POSTED IN Demokrati, USA

Uro i det Demokratiske partiet i USA.

Biden kalles nå «Folkemord-Joe» i demonstrasjoner.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

USAs støtte til den vanvittige bombingen av Gaza får nå konsekvenser innad i USA og vil dermed få politiske konsekvenser for USAs politikk. Artikkelen under forteller om at også stadig flere som stemmer på det Demokratiske partiet reagerer på regjeringens bombestøtte til Israel.

Men den jødiske lobbyen er svært sterk og økonomisk mektig i USA og Donald Trump er en ivrig støttespiller til Israel, faktisk mer enn det demokratisk partiet. De som reagerer i USA har derfor få å vende seg til ved valget til høsten og resultatet for mange kan bli at de ikke stemmer i det hele tatt.

Også i USA er demokratiet en vits. Ved siden at valgene er rigget finnes det ikke alternativer til de to store partiene. Velgerne må velge mellom pest og kolera og resultat blir at mange ikke stemmer. I Norge kaller mange dette demokrati og det sier mer om dem og deres forståelse av hva demokrati faktisk skal være: Et valg hvor folk er fullt informert om alt i politikken før de stemmer.

I dag er det motsatt. Det viktigste skjer bak lukkete dører og i bakrommene – også i Norge. Politikerne er trenet så snakke i bomull eller produsere tåketaler og mange kan aldri svare klart på noen spørsmål. Og befolkningen inviteres til å stemme på noe mange på forhånd skjønner er noe annet enn det det gies ut for å være. Vi får stort sett den samme politikken uansett hvem det er som styrer.

I lengden vil dette føre til vestens undergang for det svekker tilliten til politikken i alle vestlige land – særlig når velferden samtidig svekkes. Hva er vitsen med å stemme når en får det samme uansett? Aftensolen lyser over vesten.

Knut Lindtner
Redaktør

Mer enn 500 000 demokratiske velgere protesterer mot Bidens støtte til slakting i Gaza.

Velgerne har avgitt stemme for «uforpliktet» i primærvalg over hele landet

av Dave DeCamp

Mer enn en halv million mennesker har avgitt proteststemmer mot president Bidens støtte til israelsk slakting av palestinere i Gaza i demokratiske primærvalg over hele landet.

I følge The Nation stemte 530 502 personer «uforpliktet» eller «uinstruert» der det er tilgjengelig på stemmeseddelen. Bevegelsen startet i Michigan, en betydelig svingstat, hvor over 100 000 mennesker stemte «uforpliktet».

Forrige uke ble det avgitt 48 091 stemmer for «uinstruerte» i primærvalget i Wisconsin. Valgdeltakelsen overgikk langt arrangørenes forventninger, siden deres mål var å sikre 20 682, seiermarginen for Biden i Wisconsin for valget i 2020.

Motstanden mot Biden var sterkest i Wisconsin-området der University of Wisconsin – der Madison-studenter er bosatt, historisk sett en demokratisk høyborg. I det området avga 30 % av velgerne «uforpliktet», noe representanten Mark Pocan (D-WI) kalte «en stor, jævla avtale».

Kampanjen har skapt frykt blant demokratiske strateger for at Bidens støtte til Israels folkemordskrig, som har drept over 33 000 palestinere, vil koste ham i november. President Bidens kampanjebegivenheter har også ofte blitt avbrutt med demonstranter som kaller ham «folkemord Joe» for hans støtte til den israelske kampanjen.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Vi ser kortere høringsfrister og forslag om mindre innsyn, nylig fra JUSTIS-minister Mehl; hun vil ha mindre makt til folket, justisministeren.
  RFK jr. lover ubetinget støtte til Israel og menger seg med rabbi Shmuley.
  Trump sier tvetydig «fullfør jobben»; svigersønn Kushner er klarere: palestinerne må ut, og han snakker om verdifull real estate ved sjøen når de får ryddet opp! Trumps jødiske datter heter nå Yael Kushner.
  Bidens fundraiser med Obama og Clinton som støttekontakter på scenen fortoner seg like hevet over folket som Madrons selskap i Versailles, svindyre fundraiser-billetter kun dobbelsjekkede demokrater kan betale, til støtte for en ny periode for Biden. John Kirby lover Israel USAs fulle støtte i forbindelse med Iran.
  Massene som ber om våpenhvile har ingen å henvende seg til.
  UK og USA sender våpen, samt Norge, indirekte, via NAMMO i USA.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Trond Alis kvarter:

Vi gir oss ikke over i dag.

Forrige innlegg

Israel og Gaza sin lange historie:

Et varslet folkemord

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.