POSTED IN Militære/våpen/teknologi, USA

USA er ikke hva det en gang var:

Stabsjef advarer: Vi kan tape neste krig.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

For de som følger litt med i andre medier enn de store som forvrenger virkeligheten i økende grad, er ikke disse uttalelsene særlig oppsiktsvekkende. De bare bekrefter det som har vært utviklingstendensen i lang tid. USA forsømmer utviklingen av sivilsamfunnet og pumper alt de har og mere til i en opprustning som ikke gir større militær styrke, men det motsatte.

Og befolkningen som må bære byrdene vil ikke mer og har fått nok. Dette preger naturligvis også landets militære på alle måter. Da de vedtok å bygge F-35 for 30 år siden var sjøltilliten på topp. Men flyet er uttrykk for et overmot (hybris) og vil aldri kunne bli det som var forespeilet. F-35 er et speilbilde på alt som har gått galt for USA de siste 30 årene. Nå antydes det at hele prosjektet skal gravlegges i det stille.

At en militær leder endelig sier det som fremgår under er derfor ikke overraskende. Det overraskende er at det ikke går inn som en erkjennelse hos de politiske lederne. De opptrer fortsatt som om landet er enestående og uovervinnelig. Det vil ende med en nasjonal buklanding og Norge vil henge på til siste slutt.

Knut Lindtner

USA kan tape sin neste krig sier stabssjefen for US Air Force.

Fra Voltaire Network.

Den 7. mai 2021 ble stabssjefen for US Air Force Charles Q. Brown innkalt til å vitne for House Defense Appropriations Subcommittee.

Brown gjorde det klart at US Air Force gradvis har mistet sitt teknologiske overtak. Han peker spesielt på at ISR-(Intelligence, Suveillance and Reconnaissance)systemene ikke har blitt modernisert på mer enn 20 år.

Han har sier at Kina og Russland har studert USAs kriger siden 9/11, og har konkludert med at borgernes rolle er like viktige som det militære.

Enda mer betydningsfullt, mener han, er at om det blir en stor krig i dag, så er det ikke sikkert at De Forente Stater vil vinne den.

General Charles Q. Brown har allerede slått alarm om dette for fem år siden.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article213088.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  20 mai 2021 8:39

  Har USA egentlig noen politisk ledelse ? Er ikke det landet styrt av en skyggeregjering i sumpen ?

  Svar
  • Tor Larsen
   22 mai 2021 10:25

   Hvis man betrakter den neoliberale pressen som lik som i Norge utgjør hele informasjonsspekteret for godt over 90% av befolkningen, så bekrefter den seg selv som talerør for en skyggeregjering. Uten sann informasjon er demokrati umulig og når mediene i USA for over 90% andel kontrolleres av bare seks megakonsern, så kontrolleres meningsdannelsen og demokratiet. Det har de gjort siden J.P. Morgan i 1915 kjøpte de 25 største mediekanalene etter å ha bestilt en analyse av hvilke han måtte ha for å kunne kontrollere opinionen i USA. Hvordan kan noen late som om mediekontroll ikke er det samme som meningskontroll og forlange å bli trodd? Mediene endret ikke bare holdning til USAs president etter at man hadde oppnådd å kvitte seg med Donald Trump. De framstår lik skrikerunger som har fått sukkertøy; nå så fornøyde med presidentskiftet at ingen av USAs problemer som er der uavhengig av presidentens person adresseres. At Joe Bidens person ikke fungerer anses bare som en fordel.

   Svar
 • Dette er jo gode nyheter.
  Et USA styrt av noen bakmenn som har stått bak to verdenskriger og startet multi kriger og invasjoner siden avslutningen av den siste, burde av-militæriseres.
  At de er svekket økonomisk og miltært slik at de kanskje roer ned drapsaktiviteten og kvier seg for å sette i gang en tredje er kun godt nytt.

  Så bør også Norge ( norske drapsmenn/ «politikere» ) også bli fratatt denne muligheten. Eller spørre befolkningen de skal representere før de bruker våre forsvarsmidler til å «bidra» i drapsorgier i nasjoner som ikke angriper oss eller andre.

  F.eks.:

  BIDRAGET! ;-)
  ‘Rundt halvparten av alle afghanere vil ha behov for humanitær hjelp i 2021, ifølge FN. Det er dobbelt så mange som i fjor og seks ganger så mange som for fire år siden.
  17 millioner afghanere – rundt 42 prosent av befolkningen – vil være truet av sult i løpet av 2021.
  Barnedødeligheten er så langt i år mer enn dobbelt så høy som i fjor.
  Det norske bidraget er derfor blant de siste Nato-bidragene som trekkes ut, ifølge Forsvaret ‘
  https://www.nrk.no/urix/amerikansk-rapport_-kraftig-okning-i-sult-og-vold-i-afghanistan-1.15478850

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vesten klarer ikke forholde seg til realiteter.

Russland har nå et dommedagsvåpen.

Forrige innlegg

Israel gjør som de vil i Gaza.

Bombet mediesenteret fordi de hadde USA i ryggen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.