POSTED IN Endring av politikken, Israel

USA-borgere under 25 år:

Flertallet vil gi Israels landområde til Hamas.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En skal ikke legge alt for mye i meningsmålinger. Som vi har gjentatt til det kjedsommelige: de er som skrift i sand. De forandrer seg med den politiske vinden.

At de unge ikke klarer å skille mellom jøder og sionister er naturligvis bekymringsverdig og er resultatet av at både lederne av staten Israel og mange av våre ledere og medier har definert kritikk av staten Israel som antisemittisme. Denne formen for uærlig politisk retorikk slår i denne meningsmålingen nå tilbake.

Pariserkommunen. En viktig historisk begivenhet, men det var en begivenhet for sin tid. I dag er det nesten ingen som vet noe om det som skjedde i Paris fra mars til mai i 1871..

Det denne målingen også viser – noe en skal ta på alvor – er at holdningen til Israel og jøder er i ferd med å endre seg dramatisk i USA. Argumentet om Holocaust har bare en viss gyldighetsdato slik alle historiske hendelser har. Faller de for langt tilbake i tid blir de til historiske begivenheter og ikke lenger gyldige rettesnorer for de som lever nå.

De er innprentet i den eldre generasjonen, men ikke i bevisstheten til de som følger etter oss. For dem er det bare historie. Det er dette jeg tror er i ferd med å skje. De dramatiske bildene fra Gazastripen gjør voldsomt inntrykk på unge. Det er vår aktuelle historie, ikke det som skjedde i Tyskland i veldig gamle dager.

Knut Lindtner
Redaktør

Meningsmåling: De fleste unge amerikanere vil ha Israel gitt til Hamas


En undersøkelse har funnet at to tredjedeler av amerikanske voksne under 25 år ser på jøder som «undertrykkere»

Over halvparten av amerikanske voksne fra 18 til 24 år mener den pågående krisen i Gaza bør løses ved å avskaffe staten Israel og overlate den til Hamas og det palestinske folket, har en ny meningsmåling funnet.

Harvard-Harris-undersøkelsen, utført denne uken og offentliggjort på fredag, viste at 51 % av unge amerikanere mener at den israelske staten bør «avvikles», sammenlignet med 32 % som går inn for en tostatsløsning. Bare 17 % sa at arabiske land burde absorbere palestinerne for å løse konflikten. Blant alle aldersgrupper krever seks av ti amerikanere en to-statsavtale, mens bare 19 % ønsker at Israel skal gis til palestinerne.

Undersøkelsen markerte den siste meningsmålingen som viser et dramatisk skille mellom unge og gamle amerikanere i spørsmål knyttet til Israel og det jødiske folket midt i den pågående krigen mellom Vest-Jerusalem og Hamas.

Det dramatiske her er at for et flertall unge USA-borgere er Hamas heltene – ikke Israels soldater.To tredjedeler av 18- til 24-åringer i Harvard-Harris-undersøkelsen sa at de er enige i at «jøder som klasse er undertrykkere og bør behandles som undertrykkere.» Derimot var 73 % av amerikanerne i alle aldersgrupper – og 91 % av respondentene i alderen 65 år og eldre – uenige i den anti-jødiske uttalelsen. Tilsvarende sa halvparten av de yngste respondentene at de støtter Hamas i krigen, mens 81 % av de totale deltakerne favoriserer Israel. Seks av ti unge voksne – men bare 37 % av de totale respondentene – mener Israel begår folkemord mot befolkningen i Gaza.

Bare 42 % av amerikanerne godkjenner hvordan USAs president Joe Biden håndterer Israel-Hamas-krigen, ned fra 45 % i november, viste meningsmålingen. Bare 32% mener at landet er på «riktig spor», og 33% ser på nasjonens økonomi som på vei i riktig retning.

Slike oppfatninger kan love dårlig for Biden når han søker gjenvalg i 2024.

Målingen fant at hvis valget ble holdt i dag, ville tidligere president Donald Trump beseire Biden med en margin på 43% til 35%, mens Kennedy ville få 17% av stemmene. Mer enn syv av ti amerikanere tror at en stemme på Biden i hovedsak vil være en stemme på visepresident Kamala Harris fordi den 81 år gamle sittende sjefen sannsynligvis ikke vil fullføre en annen periode.

https://www.rt.com/news/589188-poll-young-americans-say-give-israel-to-hamas/

Artikkelen er forkortet og oversatt av redaksjonen

Forsidebilde: Roger Bradshaw

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  18 desember 2023 14:55

  Fleirtalet i Noreg, Sverige og Finland har gitt landet sitt til USA. Danmark er i ferd med det same. (NRK 18.12.)

  Sjølvstende og sjølvforsyning er knapt meir enn fraser og framandord hjå oss. I Russland er sjølvstende og sjølvforsyning viktige mål, med høg oppslutning i folket. Me har noko å læra.

  Svar
  • Ikke rart flere og flere nå har begynt å rette sin interesse mot Russland. Europa er i full fart på vei mot undergang og vil bli ubeboelig for vanlige folk.

   Svar
 • Zionist-nasjonen Israels far sa det ofte som det er:
  «De rike jødene hersker i verden; regjeringers skjebner ligger i deres hender.
  De starter kriger mellom nasjoner, og når de ønsker det slutter regjeringene fred.
  Når den rike jøden synger, danser nasjonene og deres ledere med,
  og imens blir jødene rikere.»
  Theodor Herzl
  (min oversettelse)
  Og statslederne Israel har hatt og har er klare på sin innbilte rett til urett:
  «Israel har rett til å stille andre (ikke-jøder) for retten,
  men visselig har ingen rett til å stille det jødiske folk og staten Israel for retten.»
  Ariel Sharon
  (min oversettelse)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå skal husdyr i USA få mRNA-vaksiner.

Blir kjøttproduktet da forurenset?

Forrige innlegg

På New Zeeland stilles nå en varsler for retten.

Han skulle ikke sluppet statistiske data som forteller at vaksinen tok livet av mange.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.