POSTED IN FN, USA

FN er impotent:

USA blokkerer appell om våpenhvile i Gaza.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Washington har lagt ned veto mot en resolusjon som krever en humanitær stans i kampene i Israel-Hamas-krigen.

USA har avgitt den eneste dissensen mot en foreslått resolusjon i FNs sikkerhetsråd som ville ha krevd en humanitær våpenhvile i Israel-Hamas-krigen, samtidig med økende sivile tap på Gazastripen.

Tretten medlemsland stemte for resolusjonen, som ble fremmet av De forente arabiske emirater, fredag i New York. Storbritannia avsto fra å stemme, og etterlot Washington diplomatisk isolert i blokkeringen av tiltaket.

«Hva er budskapet vi sender palestinerne hvis vi ikke kan forene oss bak et opprop om å stanse den nådeløse bombardementet av Gaza? Vise-FN-ambassadør Mohamed Abushahab spurte medlemmene av rådet. – Ja, hva er budskapet vi sender sivile over hele verden som kan havne i lignende situasjoner?»

Fredagens avstemning kom etter at FNs generalsekretær António Guterres viste til artikkel 99, en sjelden brukt bestemmelse i FN-pakten, for å advare Sikkerhetsrådet om en forestående «humanitær katastrofe» i Gaza. Han sa at mens krigen raser i to måneder og fortsetter, står det humanitære støttenettet i Gaza overfor en «alvorlig risiko for kollaps».

Over 17.000 palestinere er drept og 1,9 millioner mennesker er drevet på flukt siden krigen startet i oktober. Hamas utløste krigen ved å lansere overraskelsesangrep mot landsbyer i Sør-Israel den 7. oktober, drepte anslagsvis 1.200 mennesker og tok hundrevis av gisler tilbake til Gaza.

Amerikanske tjenestemenn har motsatt seg en generell våpenhvile fordi det bare ville hjelpe Hamas med å beholde grepet om makten i Gaza. En ukelang våpenhvile sent i forrige måned gjorde det mulig å løslate 110 Hamas-gisler i bytte mot 240 palestinere som hadde blitt fengslet i israelske fengsler. De kjøpte også tid for hjelpearbeidere til å bringe mer humanitære forsyninger inn i den beleirede palestinske enklaven.

Den amerikanske FN-delegasjonen sa i en uttalelse at den motsatte seg våpenhvileresolusjonen fordi det «forhastede» forslaget var «skilt fra virkeligheten» og ville «bare plante frøene for den neste krigen». Washingtons forslag om å revidere resolusjonen ble i stor grad ignorert, sa USAs FN-ambassadør Robert Wood. Han la til at dokumentet blant annet ikke inneholdt språk som fordømte Hamas-angrepene.

«Kvinner, barn, eldre – folk fra en rekke nasjonaliteter – brent levende, skutt ned og utsatt for obskøn seksuell vold», sier Wood. «Vi er veldig skuffet over at for ofrene for disse avskyelige handlingene, kom resolusjonens forfattere ikke med sine kondolanser eller fordømmelse av sine mordere. Det er ufattelig.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • La oss se hva som skjer i USA-USAInc. er konkurs. Vil Republikken overleve? (Det forunderlige har vært all snakk om demokrati i Amerika?) Her er en siste rapport fra White Hat: « BAK SCENEN> MCAFEE-TERABYTE MED DATA KOBLET TIL VERDENS-DATAMASKINER (MCAFEE-PROGRAMVAREN VAR EN TROJANSK HEST SOM TOK ALLE DATA FRA MYNDIGHETER, ELITER, VERDENS MILITÆR INFORMASJON OG KORRUPSJON OG SKJULTE AGENDER) ER LAGRET I tre forskjellige lokasjoner. Inkludert CHEYENNE MOUNTAINS UTROLIG MED USSF… … //)/ WIRES>]; MILITÆRET HAR LEKKET INFO OM MENNESKEHANDEL, PLANLAGTE MILITÆRKUPP OG VERDENS HVitvaskingsoperasjoner KNYTTET TIL DNC. CIA WORLD DEEP STATE OPERATIONS/> og kongressen kommer til å avsløre MCAFEE DATA MCAFFE TERABYTE KOMMER///
  OG HUNTER BIDEN LAPTOP VIL KOBLE TIL DEN MASSIVE STORMEN//////.>>>

  HEIL>WIKILEAKS
  HEIL >>> JULIAN ASSANGE
  [KILLSWITCH] TERABYTES
  (VERDENSKORRUPSJON AV CIA)

  ☝️ DETTE ER STORT

  Jeg har fortalt deg dette lenge …. skjer.

  Jeg fortalte deg også at TRUMP plasserte MUSK som en militær sjef i USAs etterretningsoperasjoner.
  >
  >
  > NÅ HAR DU ALEX (som bekreftet Q The Storm Riders DROP at Elon Musk ble plassert av Trump og MUSK er sjef for USSF) MED TUCKER CARLSON RED PILLING THE NATION<< NÅ_ Melania Trump dropper informasjon intenst for at verden skal følge TUCKER CARLSON …. Da hun ga uttrykk for sitt valg om at Carlson skulle bli visepresident (selv om Carlson ikke VIL være visepresident …. Alt er militært KOMMISSIONER og operasjoner å ha verden ta en titt på Tucker Carlson mens han trendet på internett etter Melanias kommentar……… Innen noen få timer etter at oppmerksomheten gikk til CARLSON, intervjuet han umiddelbart ALEX JONES – Jones var den første personen som AVSLØRTE bohemlunden (Bohemian Grove)sataniske eliteverdenssamlinger med presidenter .statsministre OG verdens mektigste i sataniske ritualer med barneofring til Molok Guden. .//)

  _
  _
  _
  _. Hvorfor tok MUSK offentlig avstand fra Trump?
  > Hvorfor finansierte Kash Patel og Trump, Ezra> MUSK?

  Hvorfor tar MUSK offentlig avstand fra Jones?
  .. Men hvorfor tillater MUSK Tucker Carlson-intervjuet?

  MUSK er mektige venner med>ROGAN, ROGAN er mektige allierte med JONES ,… Og de er mektige venner av Tucker Carlson< ET NETTVERK///

  Jeg hadde fortalt deg lenge før MSM eller Patriots visste at MUSK kom til å skaffe seg Twitter (nå er X en av de mektigste plattformene i verden som gir SANNHET om vaksinedødsfall og PLANDEMIEN……Verdens korrupsjon…. Kongresshøringer som lagrer informasjonen i amerikanske kongressdokumenter og arkiver… Rettsdokumenter<< HUNTER BIDEN LAPTOP
  >JULIAN ASSANGE [ KILLSWITCH] INFORMASJON

  Militær Generaler vil stå frem.
  WWGOWGA»

  Svar
 • Så har forkjempere for demokrati og fred visst sit ekte ansikt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ytringsfrihet, et pynteord

Kravet nå er
ensretting og utstøring

Forrige innlegg

I Texas saksøkes Pfizer:

Villedende markedsføring av covid-vaksinene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.