POSTED IN Militære/våpen/teknologi, USA

USA får mange nye militærbaser på grensen til Russland.

Hvem truer hvem?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg skal ikke kommentere det Manlio Dinucci her skriver utover dette ene spørsmålet. Hvordan ville USA reagert med et tilsvarende antall russiske baser på USA-grensen f.eks. i Mexico?

Knut Lindtner
Redaktør

Atom-alarm: Nå får USA 32 militær-baser i Europa – i nærheten av Russland.

Av Manlio Dinucci.

Sverige vil slutte seg til NATO. Under USA-kommando. Det skjer i juli. I mellomtiden har USA allerede kommet seg inn i Sverige. En avtale om det ble undertegnet så sent som i desember i fjor. Den gir USA uinnskrenket adgang til 17 svenske militærbaser. Her kan USA utplassere sine styrker og sine presisjonsvåpen. Atomvåpen er ikke nevnt i avtalen, men USA vil ha eksklusiv kontroll over disse presisjonsvåpnene. Derfor er det mulig at de kan utplassere atomvåpen i Sverige også.

Putins røde atom-linje.

USA undertegnet også en lignende avtale med Finland i desember i fjor. De sluttet seg jo til NATO, under USA-kommando, i april i fjor. Finland har gitt USA ubegrenset adgang til 15 militærbaser, det inkluderer presisjonsvåpen, amerikanske  fly, skip og militære kjøretøyer. USA har eksklusiv kontroll over disse styrkene. De kan utplassere både atomvåpen og hangarskip på de finske basene.

Fem av disse 15 basene ligger i Lappland, ved den russiske grensen. Samtidig utplasserer USA nå de nye B61-12 atombombene i Europa. De blir utplassert i Italia, Tyskland, Belgia, Nederland og Tyrkia. De skal erstatte B61-atombombene. Det er mulig at B61-12 også i all hemmelighet er plassert i Polen og andre europeiske land. 

Pentagon annonserer at samtidig med at disse bombene er underveis, så er det utviklet en enda nyere variant av bomben. Det er kalt B61-13. Den vil ha en effekt på 360 kilotonn, mye høyere enn B61-12s maksimum effekt på 50 kilotonn.

Pentagon rapporterer at «B61-13 vil gi USAs president enda større tilgjengelige alternativer  mot mer motstandsdyktige militære mål , og mot mål over større områder».

Med andre ord, USA utplasserer nå førstebruks atombomber i Europa, helt tydelig  rettet mot Russland. De skal kunne ødelegge bunkere med kommandosentre, og større områder av strategisk betydning. Russlands svar er uunngåelig.

De har fullført utplassert taktiske atomvåpen i Belarus, våpen som har kapasitet til å treffe USA/NATOs atombaser i Europa. Samtidig er muligheten for en atomkrig stadig økende i Midt-Østen, der Israel – den eneste atommakten i området – forbereder et angrep på Iran, med støtte fra USA.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  10 januar 2024 9:51

  Noreg er aktiv på avtalefronten. I tillegg til militær-avtalene med USA som gjer livet vårt utrygt, har Støre-regjeringa no gått med på ein avtale med USA om utvinning på havbotnen i norske farvatn. Sjølvsagt ikkje i amerikanske farvatn. Der vil nok amerikanarane ha råderett sjølv.

  https://steigan.no/2024/01/norge-skal-drive-gruvedrift-pa-havbunnen-etter-ordre-fra-usa/

  Det er rundt rekna 700 år sidan Noreg var eit sjølvstendig land. Men makan til underkuinga og utplyndringa me ser no, er det lenge sidan me har sett. Det er typisk norsk å vera underdanig. Har me meir me kan tilby USA og EU?

  Svar
 • Hans Konrad Johnsen
  10 januar 2024 14:42

  CIA/MI6 (dvs Rothschild) har balletak på Norge. Det jeg ikke har klart å finne ut, er NÅR dette skjedde. Var det 1905, 1940 eller 1948?
  Alle strategiske faktorer styres nå snart av krefter utenfor landets grenser.
  Mat, helse, energi, forsvar, samt bevegelsesfrihet, ytringsfrihet….

  Svar
 • Johannes Åtta Førtifira
  10 januar 2024 23:36

  Putin skal ha sagt at noe av det viktigste han lærte i oppveksten i Leningrads bakgater, var at det gjaldt om å slå først.
  Ventet man til man hadde mottatt det første slaget, var det ofte over og ut.

  Putin kan komme til å bruke denne lærdommen overfor det superaggressive NATO.
  Da er vi ille ute. (Det er vi forresten om han ikke bruker nevnte lærdom også og lar NATO slå til først.)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Big Pharma planlegger alltid for ny fortjeneste.

Kan vi lure vaksinene våre i folk gjennom maten?

Forrige innlegg

Jens Stoltenberg:

Den raskeste veien til fred er mer våpen, altså krig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.