POSTED IN Helse

USA:

Enda en undersøkelse bekrefter at Covid19 ikke er spesielt farlig.

18 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Da derimot.no offentliggjorde denne undersøkelsen trodde jeg ikke at en ville stenge landet ned ved å teste friske mennesker og bruke at disse symptomfrie som påskudd til ny nedleggelse. Men det det som faktisk nå skjer i land etter land.

Det er ganske utrolig. Artikkelen under forteller at allerede i vår var det et hav av symptomfrie (dvs. friske) mennesker som ikke ante at de hadde vært smittet. Det er disse (friske) som en ved utvidet testing nå bruker til påskudd for nye nedstengninger.

Knut Lindtner

Det blir stadig tydeligere at Covid19 ikke er farligere enn sesonginfluensa.

Til alle som liker matematikk er denne enkle brøken nødvendig for å forstå graden av farlighet til en sykdom: telleren (det over streken) er antallet døde og nevneren (det under streken) er antallet smittete: Døde/Smittete.

Når vi mangler nevneren, altså antallet smittete, kan ikke farlighetsgrad regnes ut. Vi har riktignok registrert et viss antall smittete, men disse er sier ikke hvor høyt det faktiske antallet er.

Skal vi vite hvor mange som faktisk er smittet i en bestemt befolkning må en representativ gruppe av denne befolkningen testes samtidig.

I California, Santa Clara fylket, har de gjort dette ved å teste 3300. Resultatet viste at det var fra 50 til 85 ganger flere smittete enn det som var registrert. Resultatet viste at Covid19 ikke var farligere enn en vanlig sesonginfluensa.

Dade-fylket legger helt sør i Florida, USA.

Nå foreligger enda en slik undersøkelse fra USA fra Dade-fylket i Miami. Ifølge fylkets helsemyndigheter var det sist fredag registrert 10700 korona-positive. Ifølge denne undersøkelsen var det reelle tallet mellom 123000 og 221000 innbyggere.

Det deltok 1800 i denne undersøkelsen. Den viste at mellom 4,4% og 7,9% hadde vært smittet. Det bor 2,75  millioner mennesker i Dade-fylket.

Til tross for usikkerhet som følge av testmetodene regner en treffsikkerheten ved dette resultatet på rundt 90% som er akseptabelt.

Resultatet viser en dødelighetsgrad på 0,14%, altså tilsvarende en influensasesong.

Det kommer også lignede undersøkelser nå fra land etter land land, f.eks fra Danmark som viser det samme bildet, men naturligvis noe varierende fra land til land alt etter forholdene der.

Hovedpoenget er likevel at dette ikke en en farlig sykdom for andre enn gamle og svært syke mennesker, slik en vanlig sesonginfluensa også er.

Det store spørsmålet blir dermed hvorfor myndighetene i en rekke land reagerer med panikk og meningsløse nedstengninger av landene sine? Hvilke rådgivere har de i sine respektive helsedepartementer? Hvor er de kritiske stemmene? Hvorfor snur de ikke så fort som mulig når det viser seg at grunnlaget for nedstengningene ikke eksisterer?

Vil dette få politiske konsekvenser? Ja, det gjenstår å se, men jeg tviler.

Knut Lindtner

Tidligere publisert på derimo.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

18 kommentarer. Leave new

 • Man bør søke opp tallene, men bare forholdstallene i statistiske sammenligninger mens man beholder Mark Twains ord om at: «There are Three kinds of lies which are lies, damn lies and statistics» i sitt bakhode. Det er alt man med noenlunde forstand har å forholde seg til. At så sterke krefter vil hindre statistikken fra å vise realitetene gjør at man, med Dr. Dan Ericsons ord (nedenfor del II) med full tillit kan si at: der er noen som har en helt annen agenda enn helse.
  (1) https://www.youtube.com/watch?v=N6NazmMiPW4&feature=youtu.be

  (2) https://www.youtube.com/watch?v=zb6j7o1pLBw&feature=youtu.be

  Svar
  • Wasan Totland
   29 april 2020 18:38

   Den ene av videoene har blitt sensurert vekk fra yuotube før jeg fikk sett den. Når den norske legen henviser til verifiserbar statistikk blir det for mye for youtube. Eller var det sensuren vi skulle få fra EU? Den ligger kansje andre steder?

   Svar
   • Wasan Totland
    29 april 2020 18:41

    Her er den formodentlig

    https://vimeo.com/412823451

   • Bjørnar Bolsøy
    5 mai 2020 22:41

    Nå er videoene fjernet både fra Youtube og Vimeo. Her kan man jo bare begynne å spekulere. Min versjon av dette er at to leger på egenhånd gjennomførte en uautorisert pressekonferanse på sykehuset premisser, og at det har fått følger. Lojalitetsprinsippet mot arbeidsgiver står sterkt i USA, så man skal være svært forsiktig å gå utenom tjenestevei. Varslere har aldri vært populært. Men det blir ren spekulasjon fra min side.

   • Du kan finne filmene her og lagre dem lokalt til din maskin v/Ctrl-S:
    https://demonstrasjon.net/video/Dr. Erickson COVID-19 Briefing.mp4
    https://demonstrasjon.net/video/Dr. Erickson COVID-19 Briefing Pt. 2.mp4

    Årsaken til fjerning er at Youtube ifølge egne uttalelser sensurerer alt som går imot WHO’s narrativ, og det kan se ut som om Vimeo også har lagt seg på denne diktatoriske linjen.

