POSTED IN Krig-fred, Syria

USA bomber i Syria:

Kvalitetspolitikk fra USA. Dette håndtverket kan de.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det bekreftes nå gjennom et utall av meldinger at USA vil bruke sine militære muskler politisk på en helt annen måte enn det Donald Trump gjorde. Meldingen under føyer seg inn i denne rekken og er egentlig uhyggelig fordi den varsler mer død og elendighet for menneskene i Midt-Østen.

Overser en det folkerettsstridige i handlingen, slik den norske regjeringen alltid gjør når det gjelder USA, står vi i praksis overfor en opptrapping av den militære konflikten i Syria (bombing, dreping og flere soldater), i Irak (flere soldater) og i Iran (salg av våpen til fiendtlige nabostater).

Hvis vi ser dette i sammenheng med opptrappingen av konflikten med Kina, (flere provoserende handlinger og andre Nato-lands utplassering av sjømilitære våpen utenfor Kinas kyst) og f.eks. med nye utplasseringer i Europa, bl.a. Norge, da tegner det seg et bilde av en bred opprusting og militær styrkeoppbygging.

Det er noe USA kan. Lang erfaring. Bildet fra Vietnam.

Men det er i overensstemmelse med vårt langvarige inntrykk av Biden og neoglobalistene som nå styrer i Washington. Dette er ikke fredsengler, men det motsatte. Og mens nesten hele det politiske spekteret i Norge jublet over «valgseieren» til Biden og håpet at alt nå ville «normalisere seg etter Donald Trump, får vi altså nå mere krig og dreping. Evnen til å se bak de feite ordene er ikke stor, selv på politisk toppnivå i Norge.

Noen har skjønt det hele tiden, men har vært kloke nok til ikke å si det høyt. De sitter på bakrommene, styrerommene og i styrene for våre medier og trekker i trådene. Men den naive «venstresiden» som jubler for store taler og feite valgløfter sitter nå med den politiske nesa i en klut.

Knut Lindtner

USA slår til i Syria på Bidens befaling og ødelegger «flere anlegg» med «iranstøttet milits». Dette melder Pentagon.

USA har stått til mot Iran-støttete militser i Syria, bekrefter Pentagon. De legger til at luftangrepene var godkjent av USAs president Joe Biden, og var ment som gjengjeldelse for flere rakettangrep mot USAs baser i Irak.

Resultatet av «teppebombing i Laos»

«Etter president Bidens befaling gjennomførte USAs militære luftstyrker i kveld et luftangrep styrt mot infrastrukturen til Iran-støttede militante grupper i det østlige Syria», sa Pentagons talsmann John Kirby i en kunngjøring.

Angrepet fant sted rundt kokken 6 på ettermiddagen østlig tid.

Kirby gjentok tidligere media-rapporter at bombingen på syrisk område var en gjengjeldelse for «nylige angrep mot amerikanere og koalisjons-personell i Irak».

Han argumenterte også med at raidene var gjennomført for å minske spenningen i Midt-Østen.

«Vi har aksjonert på en tilsiktet måte som har til hensikt å redusere spenningen både i Øst-Syria og i Irak».

John Kirby

Kirby påstår at angrepene førte til alvorlige skader på infrastrukturen til «et antall iran-støttede militante grupper, inkludert Kait’ib Hezbollah og Kait’ib Sayyid al Shuhad», og bemerket at «flere anlegg» ble ødelagt.

Ubekreftede rapporter fra Syria snakker om eksplosjoner nær Al-Bukamal, en by i Deir-ez-Zor-provinsen nær grensen mot Irak.

De rapporterte luftangrepene kom etter en serie rakettangrep i den grønne sonen i Baghdad, mot Balad Air Base og Erbil internasjonale flyplass i Irak de siste to ukene.

Ingen grupper har påtatt seg ansvaret for disse, og Pentagon har heller ikke offisielt anklaget noen. 

Dette er ikke første gang USA har beskyldt Iran for angrep mot amerikanske styrker og kontraktører i nabolandet Irak.

Etter at en kontraktør døde, så pekte Trump-administrasjonen på Kait’ib Hezbollah-militsen og andre Shia Popular Mobilization Units (PMU). Dette  kulminerte i dronedrapet på general Qassem Solemani som var kommandør for Quds Force i Den Islamske Revolusjonsgarden i Iran. Dette skjedde i januar 2020.

Biden selv ledet Demokratenes hylekor som fordømte president Donald Trumps angrep på denne generalen. De sa at han «hadde kastet en dynamittgubbe inn i en kruttønne».

Speaker i Representantenes Hus, Nancy Pelosi sa at med angrepet på Soleimani risikerte man «å provosere fram en ytterligere voldsbølge», og at det var gjennomført uten godkjenning fra Kongressen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/516611-syria-us-airstrike-retaliation/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Michelle23
    23 mars 2021 1:53

    ­­R­­e­g­­­i­s­t­r­­­e­­­r d­­e­­­g o­g k­­­l­­­a­s­­­s­­­i­­­f­­­i­­s­e­r m­­i­n u­n­g­­e s­e­x­­­y f­i­­­t­t­­e ­­­-­ http://photo0259948.e17.club

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Del 3: Inndra boka til Michelet?

Nei, det er å gi etter for dem som vil kriminalisere ytringer

Forrige innlegg

Inndra boka til Michelet?

Andre del av tre innlegg

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.