POSTED IN Endring av politikken

USA er redd Huawei:

På seg sjøl kjenner en andre.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke så mye mer å si om denne saken enn det vi tidligere har beskrevet og som bekreftes i artikkelen under. USA er redd Huawei-teknologien – ikke bare fordi kineserne kanskje kan gjøre det USA har holdt på med i alle år, dvs. å overvåke alle og enhver – men like mye fordi den kan blokkere den overvåkningen USA har nytt godt av frem til nå.

Det er heller ikke å forakte at en kan bremse en fremgangsrik konkurrent til egne selskaper. 

Og slik det fremgår av artikkelen: På seg sjøl kjenner en andre!

Knut Lindtner

Hvorfor Washington er paranoid om Huawei.

De kan nemlig selv gjøre det de beskylder Huawei for. Men de kan ikke bevise noe..

Av Alex Lo.

Fortiden belyser nåtiden. Dette tordenskrallet av en historie som kan leses i Washington Post forklarer utvilsomt en hel del om Amerikas nåværende krig mot kinesisk 5G levert av Huawei.

I mer enn et halvt århundre etter den andre verdenskrigen har det sveitsiske selskapet Crypto i all hemmelighet vært eid av CIA og deres vesttyske motpart, BND. Deres produkter har regjeringer i mer enn 100 land stolt på kan sende krypterte meldinger.

Ved hjelp av dette har amerikansk etterretning vært i stand til å lese topp-hemmeligheter til både venner og fiender, og så dele dem med andre medlemmer av det såkalte Five Eyes. Det er etterretningstjenesten i fire andre engelsk-talende land.

Men siden de arbeider så nært med vest-tysk etterretning, burde det heller bli kalt Six Eyes, til tross for språk-forskjellene.

Washington har hele tiden insinuert at Huawei utgjør en sikkerhets-risiko for alle selskaper og regjeringer som brukes deres 5G-infrastruktur, Men de har aldri greidd å skaffe tilstrekkelige bevis for det, til tross for at de har lett høyt og lavt etter det. Det inkluderer ulovlig hacking inn i Huaweis stormaskiner ved hovedkvarteret i Shenzhen.

Det amerikanerne er så redde for, eller paranoide overfor, er at Huaweis 5G-pioner vil være det samme for kinesisk etterretning som Crypto var for CIA.

På seg selv kjenner man andre.

Som George Yeo, tidligere utenriksminister i Singapore sa i en nylig tale:»Den viktigste grunnen bak USAs kampanje mot Huawei er frykten for at Kina ikke bare har utviklet maken kapasitet til deres, men at kinesisk utstyr og kinesiske systemer vil gjøre det vanskeligere for USA å opprettholde den samme overvåkningen som før».

Amerikanerne er redde for at Huawei er tilsmusset. Men som Yeo forklarer, det er like ille for USAs etterretning om de er rene: Da  vil det ikke ha feil og muligheter for adgang via bakdører til å til å skaffe seg tilgjengelighet.

Det var Edward Snowden som avslørte den ulovlige overvåkningen fra USA. Det er derfor han har fått politisk asyl av Putin.

Og det er naturligvis takket være Edward Snowden at vi vet at andre USA-byråer, som FBI og National Security Agency har brukt slike bakdører overfor store teknologiselskaper i USA, inkludert Apple, Google, Facebook, Microsoft, og andre,

Yeo kommer med et tredje vesentlig punkt:» Den eneste sikre antakelsen er at alle systemer utsetter oss for inntrengning av en ytre etterretning.  Vi må finne måter å beskytte oss på, og akseptere at ingenting er idiotsikkert».

Om alle systemer kan trenges inn i, er det eneste svaret å være ekstra årvåken. Å plukke på ett selskap eller ett land kan bare trekke oppmerksomheten vekk fra å være årvåken overfor trusler fra andre steder.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Reidar Kaarbø
    15 februar 2020 13:13

    I september 1999 avslørte reporter Duncan Campbell at NSA hadde fått Microsoft til å legge inn noen spesielle «nøkler» i Windows operativsystemer fra 95-OSR2 og videre. Med Windows 10 kan Microsoft følge med alt du sier, gjør med musen og taster, for at de «bedre kan utvikle produktet», hvert eneste tastetrykk (også passord) blir default logget og sendt til Microsoft. Det er mulig å skru «av» denne funksjonen, i hvert fall tilsynelatende. Regelen er at USA ikke hacker seg inn, de logger seg på servere, PC’er og selvfølgelig hardware.

    Et annet problem for USA når det gjelder Huawei kan være eierstrukturen. Den kan utgjøre en trussel mot eierstrukturer i USA …

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

F. William Engdahl:

USAs opprusting for verdensdominans

Forrige innlegg

Trump:

Militærpakten med Filippinene ikke viktig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.