POSTED IN Endring av politikken, Militære/våpen/teknologi, Russland

US-rapport:

Russland er dag verdens sterkeste militærmakt.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Som jeg har skrevet tidligere om slike rangeringer skal en være forsiktig med å ta dem bokstavelig. Det er alt for mange usikkerhetsfaktorer som vanskeliggjør en slik vurdering. Dessuten er feltet flytende, dvs. det forandrer seg hele tiden.

Med alle mulige forbehold forteller likevel dette oss noe som vi lenge har skrevet om her på derimot.no. Russland er svært undervurdert i Nato-land og i våre vestlige medier. Vi forholder oss fortsatt til en virkelighet som er borte. Nato-området er i forfall og Russland/Kina-aksen er i sterk fremvekst.

Jeg vet det er mange som ikke liker å lese eller høre slikt, men det er bedre å forholde seg til virkeligheten enn å fornekte den. Før eller siden treffer den oss og hvis vi ikke er forberedt kan det bli et ublidt møte.

Knut Lindtner
Redaktør

USA-rapport: Den russiske hæren er akkurat nå den sterkeste i verden


I en fersk undersøkelse utført av «U.S. News & World Report», har den russiske hæren fortjent utmerkelsen som å bli erklært som den mest formidable militærstyrken globalt. Denne anerkjennelsen stammer fra en grundig evaluering av landenes militære kapasiteter, bestemt av deltakere i en global undersøkelse, spesielt i underkategorien «Styrke».

USA sikret seg den andre posisjonen i denne omfattende globale rangeringen av militærmakt, med Kina som fulgte tett på tredjeplass. Israels militære dyktighet ga det den fjerde posisjonen, mens Sør-Korea dukket opp som den femte rangerte nasjonen.

Ukraina, et land som har vært i det globale søkelyset på grunn av geopolitiske spenninger, sikret sjetteplassen. Spesielt befant andre fremtredende nasjoner som Iran, Storbritannia, Tyskland og Tyrkia seg blant de ti beste militærmaktene globalt.

Ved å utvide omfanget utover militære rangeringer, i den bredere konteksten av den generelle listen over «beste land», sikret Russland den 37. rangeringen blant totalt 87 nasjoner. På toppen av denne omfattende listen var Sveits, Canada og Sverige.

Rangeringen ble hentet fra en omfattende undersøkelse som involverte deltakelse av 17 000 individer fra ulike verdenshjørner. Denne undersøkelsen ble utført mellom 17. mars og 12. juni og omfattet et utvalg av 73 attributter som kjennetegner en nasjon og som i betydelig grad bidrar til dens generelle suksess og innflytelse på den globale scenen.

Disse rangeringene fungerer som et vindu inn i det mangefasetterte riket av global geopolitikk. De kaster ikke bare lys over nasjonenes militære makt, men avslører også det intrikate teppet av internasjonale relasjoner og nyansene i nasjonalt rykte.

Undersøkelsesresultatene gir et ekspansivt panorama av hvordan individer fra ulike bakgrunner og regioner oppfatter land gjennom linsen til en omfattende rekke attributter. Ved å gjøre det belyser de den komplekse dynamikken som definerer global politikk og diplomati i det 21. århundre.

Denne globale oppfatningen går utover rå militær makt, og innkapsler de mangfoldige elementene som former en nasjons status og innflytelse på verdensscenen, fra kultur og innovasjon til økonomisk styrke og politisk lederskap.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  25 november 2023 10:36

  Nato skal «forsvara» 360 grader av sirkelen kring Arktis, seier Nato, og avlivar sjølv ryktet om ein «forsvars-allianse».

  USA (Alaska) og Canada utgjer om lag 1/3 av sirkelen. Russland og Grønland resten. Dersom Russland òg skal «forsvara» 360 grader, har me det gåande.

  Det sokalla «forsvaret» er overmoge for nedleggjing, særleg det imperialistiske norske. Prøv heller vanleg folkeskikk overfor Russland. Me ville stå oss godt på det. Gratis er det òg.

  Svar
 • Istedet for å styrke forsvaret ( Som i Norge heller brukes til angrep) burde man i en nasjon styrke forutsigbarhet og arbeidet for kontinuerlig velferd, – uten økonomiske ‘kriser’ som stopper velferdsbyggingen med jevne mellomrom. Og selvfølgelig ikke løpe etter penger istedet for virkelig velferd i denne velferdsbyggingen.
  Og gjennom felles arbeid bygge opp samholdet i nasjonen, uten å lage konstruerte motsetninger.
  Da vil en eventuell okupant ha lite å stille opp med over tid.

  Naivt?
  Det er vel mer naivt å mene at å ta livet av en generasjon i en forsvarskamp som samtidig ødelegger den oppbygde velstanden, boliger og næringsliv, er en løsning.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Venstresiden skal redde andre ute i verden.

Forsvaret av Norge og norsk kultur gjennom motstand mot innvandring, defineres som fascisme.

Forrige innlegg

For å komme vaksineindustrien i møte:

WHO endrer definisjonen av flokkimmunitet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.