POSTED IN Helse

Uroen vokser også i Spania.

Mange har fått nok.

0
Print Friendly, PDF & Email

Når befolkningen har vært holdt innestengt i lange perioder uten arbeid og uten sosial kontakt med familiemedlemmer samtidig som bekymringer for økonomi og fremtiden øker, da må en ikke blir forbauset over at mange får nok. Særlig når en ikke kan love at dette vil ta slutt eller når det vil skje.

Det er som en trykk-koker. Når temperaturen stiger merker en ingenting før den når et visst nivå. Men da skjer det også gjerne ganske brått.

Det er det som nå skjer i Sør-Europa hvor mange mennesker har langt vanskeligere levebetingelser enn her i landet. Men ingen må tro at det ikke skjer noe også her. Det er bare et spørsmål om tid før reaksjonene kommer i en helt annen størrelsesorden her også.

Ikke alle kan være unge og lykkelig i all fremtid. Noen av oss må dø hvert år. Det er livets gang.

Og hva er regjeringens exit-plan? Når er det slike tilstander at landet kan åpnes opp igjen? For folk blir eldre og syke og vil måtte dø av noe også i fremtiden, f.eks. influensa som kommer hvert år som amen i kjerka. Siden vi ikke lever evig vil en viss andel av oss måtte dø hvert år, feks. av influensa eller lungebetennelse når kroppen er så nedslitt at det skal lite til før en dør.

Det er det som kjennetegner nesten alle korona-dødsfallene i Norge og i andre land. Skal vi stenge ned hvert år fordi svært syke skal kunne overleve en kort periode til?

I Spania som i andre land skjønner stadig flere at det om skjer er meningsløst og da reagerer de.

Og naturligvis blander myndigheten både i Spania som i mange andre land årsak og virkning. Det er ikke pandemien som er ødeleggende men tiltakene for å bekjempe den. En snur de faktiske forhold på hodet.

Knut Lindtner

Den spanske statsministeren fordømmer uro flere byer. Han ber om felles enhet midt i  pandemien.

Av Asya Geydarova.

Anti-lockdown-protester har rast gjennom flere av de største byene i Spania etter at regjeringen gjeninnførte strenge tiltak mot koronaviruset. Dette skyldes en ny bølge av Covid-19-infeksjoner.

Den spanske statsministeren  Pedro Sanchez har henvendt seg til innbyggerne og bedt dem vise enhet og ansvar i kampen mot Covid-19-pandemien. Dette skjedde etter at anti-regjerings protester fortsatte på lørdag.

https://twitter.com/i/status/1322694304125620224

«Bare ved å vise ansvar, enhet og offer vil vi bli i stand til å bekjempe pandemien som er så ødeleggende i alle land. Voldelig og irrasjonell oppførsel fra små grupper tolereres ikke», twitret Sanchez sent på lørdag.

Det siste eksempel på rapport fra twitter om Covid-19:

Ifølge katalanske politiforsterkninger ødela en gruppe protestanter en kommunal bygning i Det gotiske kvarteret. De startet branner, kastet stein på politiet, og ødela en politibil.

https://twitter.com/i/status/1322661570569261057

RTVE rapporterte at omtrent 150 protestanter i Logrono kastet steiner på politiet, satte fyr på søppeldunker og forstyrret trafikken. Minst syv politioffiserer ble skadet, og seks personer ble arrestert som resultat. 

I sentrum av Madrid reist en gruppe som protesterte barrikader og tente på i et førsøk på å blokkere trafikken. De ble seinere fjernet av politiet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://sputniknews.com/europe/202011011080941376-spanish-prime-minister-condemns-unrest-in-several-cities-calls-for-unity-amid-pandemic/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Terje Tvedt

USA ikke foran et sammenbrudd

Previous Post

Stadig flere fagfolk reagerer:

Medisinen er uegnet og virker mot sin hensikt!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.