POSTED IN Krig-fred

USA blåser seg og allierte opp i Svartehavet:

Ny stor militærøvelse utenfor Krimhalvøyen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Til tross for at USA prøver å blåse opp sine Nato-allierte med Ukraina i spissen er realitetene en helt annen enn det en gir inntrykk av. USA har gitt beskjed til ledelsen i Ukraina at det ikke vil bli noe militært eventyr mot opprørsregionene i øst med medvirkning fra dem og Nato.

I praksis har de blåst opp Ukraina som en militær ballong for så å slippe luften ut av den igjen. Ukraina, som er i  økonomisk og politisk oppløsning, blir i praksis overlatt til seg selv. USA kan ikke føre en to-front konflikt både mot Russland og Kina og satser nå på Kina-konflikten. 

20th international naval exercises "Sea Breeze" came to an end | Міноборони
Fra øvelsen i fjor

Det er sannsynligvis også for seint. Politikken deres har drevet Russland og Kina sammen i en slik grad at de må nå ansees som allierte og det betyr at hvis de svekker trykket i øst vil det kunne få store negative konsekvenser for dem, f.eks. at North Stream nå fullføres. Det vil føre Tyskland nærmere sammen med Russland og nærme seg posisjonen som en  strategisk alliert.

Svartehavsøvelsen som det refereres til under anser jeg derfor til innvortes Nato-bruk for å styrke moralen i alliansen som knaker i sammenføyningene. Ingen av disse landene kan møte Russland i en militær konflikt i Svartehavet.

Faren er hele tiden at en gnist tenne en større brann ved et uhell eller en militær feilvurdering. Naturligvis kan vi forestille oss hva USAs reaksjon hadde blitt ved en tilsvarende øvelse i Mexico-gulfen, men slikt passer det seg ikke våre store medier å snakke om.

Knut Lindtner

USA skal lede en 27 nasjoners NATO marineøvelse nær Krim.

Av Rick Rozoff

De siste forberedelsene til dette årets Sea Breeze marineøvelse fant sted i Odessa, 188 miles fra havenbyen Sevastopol på Krim. 

Det er jo der den russiske Svartehavsflåten er basert.

Sea Breeze 2021 vil være den tjueførste gangen USAs sjette flåte organiserer denne øvelsen. Hensikten er å drille marinen  og andre væpnede styrker fra USAs NATO-allierte og partnere i Russlands bakgård.

U.S. Navy prepares for 'Sea Breeze 2019' naval exercises in Ukraine - UPI.com
Fra øvelsen i 2019

Ukraina er vertsnasjon for USAs sjette flåte. Odessa vil være hovedkvarter for aktivitetene.

Dette årets øvelse vil ble enestående når det gjelder antallet nasjoner som skal delta: 27. Inkludert til de som bare skal observere hendelsen vil 35 nasjoner delta.

Tretti skip og like mange fly vil delta. Med USAs Navy Europe og USAs Navy Africa som nylig er blitt slått sammen, så vil dette årets konferanse også inkludere personell fra Tunisia (et medlem av NATOS Middelhavs partnerskap), og Senegal.

Kunngjøringen av denne uten sidestykke brede sammensetningen av marinestyrker kommer som et resultat av et nylig møte mellom Bucharest Nine i Romania, og dannelsen av det 17. mai-møtet av «Association Trio of three tidligere Sovjet-stater i Svartehavsregionen»: Georgia, Moldova og Ukraina.

Utenriksministeren i Ukraina sier om denne utviklingen:

«Forbundet med denne trioen er vårt budskap om at det ikke finnes noe alternativ til europeisk innblanding i våre tre partner-stater. Det er heller ikke noe alternativ for Europa fordi de nå må oppfatte disse tre landene som et alvorlig prosjekt til å sikre fred og framgang i Europa».

Europeisk innblanding er et kodeord for medlemskap i NATO og Den Europeiske Union.

Bucharest Nine Members  – det er Bulgaria, Tsjekkia, Estland, Ungarn, Latvia, Litauen, Polen, Romania og Slovakia – de har allerede fått medlemskap både i Brüssel-baserte blokker, og det vil legges til rette for å ta med de andre tre statene nevnt ovenfor.

Bortsett fra Russland er hele Svartehavet nå en integrert del av NATOs østlige flanke (der Afrika og Midt-Østen utgjør den sørlige flanke).

Russland utgjør nå den gale siden av NATO-samlingen som nå strekker seg fra De arktiske farvannene og til Kaukasus.

NATO og USA-konkurransen med Russland er egentlig status mellom de to enhetene i Svartehavet: Krim og Abkhazisa.

Russia Launches Mass Multi-Forces Military Drills in Crimea - The Moscow Times
Her fra en russisk øvelse på Krim

For det første har Krim vært en del av Russland siden 2014, kalt et midlertidig okkupert område av Ukraina. Den andre er et russisk-okkupert område i Georgia.

Historiens største militær-blokk har bare ett redskap å bruke for å løse disse disputtene: nemlig krig.

«Til sammenlikning kan man tenke seg hele den russiske Svartehavsflåten skulle arrangere en marineøvelse med 26 partnere på den vestlige halvkule, for eksempel i Delaware Bay, rundt samme distanse fra Naval Station Norfolk der USAs atlantiske flåte er basert som Odessa er fra Sevastopol, det den russiske Svartehavsflåten ligger.

Vi tror nok ville ikke president Biden ha noen innvendinger…»

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Will O

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Bjørnar Bolsøy
  22 mai 2021 2:13

  «De siste forberedelsene til dette årets Sea Breeze marineøvelse fant sted i Odessa, 188 miles fra havenbyen Sevastopol på Krim.
  Det er jo der den russiske Svartehavsflåten er basert.»

  Vi får vel nevne at Russland invanderte/stjal Krim, dette stikk i strid med internasjonal lov.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vesten klarer ikke forholde seg til realiteter.

Russland har nå et dommedagsvåpen.

Forrige innlegg

Israel gjør som de vil i Gaza.

Bombet mediesenteret fordi de hadde USA i ryggen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.