POSTED IN USA

USA er i dyp krise:

Er Trump virkelig svaret?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Paul Craig Roberts.

I 2016 spådde jeg at Trumps presidentskap ville falle fordi Trump ikke hadde noen ide om hvordan skulle utnevne sin regjering, og derfor ville han ende opp med et mannskap fylt med folk fra institusjonene som han ville nedlegge.

Og det var nøyaktig det som skjedde.

I disse fire årene har Trump bare foretatt én god utnevnelse – general Flynn. Men Trump hadde ikke forstand nok til å støtte han.

Utnevnelsene til Trumps justisdepartement var de verst tenkelige. Det er vanskelig å tenke seg noen verre utnevnelser enn Sessions, Barr ,Rosenstein og Wray.

Det tok Trump uendelig lang tid å bli kvitt Obamas Comey. Og da utnevnte han den enda verre FBI-direktøren – Christopher Wray.

Michael Thomas «Mike» Flynn er en pensjonert offiser i U.S. Army som var direktør i Defense Intelligence Agency, sjef for Joint Functional Component Command for Intelligence, Surveillance and Reconnaissance, og leder av Military Intelligence Board fra 24. juli 2012 til 2. august 2014. Wikipedia

Gjentatte ganger gikk Wray hardt mot Trump – og det samme gjorde Barr og Rosenstein. Slik styrket han sin posisjon overfor institusjonene.

I går fortalte Wray senatet at det kun var Trump-tilhengere som var ansvarlige for «opprøret» den 6. januar, Det var ingen innblanding av Antifa  og andre trøbbelmakere som lot som om de var støttespillere til Trump.

Wray kom med denne løgnen til tross for det faktum at FBI hadde arrestert Antifa-aktivisten John Sullivan, som gjentatte ganger hadde oppmuntret Trump-tilhengerne til å komme seg inn i Capitol. Til og med anti-Trump avisen Washington Post innrømmet det faktum:

«Sullivan oppmuntret gjentatte ganger opprørerne til å ta seg inn i bygningen og slå ned politiet. Det kan se ut som om de overbeviste offiserer fra Capitol Police til å fjerne seg fra glassdørene som går inn til lobbyen til speakeren i Representantenes Hus, noe videoene viser. Øyeblikk senere skriker Sullivan ut en advarsel om et skytevåpen.  Opprøreren Ashli Babbitt blir skutt og drept viser en video av en offiser i Capitol Police».

Christopher Asher Wray er en amerikansk jurist som siden august 2017 er sjef for FBI.

Er Wray senil? Eller simpelthen helt ute på jordet i forhold til byrået som han leder? Kanskje Wray mener senatet er altfor tamme til å klage.

Som alle andre Washington-byråkrater er Wrays hovedinteresse å bygge opp sitt eget imperium.

Han løy til senatet om at hjemlig terrorisme har spredt seg i årevis. Den 6. januar er ikke noen enestående hendelse, erklærte Wray. Mer er på vei, så FBI trenger naturligvis et større budsjett.

Wray fortalte senatet at FBI ser på Trump-tilhengerne  som «opprørere» på linje med de hjemlige terroristene. Til og med deres venner og slektninger angir dem til FBI. Og FBI arresterer dem så fort de kan.

Med andre ord, USA setter pris på at FBI merker Trump-supporterne – men ikke Antifa og BLM-opprørerne – som hjemlige terrorister.

Vil en ny Trump-periode føre til noen radikale endringer?

Det er helt i orden å brenne ned forretninger, men ikke å storme Capitol.

Og dette er altså personen Trump utnevnte til direktør for FBI!

Et flertall av republikanerne støtter Trump som president i 2024.

Men vil det bli noen forskjell i en andre presidentperiode med Trump?

Antakelig ikke.

Trump har ganske sikkert lært mye om Washington. Men hvor skal han ta anti-institusjonalistene fra for å danne en regjering? Og hvordan skal han få dem godkjent av senatet? Små sjanser for det.

Trump er en populist, men landet er langt fra det. Det kreves en revolusjon til det. Og de revolusjonære er alle sammen på den anti-hvite venstresiden.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Christopher Campbell

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Trump utfordret det etablerte maktapparatet som hadde delt USA , og verden, mellom seg.
  Derfor måtte han bort.

  » Trump er en populist, men landet er langt fra det.»
  Heller ikke verden.
  Men blandt disse «politikerne» er selvfølgelig Trump psyk. En stormaktsleder som forvirrer dette kobbelet ved å trekke seg ut av de «friske» sine drapsorgier istedet for å starte nye må jo defineres som psyk.
  Alternativet er jo det motsatte. Da vil jo alt rakne. Dobbeltmoralen til hele kostebinneriet også.

  En populist er en som lytter til folk, og styrer etter dette. Noen kaller dette også fascisme. Kall det hva du vil.
  En leder i en nasjon skal lytte til folket, følge folket.
  Samtidig må han være så dum/smart/uforutsigbar at han fravrister det etablerte maktapparatet mafiaen/sumpen den makten de ha røvet til seg i sin enighet og «smartnes»-het , mens de har lurt oss til å tro at det er dette som er demokrati.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ukrainske nasjonalister forsøker å fjerne seg fra alt russisk:

Definerer russisk som et steppespråk.

Forrige innlegg

USA i humanistisk toppslag:

Navalny-fengsel utløser sanksjoner mot Russland. Kashoggi-drapet (m/partering) ingenting.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.