjet/Russland et dusin europeiske stater i tillegg til minst like mange i Kaukasus og Sentral-Asia. Noen av disse flere ganger.

  https://www.numbers-stations.com/articles/soviet-and-russian-invasions-since-1917/

  Svar
 • Lars Tore Helleren
  23 februar 2020 13:32

  Polen-Litatauen bygde sitt imperie dypt inn på russisk jord.
  Polske tropper inntok Moskva i 1610.

  Sverige som stormakt i Norden angrep Russland flere ganger. Perioden 1600 – 1725 var mer eller mindre krigsperiode mellom de to land.
  Sverige la under seg Finland, store deler av de Baltiske områder i 150 år, og ville ekspandere videre inn i Russland. Men ble slått av russerne i det avgjørende slaget ved Poltarva i 1709.

  Mens både Napoleon/Frankrikes og Tysklands to kriger mot Russland på 1800 og 1900 tallene er vel kjente, er Sveriges og Polens mange flere kriger – også den tids storkriger – mot Russland igjennom hundreårene før det generelt lite kjent.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  2 september 2020 17:04

  Fordi både Russland og Kina er i stand til å forsvare seg på amerikansk territorium, vil USA aldri våge en åpen krig mot disse. De fordekte krigene er allerede i full gang, også her i lille Norge.
  https://hvamenerpartiene.com/saker/Krig.htm

  Svar
 • R.K. Fra din lenke:
  «Økonomisk krig: sanksjoner mot et land, gjerne med press på tredjepart til å delta på sanksjonene, inndra midler til en stat, dens statsledere eller bedrifter, nedlegge forbud mot handel av livsnødvendigheter som mat og medisiner, stoppe pengeoverføringer, med målsetting å ødelegge økonomien og få folket til å vende seg mot sitt styre.
  (Irak 1990 – 2003, Cuba, Nord-Korea, Venezuela, Russland, Iran, Syria m.fl.) »

  At Norge er med på slik krigføring er det verste. – Også fordi Norge er utdeler av Nobels Fredspris.
  Ellers bør enhver nasjon, på selvstendig grunnlag, sette de tollsatser de vil for å beskytte egen hjemme-produksjon til nasjonens behov for sikkerhet, og for å kunne benytte nasjonens arbeidskrefter. – Og for å ikke få underskudd på egen handelsbalanse. ( Og for ikke, dermed, å bli kringsatt av de som styrer verdensvalutaen og rentene og deres lakeier i trojanske hester.)

  Svar
 • Ingen land ønsker krigshandlinger innenfor sine egne grenser. Hvis uenigheter og krigshandlinger mellom to land kan utføres i ett tredje land, da blir det løsningen, også for USA og Russland, Kina og USA. En slik krigshandling kan sannsynligvis eskalere, og da med langtrekkende våpen, men det ønsker ikke de eventuelle krigsførende.
  Kan Tyrkia bli en slik plass.
  Kan Norge, Sverige, Finnland bli en slik plass.
  Mulighetene er der så lenge vi har farlige uberegnelige politikere, så lenge det finnes styrende som vil være sjef over alle andre, så lenge det finnes styrende sjefer som tror ett første angrep er det beste forsvar.
  Men det mest usikre er jo feil med data systemene
  Bare framtiden kan gi ett slikt svar.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Historien bak Ukraina-krigen skal glemmes.

Krigen er et resultat av det statskuppet USA iverksatte i 2014.

Forrige innlegg

Krig er ønsket, av noen.

USA fraråder Zelensky å komme med innrømmelser overfor Russland som kan gjøre slutt på kampene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.