    Prøv gjerne ut software for nedlasting av videofiler fra et par frie plattformer:
    https://demonstrasjon.net/software/bitgrabber-setup.zip

   • Innlegget stoppes av filteret hvis det inneholder mer enn to lenker.

 • «Hvorfor snur de ikke så fort som mulig når det viser seg at grunnlaget for nedstengningene ikke eksisterer?»

  Grunnen er jo selvsagt at politikerne bruker dette corona-hysteriet til å få igjennom sin egen agenda. En av politikernes viktigste leveregler er: «Never waste a good crisis», dvs. man skal aldri kaste bort en god krise. Kriser gir politikerne muligheter til å få igjennom tiltak som hadde värt umulige under normale omstendigheter. Politikerne griper derfor enhver krise med begjärlighet, og hvis en krise ikke kommer naturlig, så lager politikerne krisen selv (eks 9/11).

  Svar
  • Wasan Totland
   30 april 2020 18:43

   Jeg vedder nesten på at Erna vil prøve å utsette valget. Vi har nå hørt spede antydniger om slikt fra andre land.

   Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   1 mai 2020 0:31

   «Grunnen er jo selvsagt at politikerne bruker dette corona-hysteriet til å få igjennom sin egen agenda.»

   Du mener selvsagt at politikerne i Kina, USA, Russland, Sverige, Norge og alle andre har en politisk agenda?

   Svar
   • Nei. Politikerne i front er som skuespillere. Det er ikke de som setter opp stykket. Det er de som har rollene. Dramaturgien og regien sitter i det skulte. Jeg har hatt utallige artikler på denne bloggen hvor det er vist og forklart hvilke krefter som står bak. Det er folkene bak World Economic Forum, NED, Bilderbergermøtene osv

    Jeg vet at du har fått med det akkurat det, men du tror ikke på det. Det vet jeg også. Men latterlig er det ikke. Tvert imot er det skremmende og en trussel mot stort sett alle. Det er det motsatte av demokrati.

   • Bjørnar Bolsøy
    4 mai 2020 22:58

    Pandemien er høyst reell, så hvordan man kan mene at «mørke krefter» står bak ser jeg ikke. Det er garantert politikere og andre som forsøker å begunstiggjøre seg selv på krisen, men jeg ser det som en effekt, ikke årsak.

   • Pandemi defineres av WHO. Forut for svineinfluensaen ble kriteriene omgjort og gjort lettere til fordel for hvem? Big Pharma (legemiddelindustrien). En pandemi som ikke er særlig dødelig, er det en pandemi? Da må hver influensasesong defineres på samme måten og vi må hvert år stenge ned samfunnet. Er svineinfluensa pandemi er all influensa det.

 • Bjørnar Bolsøy
  5 mai 2020 9:21

  Ikke særlig dødelig? Kan man si noe sikkert om det? Hva med morbiditet, som også har store konsekvenser?

  Fordelen er vel at verdenssamfunnet hurtig kan samarbeide og sette inn tiltak for skadebegrensning. Altså å hindre at folk dør. Mye tyder på at det virker etter hensikten, men man kan jo ikke konkludere enda, lenge før historiebøkene i det hele tatt er påtenkt. Fasiten kommer først om noen år. Da kan vi lene oss tilbake og eventuelt belære omverdenen med våre kunnskaper.

  Svar
  • Helsevesenets oppgave nr. 1 er å hindre at folk dør. Men ingen lever evig. Når noen skal dø kan ikke alle ressurser settes inn for å utsette prosessen så lenge som mulig. Det finnes oppgaver, og langt viktigere enn å forlenge livet tid dødssyke gamle, som krever en helt annen prioritering: Tidlig diagnostisering og behandling av alle andre. Dette rammer nå alle aldersgrupper av syke med uante konsekvenser på grunn av omdisponering av begrensete ressurser.

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    6 mai 2020 23:09

    Ja det kan høres kynisk ut, men jeg er forsåvidt enig i en del av dette. Jeg heller til at tiltakene er for vidtrekkende, men har også forståelse for at Regjeringen har reagert som de har gjort. Men nå er det på tide å se seg selv i speilet. Og om tiltakene faktisk fungerer etter hensikten, får tiden vise.

  • Det er beregnet at det vil dø omlag 30 mill av sult i 2020, det er 21 mill flere en 2019.

   Svar
 • […] den som refereres i artikkelen under bekrefter nettopp dette. Der (California) fant de at mellom 50 til 85 ganger flere enn det som var registrert som smittet var faktisk […]

  Svar
 • Gro Wenche Pettersen
  10 november 2020 16:39

  Denne kjente legen og forskeren forteller bl.a. at det såkalte coronaviruset ikke smitter via luften. Den er menneskeskapt og den må ha en host for å utvikle seg. Hun forteller også at viruset er lagt inn i de årlige influensavaksinene som så mange spesielt eldre tar.

  https://www.bitchute.com/video/XqnmcuyuX2lh/?fbclid=IwAR1a6jDsYDUrLDGaXwtKVYzdk2uilUEpzv3SWI_l7fejOzc2NgNpDEF_5VQ

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvorfor prøver vår forsvarminister å forlede opinionen?

Norge forverrer nå forholdet til Russland.

Forrige innlegg

Russland er hovedfienden:

Her er planen for å knekke dem.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.