POSTED IN Korrupsjon, Norsk politikk, Våpen

US-Generaler er propagandister for krigsindustrien.

Hvordan er det i Norge?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Er det slik i Norway også?

Av Jan Hårstad

Ukrainakrigen hadde ikke vart mange måneder før jeg begynte å skrive følgende: Dette er total galskap, total vettløyse fra krigspartiet Norge. Det er så ekstremt stupid at en allerede nå må begynne å samle materiale for dokumentariske bøker, også om Klassekampens galskap. Sosialister? Kiss my ass.

Nå ble jeg i går sittende å se på en videosamtale med tidligere CIA-offiser Larry Johnsen. Han ble spurt om følgende: hva kommer det av at eldre topp generaler opptrer på Amerikansk TV hvor den ene etter den andre sier bare sprøyt om Ukrainakrigen og verdenssituasjonen?

Til dette svarte Larry J: Forklaringen er enkel. Hvis du har et slags navn som general kommer våpenindustrien med fantastiske tilbud om fast plass ved Styrebordet i disse billion-dollar selskapene. Og for dette er du garantert eventyrlige summer såfremt du også fremmer våpenindustriens interesser på tv. Med andre ord: de kjente generalene lever ikke av å si noe sant, men for å lyve for det militær-industrielle kompleks.De er krigspropagandister.

John Bolton har bare tre verktøy i den politiske verktøykassen sin: Trusler, opprustning og bombing.

Så har du ufattelige mengder med politikere som heier på krig permanent: vi kan ta eksemplene Lindsey Graham og John Bolton. Disse folkene er også meget formuende og holder seg med stor stab og egne kontor.

Hvis de opptrer i ymse fora og propaganderer krig, er et dagshonorar mangfoldige tusen dollar og det er det Raytheon og Lockheed Martin, etc. som betaler. Deres posisjon i politikken skyldes også alliansen med krigsindustrien.

Så bemerker Larry J: ingen av disse berømte generalene har noen gang vunnet en krig. Tvert imot har USA gått fra det ene nederlaget til det andre. Om forsvarsminister Lloyd Austin bemerker han: han kom fra Raytheon og er en politisk korrekt black man. Det er nok til å bli sjef for et krigsbudsjett på 1 billion dollar.

Er det spesielt amerikansk?

Jeg leser omtrent hver dag Forsvarets Forum og speider etter en militær som har noen personlige oppfatninger av Ukrainakrigen og Norge. Det finnes jo ikke. Går du inn på Aftenposten og tv, kommer «ekspertene» fra Forsvarets Høgskole og NUPI. Er det noen derfra som i denne tiden har sagt noe realistisk og sant?

Hvis så er får vi legge det fram på derimot.no og se på det?

Det vi trenger en undersøkelse på er dette: kan det være slik at våre ledende militære og våre analytikere fra NUPI også lever et slags dobbeltliv med en fot solid plantet i våpenindustrien? Ikke nødvendigvis bare i Nammo og Kongsberg men også de utenlandske gigantene som har satt opp butikk i Norge. Krupp-Thyssen har jo vært her lenge.

Hvorfor denne tanken nå kommer opp hos meg er jo avsløringene rundt Borten Moe, Ola Flem og Sindre Finnes. Norge er jo et gjennomkorrupt mafiost land. Her er små og store gangstere overalt.

Kanskje er det slik at det vi hittil har sette bare et toppen av isfjellet?

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: British Library

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  3 september 2023 11:43

  Steiro i Document kom nettopp med en artikkel i forbindelse med valget der det ser ut som han har fredet krigen. Ikke et pip om den som problem for oss. Man kan jo begynne å lure?

  Svar
 • Steiro er en av de store på document.no. Hans lange artikler får alltid eksklusiv plass, naturligvis fordi hans tenkning om Trump korresponderer til Hans Rustad/redaksjonen. Faktisk er det slik at Steiro kan komme til å si sanne saker om nepotismen og korrupsjonen i norsk politikk, men ellers er han vanlig provins naivist. Om Trump heter det: (1.9) «Han lar seg ikke kjøpe. Han truer
  systemet og fordelsfolkenes privilegier og sugerør i felleskassa.»

  Det er jo totalt Donald Duck. I Norge er det ingen som har hørt om Machiavelli eller Nietzsche for den saks skyld. En norsk kan man innbille hva som helst. Bare imaget er godt bygget. Steiro ser det slik at Norge er fortapt uten fordypet samarbeid med «Vår viktigste allierte» – USA.

  Nå kan du se av Forsvarets Forum at USA har igangsatt enorme oppgraderinger av det «norske» forsvaret fra Trøndelag til Finnmark. Norge er nær ved å oppfylle Natos krav om 2% av brutto nasjonalprodukt til forsvaret.
  Hos Steiro heter det: «det gjøres lite eller ingenting for å styrke forsvaret.» Frelsen ligger i en amerikansk «demokratireform» med Trump som Mor Theresa.
  Er det noe rart at Steiro er en stor mann på document?

  Svar
  • Eirin Munkebye
   3 september 2023 22:39

   Jeg leser både Steiro og deg med interesse.
   Og/men du har helt rett; «en norsk kan man innbille hva som helst».
   Jeg har hørt om Machiavelli og Nietzsche…men det stopper der…
   Jeg har en aldri så liten univ-grad, men hva hjelper det?…når det kommer til inngående kunnskaper utenfor «mitt område»?
   Dermed kan nok jeg plasseres i kategorien «en norsk kan man innbille hva som helst»…(eller, nesten hva som helst…?)
   Vi som er kunnskapsløse i, bl.a, ditt terreng, må nødvendigvis lene oss til de vi tror er «ekspertene»…og dét er ikke så lett, i et mylder…av «eksperter».

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Intervjuer med innbyggere i Donetsk by:

Hvem er fienden? Militærjuntaen i Kiev.

Forrige innlegg

Hva skjedde egentlig på Hawaii?

En mur av taushet rundt katastrofen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.