POSTED IN USA

USA:

Demonstrasjoner mot Jo Biden: Ikke delta på pro-Israel-konferanse!

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er på tide at det kommer reaksjoner på reaksjonær jøder og kristne i USA sin støtte til den israelske politikken. Når Bernie Sanders og Elizabeth Warren ikke vil delta på deres arrangement er dette uttrykk for en positiv endring til USAs Israel-politikk.

At det nå kommer demonstrasjoner mot reaksjonære og korrupte værhaner som Joe Biden, er enda mer positivt. Gruppene er nok ikke representative for USAs befolkning, men det er uttrykk for en utvikling som kanskje vil forsterke seg i tiden fremover.

Er det noen som blander seg inn i USAs politikk er det Israels politikere og deres enorme kapitalsterke tilbehør (assets) i USA: de store mediene, Israel-lobbyen og alle knemyke politikere som ikke tør å si det de mener på grunn av konsekvensene.

Problemet er ikke Russland, men Israel. Men den Israel-underdanige mediene og politikerne har klart å snu virkeligheten på hodet. De som demonstrerer er jøder så de kan ikke anklages for antisemittisme.

Knut Lindtner

Jødiske aktivister blokkerer Bidens hovedkvarter for å forlange at han dropper AIPAC-konferansen.

Av Michael Arria

Michael Arria

Jødiske aktivister og deres støttespillere slo ned på Joe Bidens kampanjekontor i morgentimene den 25. februar. De forlanger at presidentkandidaten dropper American Israel Public Affairs Committees (AIPAC) årlige politiske konferanse.

Protestene kommer bare få uker etter at de progressive gruppene MoveOn, Indivisible (udelelig. overs.) og Working Families Party dannet en koalisjon for å oppmuntre demokratiske kandidater til ikke å delta på denne konferansen.

Tidligere denne uken sa den demokratiske frontfiguren Bernie Sanders at han ikke ville delta på AIPAC-konferansen, og han beskyldte denne pro-israelske organisasjonen for å være en plattform for fordommer.

Lobby-gruppen kalte Sanders sin beslutning «skammelig».

Massachusetts senator Elizabeth Warren har også sagt at hun vil droppe det, men Biden har antydet at han vil delta.

«Vi er her for å vise Joe Biden at han ikke kommer til å lede lenger. Dere har i de siste 30 årene vist hva slags arv dere prøver å bygge opp for oss», sier Noah fra IfNotNow.

«For hvert tiår i sin politiske karriere har Biden arbeidet nært sammen med AIPAC», erklærer den progressive jødiske gruppen IfNotNow i en uttalelse. «Sammen har de bygd opp en skammelig arv til oss ved å verne den israelske regjeringen fra konsekvensene av hva de holder på med. Og de gjør ingenting for å få slutt på Israels brutale militære okkupasjonen, som fratar palestinere og israelere deres verdighet og frihet».

IfNotNow har twitret live fra disse konferansene, der flere aktivister har blitt arrestert på grunn av sivil ulydighet.

IfNotNow er en jødisk organisasjon

SISTE NYTT: IfNotNow-aktivistene har nå blitt arrestert for sivil ulydighet ved Bidens hovedkvarter i Philadelphia.

«Når vi sier at vi vil holde Biden og AIPAC ansvarlige for å støtte okkupasjonen så fortsetter vil med det.»

AIPAC har også hatt sitt i de siste månedene.  Tidligere i år måtte de be om unnskyldning for en serie annonser de hadde på Facebook der de sammenliknet de demokratiske kongressmedlemmene med IS. 

Etter den fiaskoen refererte representanten Betty McCollum til organisasjonen som en «hat-gruppe».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rettssaken mot Julian Assange, dag 2:

Rapport fra rettssalen.

Forrige innlegg

Rettssaken mot Julian Assange:

Rapport fra rettssalen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.